藍澄灣業主社群

標題: 泳池大家gup生 [打印本頁]

作者: unicorn    時間: 2004-9-28 09:50:31     標題: 泳池大家gup生

我去泳池發現
chlorine好勁
之後count過lut左好多頭髮
(我日日count架)
chlorine同lut頭髮關係可以去hku問下方力生
大家男仕小心 地中海效應ma
攪到個頭唔落水... 右唔係好暢快

水凍同冇locker我都唔想提 唔死得人既
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-28 10:24:26     標題: Re: 泳池大家gup生

[quote:a560e5508e="unicorn"]我去泳池發現
chlorine好勁
(我日日count架)

水凍同冇locker我都唔想提 唔死得人既[/quote]

唔好意思...我理解能力差. 但又想明白你的文章 亦很想回應...但我只能明白你的文章的5% 是否方便加以解釋?

咩野係" gup  生" ?
Chlorine 點解?
點解可以去HKU 問方力生?
hku 係咩黎?
游水同地中海有咩關係?
咩野係地中海效應?
點解落唔到水o既?
係咪落唔到水所以唔暢快?

"水凍同冇locker我都唔想提 唔死得人既" 有野係個泳池地死得人架?  :em07: 好驚....
作者: Stephen@RC    時間: 2004-9-28 11:07:19     標題: Re: 泳池大家gup生

[quote:f68f3765a3="Jess&Burns"][quote:f68f3765a3="unicorn"]我去泳池發現
chlorine好勁
(我日日count架)

水凍同冇locker我都唔想提 唔死得人既[/quote]

唔好意思...我理解能力差. 但又想明白你的文章 亦很想回應...但我只能明白你的文章的5% 是否方便加以解釋?

咩野係" gup  生" ?
Chlorine 點解?
點解可以去HKU 問方力生?
hku 係咩黎?
游水同地中海有咩關係?
咩野係地中海效應?
點解落唔到水o既?
係咪落唔到水所以唔暢快?

"水凍同冇locker我都唔想提 唔死得人既" 有野係個泳池地死得人架?  :em07: 好驚....[/quote]

" gup  生" = 執 生
Chlorine   = 綠水
綠水 會 harm to hair  so 地中海 ??
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-28 11:12:08

無綠水會生虫架喎.....
作者: Stephen@RC    時間: 2004-9-28 11:15:08

unicorn worry chlorine too much 會傷髮 掛  :?:
作者: Sharan    時間: 2004-9-28 11:39:21

我又唔覺得d氯氣好勁喎,至少一入去唔會好似政府果d有陣味!

正常人每天都會有約少於100根的頭髮脫落喎,你係唔係緊張得太多呀,成百條點數呀!
作者: Ha and Kui    時間: 2004-9-28 12:34:29

Relax!  過份緊張都會甩頭髮o架.
作者: Robert    時間: 2004-9-28 14:12:50

[quote:295ff85c59="Sharan"]我又唔覺得d氯氣好勁喎,至少一入去唔會好似政府果d有陣味![/quote]

我都覺政府果o的勁好多 :? 呢度無乜 :em11:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-28 14:16:51

[quote:70a628acc4="Sharan"]我又唔覺得d氯氣好勁喎,至少一入去唔會好似政府果d有陣味!

正常人每天都會有約少於100根的頭髮脫落喎,你係唔係緊張得太多呀,成百條點數呀![/quote]

......... 重要日日計住! 真係好得閒.

wa.. Unicorn  你放鬆d  頭髮姐... 無左都可以用假髮既.
作者: wychan    時間: 2004-9-30 11:22:26

呢d又唔係漒水 有冇理由游一兩個鐘會勁luck頭髮呀.... 個泳池200米咁大 你又可以找出你個百幾條頭髮??? 老友 其實你有冇去錯你個浴缸游水乍....
作者: Stephen@RC    時間: 2004-9-30 11:32:05

我yesterday同family走左落去swimming .
quite good wor . 個 pool .
very enjoy  :em11:
作者: Suzuki    時間: 2004-10-4 13:54:05

I had been there yesterday with my gd friend the swimming pool is quite good but it is very cold yesterday.  So most of time I stay in the massage pool the water is very warm... And I can relax at there at all. Sooooo comfortable.....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2