藍澄灣業主社群

標題: 向HUTCHISON查詢我們對RC的疑問- 草稿發表 [打印本頁]

作者: wychan    時間: 2003-8-15 20:27:30     標題: 向HUTCHISON查詢我們對RC的疑問- 草稿發表

0米住....

向HUTCHISON查詢我們對RC的疑問的信件已經差不多完成 ,現正在校對中。我花了一口氣完成了近五頁的問題(約有50題),由於文件好大和部份內容有點敏感,現想問0下大家議見,你們認為在本forum公開此信好不好?
作者: FanStar    時間: 2003-8-15 20:58:44     標題: Re: 向HUTCHISON查詢我們對RC的疑問- 草稿發表

[quote:ac6cdd4eab="wychan"]0米住....

向HUTCHISON查詢我們對RC的疑問的信件已經差不多完成 ,現正在校對中。我花了一口氣完成了近五頁的問題(約有50題),由於文件好大和部份內容有點敏感,現想問0下大家議見,你們認為在本forum公開此信好不好?[/quote]

wychan兄 , 你真勁 :em11:  非常之唔該哂你  :em04:
我認為此信件內容敏感,現階段不應在本forum公開此信!  首階段會唔會可以麻煩 wychan兄 你 sent PM 俾有發表過意見版友睇睇先呢 ?  又或者其他業主有冇其他意見 ?
作者: diedsee    時間: 2003-8-15 21:18:44

唔該wor :em21:
我都覺得唔好post出,
因為某人成日針對我業主既問題,太敏感...
不過可以pm比我嗎?
作者: wychan    時間: 2003-8-15 21:23:18

每人pm太繁了,我正在想想有什麼方法...

:?:
作者: wicyh    時間: 2003-8-15 22:09:20

email 囉 可以一次過send哂
作者: Ho and Serene    時間: 2003-8-15 22:49:34

[quote:422ebe5408="wicyh"]email 囉 可以一次過send哂[/quote]

唔得!.....這做法會有漏洞會有一些非業主的人事用利用該問卷在其他網站上攪攪振. :em18:  :em18: 真係要三思而後行.
作者: wychan    時間: 2003-8-15 23:02:24

[quote:acc559afce="Ah Ho"][quote:acc559afce="wicyh"]email 囉 可以一次過send哂[/quote]

唔得!.....這做法會有漏洞會有一些非業主的人事用利用該問卷在其他網站上攪攪振. :em18:  :em18: 真係要三思而後行.[/quote]

咁有什麼好計呀? 一定要夠多業主共同參與及簽名才起到作用! 但是又不能post上網。我覺得如果有資深會員及多發表的會員支持,已經差不多50人了。可否只給部份人看?

最後在得到發展商所有回覆後才把它post上網?

(不過諗真d,是否需要咁保密?因為裡面很多問題及意見已經在本forum討論過。我只是把它整合,然後希望得到發展商一個認真的答案)
作者: wicyh    時間: 2003-8-15 23:24:09

[quote:921c950553="wychan"][quote:921c950553="Ah Ho"][quote:921c950553="wicyh"]email 囉 可以一次過send哂[/quote]

唔得!.....這做法會有漏洞會有一些非業主的人事用利用該問卷在其他網站上攪攪振. :em18:  :em18: 真係要三思而後行.[/quote]

咁有什麼好計呀? 一定要夠多業主共同參與及簽名才起到作用! 但是又不能post上網。我覺得如果有資深會員及多發表的會員支持,已經差不多50人了。可否只給部份人看?

