藍澄灣業主社群

標題: 已經係第二次高空摘物! [打印本頁]

作者: Kiliyan    時間: 2004-10-1 14:00:30     標題: 已經係第二次高空摘物!

經過第一次的天降螺絲粉 今日已經係第二次喇! 今日所倒下的 是紅蘿蔔冬菇粥! 留在窗之外 還留在凸出來的媒氣爐頂 同埋跌埋入我個kitchen內!

今次我要親身"烏"身出窗外抹乾! 真的不明白為何有個concept倒野落街既? 就算我住公屋既時候 都知道唔可以咁做啦! 一路抹 我真係好想喊...點解可以咁架? 攪到個屋苑咁污糟 唔怪之得咁多一隻隻既野飛黎飛去啦!

但我相信是菲傭所作多 因為這些菜式是他們技倆居多! 我立即call管理處上黎 佢即刻帶埋數碼相機上黎映低! :em11: 同埋立即上高我幾層的同單位找尋原兇 雖然他沒有說是那一層的所為 但他已向那單位作出警告 相信是那戶人家的工人所為! 所以我也就此罷休! 但如果再有下一之的話 我想我會報警!

作者: Kiliyan    時間: 2004-10-1 14:10:15

補充多一點 住0係2座H單位的朋友 大可以看看你們廚房窗外的媒氣爐頂吧! 是很多垃圾的 試試跟A室相比 他們的媒氣爐頂是非常乾淨的!
作者: grassman    時間: 2004-10-1 14:17:27

雖然話係工人所為,但係主人需要嚴厲教導,否則D工人會照做。

Kiliyan 你要教樓上家住客:比張AGREEMENT個工人簽,警告她,如果再犯就扣人工。一般工人就知收斂。
作者: leemoksau    時間: 2004-10-1 18:28:07

:em07: 仲以為公屋先至有D咁o既o野添。
作者: POON    時間: 2004-10-1 18:45:44

[quote:f865cee0d9="Kiliyan"]補充多一點 住0係2座H單位的朋友 大可以看看你們廚房窗外的媒氣爐頂吧! 是很多垃圾的 試試跟A室相比 他們的媒氣爐頂是非常乾淨的! [/quote]

你同管理處投訴左未 ???  :evil: 等佢地多加留意下..再無改善管理處會將貼通告 :twisted:
作者: BLUE    時間: 2004-10-1 18:55:02

簡直無公德心 屋 企無垃圾桶嗎 ?? 送個比佢???
太自私 :em13:  :em13:
作者: Kiliyan    時間: 2004-10-1 18:56:02

[quote:f78b536d1e="OON"][quote:f78b536d1e="Kiliyan"]補充多一點 住0係2座H單位的朋友 大可以看看你們廚房窗外的媒氣爐頂吧! 是很多垃圾的 試試跟A室相比 他們的媒氣爐頂是非常乾淨的! [/quote]

你同管理處投訴左未 ???  :evil: 等佢地多加留意下..再無改善管理處會將貼通告 :twisted:[/quote]

我已經投訴左啦! 不過個保安都已經好盡力架喇! 希望個工人真係唔好再咁做啦! 否則 我真係長期都唔可以開廚房窗喇! :cry:
作者: Kiliyan    時間: 2004-10-1 18:57:36

[quote:c216a0af4c="leemoksau"]:em07: 仲以為公屋先至有D咁o既o野添。[/quote]

咪係! 我住公屋都無咁啦! 離譜! 不過只希望個工人真係生性啦!
作者: Hello Kitty    時間: 2004-10-2 01:09:57

If I were her Master 我就face面對其他街坊. 希望佢之後知道what's 公德心啦!
作者: BLUE    時間: 2004-10-2 08:48:41

掛 住 " 我 係 垃圾蟲 " 圍繞 Rc 行一圈   :em12:  :em12:
作者: grassman    時間: 2004-10-2 08:55:42

[quote:3dde50b4cc="BLUE"]掛 住 " 我 係 垃圾蟲 " 圍繞 Rc 行一圈   :em12:  :em12:[/quote]

咁樣係香港應該係犯法o既!小心!
作者: matthewlee    時間: 2004-10-2 09:03:59     標題: Re: 已經係第二次高空摘物!

[quote:a8d8504953="Kiliyan"]經過第一次的天降螺絲粉 今日已經係第二次喇! 今日所倒下的 是紅蘿蔔冬菇粥! 留在窗之外 還留在凸出來的媒氣爐頂 同埋跌埋入我個kitchen內!

今次我要親身"烏"身出窗外抹乾! 真的不明白為何有個concept倒野落街既? 就算我住公屋既時候 都知道唔可以咁做啦! 一路抹 我真係好想喊...點解可以咁架? 攪到個屋苑咁污糟 唔怪之得咁多一隻隻既野飛黎飛去啦!

但我相信是菲傭所作多 因為這些菜式是他們技倆居多! 我立即call管理處上黎 佢即刻帶埋數碼相機上黎映低! :em11: 同埋立即上高我幾層的同單位找尋原兇 雖然他沒有說是那一層的所為 但他已向那單位作出警告 相信是那戶人家的工人所為! 所以我也就此罷休! 但如果再有下一之的話 我想我會報警!
[/quote]

話知佢工人定小孩...一視同仁 起碼要管理處貼通告警告有關人仕 如有再犯 必報警處理 唔好以為人地會姑息佢.. :em10:
作者: BLUE    時間: 2004-10-2 09:10:49

我之前辦法是講笑 報警 是 最 正確  只要她犯多一次就行動 :evil:
作者: grassman    時間: 2004-10-2 09:17:08

[quote:1f08baf5e8="BLUE"]我之前辦法是講笑 報警 是 最 正確  只要她犯多一次就行動 :evil:[/quote]

唉呀!我希望你講真,我唔會舉報你o既!
作者: alankle    時間: 2004-10-2 10:27:44

oh~~~ I can't believe it!!!
Why still have this kind of people live in here~???
I dont want our home like public house!!!!
Please hope those people be more conservative!!!!!
作者: POON    時間: 2004-10-23 21:05:20

小心行近第六座 高空摘物 ; 係把掃把 !
作者: SEVEN    時間: 2004-10-23 21:19:31

平台有好多垃圾 會晤會有人清潔 ??

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2