藍澄灣業主社群

標題: 有無人知道T6 - F室之間隔...... [打印本頁]

作者: 豆腐人    時間: 2004-10-2 14:13:05     標題: 有無人知道T6 - F室之間隔......

是否T6 - F室間隔與其他座的F室間隔不同
因我不是跟發展商買的而是跟 :em13: X聯買入的
當時那地產經理話是原業主將這單位間成這樣話可以自己拆掉再間過間房
因我不喜歡這種間法;但我昨天經過葵芳看到X原地產張貼出來的數層T6-F圖刖
發覺跟我現買的一無一樣即是我買的是ORIGINAL那刻好似有被騙之感覺 :evil: 現在不知道拆那封牆有無問題唔知道那封係未主力牆慘慘慘 :em01: !
作者: kyu    時間: 2004-10-2 14:25:18

單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我
作者: leemoksau    時間: 2004-10-2 16:56:16

[quote:3c5177506f="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]
你個裝修咁貴﹐ :em16: 唔係個個都AFFORT得起。我諗冇6位數字一定唔得。 :roll:
作者: kyu    時間: 2004-10-2 17:11:06

[quote:564490d599="leemoksau"][quote:564490d599="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]
你個裝修咁貴﹐ :em16: 唔係個個都AFFORT得起。我諗冇6位數字一定唔得。 :roll:[/quote]

我拆牆HKD2200.00 建新牆加門HKD10000.00 應該唔係好貴啊!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-2 17:37:16

[quote:1c8b663151="kyu"][quote:1c8b663151="leemoksau"][quote:1c8b663151="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]
你個裝修咁貴﹐ :em16: 唔係個個都AFFORT得起。我諗冇6位數字一定唔得。 :roll:[/quote]

我拆牆HKD2200.00 建新牆加門HKD10000.00 應該唔係好貴啊![/quote]
:em07: 你自己做啊﹖
我俾恒昌搵笨了 :em01:  :em01:  :em01: ﹐又貴又做得唔好(DUM心)﹗
但係你成間屋裝修費加埋都要六位數字掛﹖
作者: kyu    時間: 2004-10-2 18:02:50

[quote:4b9165eff2="leemoksau"][quote:4b9165eff2="kyu"][quote:4b9165eff2="leemoksau"][quote:4b9165eff2="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]

我拆牆HKD2200.00 建新牆加門HKD10000.00 應該唔係好貴啊![/quote]
我俾恒昌搵笨了 :em01:  :em01:  :em01: ﹐又貴又做得唔好(DUM心)﹗
但係你成間屋裝修費加埋都要六位數字掛﹖[/quote]

我間屋裝修費如下:

電工+電制 HK18000.00
沙石牆+玄關雲石地台+廳窗台雲石 HK22000.00
木工+泥水+玻璃工程+地板+....... HK62000.00
改冷气 HK3000.00

合共: HKD105000.00
作者: AngusZire    時間: 2004-10-2 23:02:21

[quote:261c541012="kyu"][quote:261c541012="leemoksau"][quote:261c541012="kyu"][quote:261c541012="leemoksau"][quote:261c541012="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]

我間屋裝修費如下:

木工+泥水+玻璃工程+地板+....... HK62000.00

合共: HKD105000.00[/quote]

Hi

Would you mind to share with us of your house photos?

Anguszire
作者: zoensw    時間: 2004-10-3 00:12:26

I want to see too
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:17:21

[quote:80d34f72f0="AngusZire"][quote:80d34f72f0="kyu"][quote:80d34f72f0="leemoksau"][quote:80d34f72f0="kyu"][quote:80d34f72f0="leemoksau"][quote:80d34f72f0="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]

我間屋裝修費如下:

Hi

Would you mind to share with us of your house photos?

Anguszire[/quote]

My flat photo
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4170
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:19:26

[quote:ee5a8aa4d0="zoensw"]I want to see too[/quote]

PM 你電話給我安排
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 03:27:29

原來全RC我最窮﹐大家都AFFORT得起六位數字o既裝修費﹐除o左我之外。 :em18:
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:37:20

[quote:fe382d2c25="leemoksau"]原來全RC我最窮﹐大家都AFFORT得起六位數字o既裝修費﹐除o左我之外。 :em18:[/quote]

妳唔係窮 只係用於其他用圖吧!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 03:38:13

例如﹖
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:41:31

吃 喝 玩 樂.
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 03:41:50

我又冇玩音響﹐又冇成箱紅酒買﹐又冇買名牌﹐咁我D人工去哂邊呢﹖﹖ :?:
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:46:12

