藍澄灣業主社群

標題: 2004年9月16日- 游泳開幕日 [打印本頁]

作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-9-16 13:34:36     標題: 2004年9月16日- 游泳開幕日

吾知今日有無人游水呢?

天氣都吾錯,不過個個都要番公,除非係 C 拉團啦!

你係吾係一份子呀?
作者: coco110    時間: 2004-9-16 13:41:47

今日天氣麻麻地喎不過我陣間都會落去望下千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-9-16 13:47:13

[quote:f61e594644="coco110"]今日天氣麻麻地喎不過我陣間都會落去望下千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

得閑未必係 C9,C9 又未必得閑。

有機會睇下 D 救生員靚吾靚仔,話比大家知。 :em12:
作者: coco110    時間: 2004-9-16 13:50:02

若然有靚仔救生員等我即刻著返套bikini衝落去先..轉頭見~
作者: wychan    時間: 2004-9-16 13:51:48

ANY PHOTO?
作者: Robert    時間: 2004-9-16 14:00:40

[quote:b0f8acf0a9="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

貌美如花同艷絕2座既妳,當然唔會被其他人誤會妳係C9喇...ha...ha........ :mrgreen:
作者: wychan    時間: 2004-9-16 14:07:44

[quote:392dd8f256="R & M"][quote:392dd8f256="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

貌美如花同艷絕2座既妳,當然唔會被其他人誤會妳係C9喇...ha...ha........ :mrgreen:[/quote]

COCO...

打從你的相片中 橫睇"點"睇閣下都貌似"斑點狗" :em03:  :em03:  :em07:  :em05:
作者: RamblerVillager    時間: 2004-9-16 14:09:28

下面無人. 有冇人知點樣搭Lift 因為每座只得一部Lift去到三樓.  :?:
作者: BLUE    時間: 2004-9-16 14:20:34

即 是 大 家 認 為 是 "  女 人 " 先 下 水.........真的嗎  :em03:

有 無 人 " 八  " 到  呢 ??  :em12:
作者: vivian    時間: 2004-9-16 14:30:35

[quote:e4e92e3382="Rambler Villager"]下面無人. 有冇人知點樣搭Lift 因為每座只得一部Lift去到三樓.  :?:[/quote]

咁"正"200米泳池竟然無人 唔係卦?  :em03:
作者: vivian    時間: 2004-9-16 14:31:57

又想再問 係唔係先要有住戶証先可以入?
我未填form......
作者: Robert    時間: 2004-9-16 15:04:51

[quote:6f2b82a4b3="vivian"]又想再問 係唔係先要有住戶証先可以入?
我未填form......[/quote]

如果我早前無理解錯那個"有關職員"回覆的話,
應該係要有"住戶証"先可以入。
作者: coco110    時間: 2004-9-16 15:07:02

[quote:fb889b2421="R & M"][quote:fb889b2421="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

貌美如花同艷絕2座既妳,當然唔會被其他人誤會妳係C9喇...ha...ha........ :mrgreen:[/quote]

係咯... 貎美如瓜就有我份.. 仲要係縐皮果隻.. 嘻..

經小妹實地視察過正如rv話齋真係一粒人都無相信靚仔救生員都因此而唔駛開工...
作者: coco110    時間: 2004-9-16 15:08:57

[quote:0dc1a548d9="wychan"][quote:0dc1a548d9="R & M"][quote:0dc1a548d9="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

COCO...

打從你的相片中 橫睇"點"睇閣下都貌似"斑點狗" :em03:  :em03:  :em07:  :em05:[/quote]

你說得對! 我D朋友都話我同我隻已故斑點狗同一個餅印..
作者: Robert    時間: 2004-9-16 15:16:01

[quote:5535cc7393="wychan"][quote:5535cc7393="R & M"][quote:5535cc7393="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

COCO...

