藍澄灣業主社群

標題: 請問普通裝修要幾多$? [打印本頁]

作者: 豆腐人    時間: 2004-9-24 13:45:52     標題: 請問普通裝修要幾多$?

想拆牆再間過房.......等等!
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:
作者: POON    時間: 2004-9-24 13:51:23

我曾經問荃灣傢俬店舖要拆牆約5000.00
另外再裝修塊牆: 要用磚10000.00至12000.00
如用木板間房約9000.00
作者: 豆腐人    時間: 2004-9-24 14:29:33

[quote:abd2ed08a7="OON"]我曾經問荃灣傢俬店舖要拆牆約5000.00
另外再裝修塊牆: 要用磚10000.00至12000.00
如用木板間房約9000.00[/quote]

:em03:  :em03:  :em03:  :em03:  :em03:
作者: hales    時間: 2004-9-24 15:05:13

拆牆可以搵一些"拆家"做...
即係o的地盤泥水公司果o的...會平好多好多
通常一兩千就ok咖喇...
作者: KS    時間: 2004-9-26 00:07:58     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:f4943423b9="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:[/quote]

幫我裝修個個...
起牆$5500連全屆油油....門框地腳再油等
平平裝ok 約19000

KS
作者: POON    時間: 2004-9-29 21:22:20     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:8bb9103073="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:[/quote]

你安排左人裝修未 ???
作者: 豆腐人    時間: 2004-9-29 22:58:09     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:38ae62eaa0="OON"][quote:38ae62eaa0="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!

你安排左人裝修未 ???[/quote]

未搵因我諗住小裝修(拆牆間過間房拉過d電掣)傢私用番自己搬遷過來;
唔知大家有無好介紹! :em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:
作者: POON    時間: 2004-9-30 09:00:08     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:eb2afdbc64="豆腐人"][quote:eb2afdbc64="OON"][quote:eb2afdbc64="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!

你安排左人裝修未 ???[/quote]

未搵因我諗住小裝修(拆牆間過間房拉過d電掣)傢私用番自己搬遷過來;
唔知大家有無好介紹! :em14:  :em14:  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

點解你要拆左牆 是不是上手業主做左間房柜 ?? 其實我都晤係好鍾意我個間房柜..因固定左要放電視機..但如果拆牆可能會弄花地磚 仲煩..所以取消了這個念頭…
作者: POON    時間: 2004-10-6 16:53:29

我想問個間房柜 可晤可以凈係拆左個電視位 因為好晤實用    
晤知會晤會影響塊牆 ??? 我諗注恒昌用鑼絲上死的..應該得掛 ??  :?:  :?:
我想問恒昌但係搵晤到佢地 ; 請大家幫忙比下意見 !  :!:  :!:

作者: BLUE    時間: 2004-10-7 14:22:20

[quote:dd3532eb9b="OON"]我想問個間房柜 可晤可以凈係拆左個電視位 因為好晤實用    
晤知會晤會影響塊牆 ??? 我諗注恒昌用鑼絲上死的..應該得掛 ??  :?:  :?:
[/quote]

Poon ; 我諗你個佢應該會同我一樣 等我收到樓研究下... :?:  :?:
正常會有影響的..有無人係用恒昌間房呢 ??請提供下 ?
作者: SEVEN    時間: 2004-10-7 15:25:49

我睇過自己個間房電視柜係晤得 ! 死左條心la !
不如拆牆最佳解決辦法 !
作者: BLUE    時間: 2004-10-7 20:07:46

都 幾 大 工 程.............真係要長時間念清楚先......... :em03:
作者: SEVEN    時間: 2004-10-12 16:04:54     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:ff1e2afcaf="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!

豆腐人;
你個裝修攪成點 ??

作者: 豆腐人    時間: 2004-11-9 19:46:41     標題: Re: 請問普通裝修要幾多$?

[quote:ab1603690c="SEVEN"][quote:ab1603690c="豆腐人"]想拆牆再間過房.......等等!

豆腐人;
你個裝修攪成點 ??
  [/quote]

豆腐人之家現正裝修進行中
已拆牆及做拉電線工程跟住會起過2幅牆及油漆工程等.
預計月頭可以入伙了.     
作者: SEVEN    時間: 2004-11-10 09:13:45

How much ?
作者: 豆腐人    時間: 2004-11-10 23:44:08

[quote:1a189121b6="SEVEN"]How much ?[/quote]

以上項目再加燈槽等約$30000. 唔知算唔算平
這個裝修師傅是幫我裝修之前間屋(現在還住緊)
所以我信得過佢 :em11:
作者: eric_818    時間: 2004-11-11 09:15:59

[quote:c1df8f4745="豆腐人"][quote:c1df8f4745="SEVEN"]How much ?[/quote]

以上項目再加燈槽等約$30000. 唔知算唔算平
所以我信得過佢 :em11:[/quote]

算好平啦! :wink:
作者: SEVEN    時間: 2004-11-11 09:19:10

[quote:e638e6a636="豆腐人"]以上項目再加燈槽等約$30000. 唔知算唔算平
所以我信得過佢 :em11:[/quote]

好低 !  :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2