(不過諗真d,是否需要咁保密?因為裡面很多問題及意見已經在本forum討論過。我只是把它整合,然後希望得到發展商一個認真的答案)[/quote]

剩係俾D有RC地址既人
作者: Ho and Serene    時間: 2003-8-15 23:26:07

[quote:86951b4ac7="wychan"][quote:86951b4ac7="Ah Ho"][quote:86951b4ac7="wicyh"]email 囉 可以一次過send哂[/quote]

(不過諗真d,是否需要咁保密?因為裡面很多問題及意見已經在本forum討論過。我只是把它整合,然後希望得到發展商一個認真的答案)[/quote]

其實放上forum都唔係太大問題因其他業主都有權利知道我o地做近咩d無謂人講d 咩野其實我o地都可以無需要理會. :em11:
作者: LJJ    時間: 2003-8-15 23:26:44

其實係咪真係要咁急問呢 8)
作者: wychan    時間: 2003-8-15 23:30:10

[quote:945ccfd235="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

都要嫁,問清楚d大家就唔駛估估下,而d謠言就可不攻自破啦!
作者: LJJ    時間: 2003-8-15 23:36:49

[quote:aaa94f8673="wychan"][quote:aaa94f8673="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

都要嫁,問清楚d大家就唔駛估估下,而d謠言就可不攻自破啦![/quote]

但係會唔會講o既同收樓時係兩回事 :?:
作者: wicyh    時間: 2003-8-15 23:38:19

[quote:2b07afc658="LJJ"][quote:2b07afc658="wychan"][quote:2b07afc658="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

都要嫁,問清楚d大家就唔駛估估下,而d謠言就可不攻自破啦![/quote]

但係會唔會講o既同收樓時係兩回事 :?:[/quote]

B&W仲有得反口?
作者: wychan    時間: 2003-8-15 23:39:56

[quote:0453701fa5="LJJ"][quote:0453701fa5="wychan"][quote:0453701fa5="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

唔會瓜 :?: 話咁都係官方資料,冇把握的它們都不會答你。佢唔答你個d問題即係話佢都覺得有d唔妥,咁米比d時間及空間佢地去修正羅。
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-16 00:09:19

可否再攪多次業主聚會 大家look look 封信同簽名呢? :?:
作者: kenykl    時間: 2003-8-16 09:30:43

Good idea let's finalize it and sign by all of us.
作者: wychan    時間: 2003-8-16 10:25:59

can anybody arrange the second meeting soon?
作者: H and H    時間: 2003-8-16 13:31:32

[quote:2ba39285da="wicyh"][quote:2ba39285da="LJJ"][quote:2ba39285da="wychan"][quote:2ba39285da="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

B&W仲有得反口?[/quote]不過可能佢地d answer 講左等於冇講喎! anyway 我地都應該盡我地所能既   :
作者: wicyh    時間: 2003-8-16 13:50:43

[quote:788130d536="H&H"][quote:788130d536="wicyh"][quote:788130d536="LJJ"][quote:788130d536="wychan"][quote:788130d536="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

B&W仲有得反口?[/quote]不過可能佢地d answer 講左等於冇講喎! anyway 我地都應該盡我地所能既   :[/quote]

一定係官方口吻
作者: kenykl    時間: 2003-8-17 01:00:01

[quote:6dbe7d595e="wicyh"][quote:6dbe7d595e="H&H"][quote:6dbe7d595e="wicyh"][quote:6dbe7d595e="LJJ"][quote:6dbe7d595e="wychan"][quote:6dbe7d595e="LJJ"]其實係咪真係要咁急問呢 8)[/quote]

B&W仲有得反口?[/quote]不過可能佢地d answer 講左等於冇講喎! anyway 我地都應該盡我地所能既   :[/quote]

一定係官方口吻[/quote]

I want they reply such answer to us as the issue already esclated to distrct board if they reply such a letter to us without any "tactic". I guess they will not be easy to settle the problem as we all know RC still have a portion of "high" price flat not yet sold they may need to think think the consequence too...
:em13:
作者: irisku    時間: 2003-8-17 02:22:24

咁不如試下做個投票呀~~都可以做個參考呀~~
作者: mouse    時間: 2003-8-17 13:07:22

但係KC咪一樣會覺得我地身為業主不會做D影響RC的事

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2