打從你的相片中 橫睇"點"睇閣下都貌似"斑點狗" :em03:  :em03:  :em07:  :em05:[/quote]

娃哈...哈... :em17: 陳生,我當然唔會因為一幅相而認為佢就係貌美如花啦!
如果我真係o禁.....我諗我都會誤會閣下係..............................
作者: coco110    時間: 2004-9-16 15:22:46

[quote:57c1fa12d0="R & M"][quote:57c1fa12d0="wychan"][quote:57c1fa12d0="R & M"][quote:57c1fa12d0="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

COCO...

娃哈...哈... :em17: 陳生,我當然唔會因為一幅相而認為佢就係貌美如花啦!
如果我真係o禁.....我諗我都會誤會閣下係..............................[/quote]

唔好再玩喇... 依家我好正經頭先我去洗浴缸既時候發現浴缸與牆身邊漆面POP起跟住我用手去o禁仲裂埋D碎出黎真係嚇鬼死我我睇返以前D舊POST原來有其他人都遇到同樣既情形你地都快d CHECK下你地個浴缸有無事丫~
作者: wychan    時間: 2004-9-16 15:26:25

[quote:d75ad856d6="R & M"][quote:d75ad856d6="wychan"][quote:d75ad856d6="R & M"][quote:d75ad856d6="coco110"]千祈唔好誤會我唔係C9黎架... 嘻~[/quote]

COCO...

如果我真係o禁.....我諗我都會誤會閣下係..............................[/quote]

冇錯... 我係一隻"企鵝".... 仲係"企"係度叫"餓"個隻....
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-16 15:39:01

我係一隻大pat pat 鴨.
作者: Robert    時間: 2004-9-16 15:45:11

我(M)同R都要做BB    ,因為唔駛返工﹑返學﹑供樓................. :!:

[quote:4607026dcf="coco110"]你地都快d CHECK下你地個浴缸有無事丫~[/quote]
OK!今晚我返到去會Check吓!
Thank you :em19:
作者: kk-in-hk    時間: 2004-9-16 16:11:41

原來落水之前要沖身洗頭 如果唔係泳池水會好 dirty. 呢個我都係剛剛知 - 因為好少遊水之故.
作者: Maggie Johny    時間: 2004-9-16 22:28:36

[quote:7351a11b3f="vivian"][quote:7351a11b3f="Rambler Villager"]下面無人. 有冇人知點樣搭Lift 因為每座只得一部Lift去到三樓.  :?:[/quote]

咁"正"200米泳池竟然無人 唔係卦?  :em03:[/quote]

根據我今日觀察所得 由下晝一點至六點大約有6-7個人游水 睇落去好似一家人同幾個小朋友。
作者: dracula    時間: 2004-9-16 23:26:07

有乜理由唔開夜晚???   :| 心淡
作者: wychan    時間: 2004-9-17 00:09:30

話時話 呢個禮拜六下午有冇人去試水呢???
作者: vivian    時間: 2004-9-17 11:12:12

有乜理由唔開夜晚???

我都好想佢開夜晚.... 以前好多年前 鑽石山星河明居個泳池都開夜晚 近呢兩年沒有了. 我問管理署點解?

因為有法例約束 夜晚的泳池 - 燈光有一定的限制 需要加添燈光去support
而星河明居的業主唔肯加錢做呢個工程 所以泳池只能開放到黃昏.....

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:
作者: wychan    時間: 2004-9-17 11:38:06

[quote:4bc92592b1="vivian"]
有乜理由唔開夜晚???

我都好想佢開夜晚.... 以前好多年前 鑽石山星河明居個泳池都開夜晚 近呢兩年沒有了. 我問管理署點解?

因為有法例約束 夜晚的泳池 - 燈光有一定的限制 需要加添燈光去support
而星河明居的業主唔肯加錢做呢個工程 所以泳池只能開放到黃昏.....

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:[/quote]

係... 真係唔夠"照".......

資料來源: 早前同和黃開會時的答覆...
作者: matthewlee    時間: 2004-9-17 11:53:14

[quote:55280be507="vivian"]
有乜理由唔開夜晚???