會唔會比爸爸媽媽的錢較多呢?
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 03:48:01

或者啦。仲要一個人供RC呢。
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:49:59

我都係一個人供RC及要養媽媽。
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 03:55:27

咁我好過你﹐你仲要養埋女朋友同音響。 :
作者: kyu    時間: 2004-10-3 03:58:00

我女朋友財政獨立o架     
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 04:00:11

不過我賭你養家o既錢少過我。
作者: kyu    時間: 2004-10-3 04:03:40

供樓 水電煤 雜項和比媽媽等 也不少啊!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 04:06:13

我淨係賭俾阿媽果份。
作者: kyu    時間: 2004-10-3 04:09:48

妳可能比較孝順呢 所以俾多D。
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 04:12:28

我係冇選擇。命o黎o既。
作者: kyu    時間: 2004-10-3 04:15:19

父母當然唔可以選擇 每個人都一樣!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 04:17:03

如果我大佬似你咁生性﹐肯分擔o下﹐我都唔使咁... :em18:
作者: kyu    時間: 2004-10-3 04:23:36

唔好唔開心! 養父母是中國人傳統 看開點 妳應該為自己行為而驕傲!
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 04:25:59

我睇得好開o既﹐大把人辛苦過我啦。放心﹗ :mrgreen:
作者: 小豬^m^    時間: 2004-10-3 09:50:29

其實大家響養屋企之餘
仲可以買到自己間屋
已經好好 好了不起o架哪!
雖然唔係咩大富大貴
但我地應該為自己而自豪 係咪?
作者: Ray008    時間: 2004-10-3 13:15:21

用係瘦身   
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 14:36:22

:em07: 你點知o架﹖﹗我已經用盡所有o既方法都減唔到。
作者: kyu    時間: 2004-10-3 16:08:00

[quote:1b83dbde1d="kyu"][quote:1b83dbde1d="AngusZire"][quote:1b83dbde1d="kyu"][quote:1b83dbde1d="leemoksau"][quote:1b83dbde1d="kyu"][quote:1b83dbde1d="leemoksau"][quote:1b83dbde1d="kyu"]單位內所有房間間牆不是風力牆 可以拆牆改建; 我都是F單位 我己張全屋房間間牆拆去改建 有需耍可來看看. 可 PM 我 [/quote]

我間屋裝修費如下:

Hi

Anguszire[/quote]

My flat photo
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4170[/quote]

睇唔睇到!
作者: kyu    時間: 2004-10-3 16:09:50

[quote:3d889ea40a="kyu"][quote:3d889ea40a="zoensw"]I want to see too[/quote]

PM 你電話給我安排 [/quote]

未收到你回覆!
作者: wychan    時間: 2004-10-3 16:45:06

[quote:4e7a7f542b="leemoksau"]我又冇玩音響﹐又冇成箱紅酒買﹐又冇買名牌﹐咁我D人工去哂邊呢﹖﹖ :?:[/quote]
咪去晒紅簿仔蘿.....

游水好玩嗎???
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 16:53:57

[quote:06aff936ec="wychan"]咪去晒紅簿仔蘿.....

游水好玩嗎???[/quote]
紅簿仔o岩o岩出糧果幾日先至會見到5位數字。 :em06:

游水都幾好玩﹐水唔深o岩哂我D唔係好識游水o既人。 :em11:
不過真係有D凍﹐一落水就不停咁狂游﹐唔夠一個鐘就腳指抽筋上返水走人。 :!:
仲有﹐如果沖涼房有洗頭水同木見液供應就好了。
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 16:55:58

仲有﹐多謝你借個証俾我入泳池。唔該哂﹗
作者: SEVEN    時間: 2004-10-3 19:52:18

[quote:ddca1069fd="leemoksau"]原來全RC我最窮﹐大家都AFFORT得起六位數字o既裝修費﹐除o左我之外。 :em18:[/quote]

same as you  :em01:  :em01:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 20:29:51

靚女唔使驚﹐有我陪你。
作者: SEVEN    時間: 2004-10-3 21:42:40

[quote:5b947401fa="leemoksau"]靚女唔使驚﹐有我陪你。[/quote]

係晤係 !  :em03:
晤好講就天下無敵 ; 做就xxxx :mrgreen:  :mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2004-10-3 21:52:03

我李莫愁一向識得憐香惜玉 :em12: ﹐牙齒當金使﹐幾時講過o既o野做唔到啊﹖ :wink:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2