RC泳池唔肯開夜晚 不知是否同燈光有關? Xwl 咁慳皮 夜晚電費加救生員的費用好la利 您估佢無計過條數咩 !    :evil:[/quote]

我估都係設計問題多夜晚的泳池  燈光是有一定的要求  開夜晚當然好啦 又不會太曬 又可以平日放工去游 到時一定問下可否用月票形式
至於管理處 他們是"實報實銷 " 他們 收的是管理人酬金 即使夜晚電費加救生員的費用好la利 都是轉嫁到我們身上 對利潤沒有影響 和星河明居的業主一樣 最重要是大家肯不肯比錢考慮對低層住戶有沒有影響!
作者: dick queenie    時間: 2004-9-17 12:23:02

星期六.......好天氣.....
我諗...應該會多些人入去試水....
話哂就黎"立秋"...再唔去....要等下年。
作者: wychan    時間: 2004-9-17 12:25:29

[quote:f4afe09eae="dick&queenie"]星期六.......好天氣.....
我諗...應該會多些人入去試水....
話哂就黎"立秋"...再唔去....要等下年。[/quote]

咁你去唔去呀?
作者: LO LO    時間: 2004-9-17 23:30:25

昨天早上我已經游過,游不到200米,因為他們只是拉了一小部份範圍可以游,理由是其他部份還在清潔中。救生員叫我最好下星期一才游,到時應該會較好喎。
作者: Robert    時間: 2004-9-18 12:09:16

[quote:6e46a16dcd="LO LO"]昨天早上我已經游過,游不到200米,因為他們只是拉了一小部份範圍可以游,理由是其他部份還在清潔中。救生員叫我最好下星期一才游,到時應該會較好喎。[/quote]

吓...我地個200米泳池除左按摩池之外好似係全部都通架喎,
而以我有限既常識,水亦都會流動架喎...佢地係呢邊清洗...住客就係另一面游...噤咪 :em05:
作者: Robert    時間: 2004-9-18 12:11:30

今日天氣好好
剛發現一名中國籍男子係度游.........自由式..... :mrgreen:
作者: LO LO    時間: 2004-9-18 12:42:18

[quote:1740b1ebf5="R & M"][quote:1740b1ebf5="LO LO"]昨天早上我已經游過,游不到200米,因為他們只是拉了一小部份範圍可以游,理由是其他部份還在清潔中。救生員叫我最好下星期一才游,到時應該會較好喎。[/quote]

吓...我地個200米泳池除左按摩池之外好似係全部都通架喎,
而以我有限既常識,水亦都會流動架喎...佢地係呢邊清洗...住客就係另一面游...噤咪 :em05:[/quote]
的確係吖,我游完之後,塊面係有沙架。不過剛剛又去游完,又好了好多啦。而且已經是全面開放。
不過比個心理準備大家,入場程序都幾煩覆。在receiption都要最少擾讓10分鐘。萬一多人,就哈哈.........
**各位記得帶支票及住戶証。
作者: Robert    時間: 2004-9-18 12:57:06

[quote:db99abb816="LO LO"]不過比個心理準備大家,入場程序都幾煩覆。在receiption都要最少擾讓10分鐘。萬一多人,就哈哈.........
**各位記得帶支票及住戶証。[/quote]

Thank you!
作者: fkf    時間: 2004-9-18 23:53:19

changing room is so small there may not have enough lockers if there are many people. and i wonder why there is no hairdryer in changing room.

though the swimming pool is better than expected
作者: LW    時間: 2004-9-19 17:35:28

I saw more that 20 people were swimming yesterday at 4:00pm.  Could any one of them tell us how is the swimming pool?  Good or bad?  How's the quality of the water?  What feelings?

Thanks!
作者: fkf    時間: 2004-9-19 19:01:12

water quality is okay on sat morning but i could see some dirt at the bottom of swimming pool.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2