藍澄灣業主社群

標題: 是非之地 [打印本頁]

作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 15:09:49     標題: 是非之地

剛剛有位網友PM 給我 說RC 有一個是非之地 裡面的人會討論在這裡公開討論的人的是和不是...曾經. 就是有人在看過這些討論後 離我們而去.....

原來我也是剛剛發現有這個專區. ( 要申請先入得 )

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=528

雖然有D 怕 但係都想入去睇睇.
我都係業主黎架! 唔想RC 衰. 小圈子? 我不想參與. 只是八卦 想知道大家又想批評誰~
作者: abo and keung    時間: 2004-9-15 15:59:48

其實唔係什麼是非之地,只不過是在論壇開初之時gohome有D無聊人成日係度吠,咁就衍生咗哩個專區,以係大家有咩唔想太公開講的話題都會在這裡討論,可以話係業主們的網上會議室。
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 16:06:11

i see.
但係其實有咩係唔可以公開架呢?
作者: H and H    時間: 2004-9-15 16:09:14

[quote:750862dd68="abo&keung"]其實唔係什麼是非之地,只不過是在論壇開初之時gohome有D無聊人成日係度吠,咁就衍生咗哩個專區,以係大家有咩唔想太公開講的話題都會在這裡討論,可以話係業主們的網上會議室。[/quote]嘻嘻 就是這樣. 也不是什麼是非之地..........
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 16:31:42

那個網友說 有人在那裡說我在這裡攪事!

我真的一頭霧水. 吹下水姐 使唔使咁認真呀?!

更何況 我都係發表下個人意見 完全無想過做發起人等等...
我唔想無啦啦有人杯葛我 而我一d 野都唔知.

所謂明人不做暗事 有咩事 開心見誠講咪好law.
如果真係唔滿意小妹的言論的話 可以PM 我. 一起討論架.
作者: bikbark    時間: 2004-9-15 16:57:13

我相信可以公開叫人登記o既,即係合資格而又登記o左就可以睇啦,
而且每版都有將o黎條thread置頂,咁張揚點可以係是非地呢?
我o地一路都歡迎其他網友登記,你可以登記入去睇o下,就知會唔會有所謂o既是非啦。

:em19:
作者: matthewlee    時間: 2004-9-15 17:03:28

[quote:87bf8eaeff="Jess&Burns"]那個網友說 有人在那裡說我在這裡攪事!

如果真係唔滿意小妹的言論的話 可以PM 我. 一起討論架.[/quote]

專區是有的 不過不是是非之地 唔信就登記看一看... :wink:
沒有人說誰在攪事 討論又沒有甚麼問題 大家(包括你我)都是以小業主身份討論一個大家關心的問題!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 17:13:07

[quote:f015b5c3c8="matthewlee"][quote:f015b5c3c8="Jess&Burns"]那個網友說 有人在那裡說我在這裡攪事!

如果真係唔滿意小妹的言論的話 可以PM 我. 一起討論架.[/quote]

專區是有的 不過不是是非之地 唔信就登記看一看... :wink:
沒有人說誰在攪事 討論又沒有甚麼問題 大家(包括你我)都是以小業主身份討論一個大家關心的問題![/quote]

咁就好啦~ 你講得呢句話我都放心d!

我地d 真係叫做四支發達 頭腦簡單既 真係比人食左都唔知架.
請大家高台貴手...  :em14:  :em14:

多謝解釋.
作者: dick queenie    時間: 2004-9-15 17:26:55

Jess & Burns....
唉....pm...你果個人.....
重有邊個丫.....

係人都估到.....
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 17:27:45

[quote:be95d5011f="dick&queenie"]Jess & Burns....
重有邊個丫.....

係人都估到.....[/quote]

你真係估到?
作者: vivian    時間: 2004-9-15 17:30:55

乜有咁地方咩 ? 我又要登記.....
我最8 預埋我!
作者: dick queenie    時間: 2004-9-15 17:32:10

[quote:d5b07e2372="Jess&Burns"][quote:d5b07e2372="dick&queenie"]Jess & Burns....
重有邊個丫.....

你真係估到?[/quote]

冇錯 :em12:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 17:35:14

[quote:b7327a0169="dick&queenie"][quote:b7327a0169="Jess&Burns"][quote:b7327a0169="dick&queenie"]Jess & Burns....
重有邊個丫.....

冇錯 :em12:[/quote]

唔通你玩左塔羅牌?
你pm 我丫. 我話你知o岩唔o岩.
作者: dick queenie    時間: 2004-9-15 20:47:40

already PM :em17:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-15 21:08:43

[quote:c8cb3dfa13="dick&queenie"]already PM :em17:[/quote]

收到.
作者: matthewlee    時間: 2004-9-16 00:29:33

[quote:2378ef5102="Jess&Burns"][quote:2378ef5102="dick&queenie"]Jess & Burns....
重有邊個丫.....

我都想知﹐PM 比我!Thanks!
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-16 10:01:53

Matthewlee

唔好扮野啦~都話左人人都知啦~
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-16 10:26:01

我已看了有關文章.

看完後 真係唔知是什麼"是非之地" 真係唔係咁覺! 係有人太敏感姐. :em05:

但係 係呢度 我有d 野想同大家講下 係RC呢度真係咩人都有. 有些人好熱心 但好激. 好易會引起一些溫和RC 份子的反感. 他們會使用强烈言詞 例如: 狗官. 從而在這裡發洩他們對社會的不滿......呢D 言行無建設性 只為發洩.

另一方面 有些RC 温和份子 看到如此言論 覺得很不舒服 又話唔想再上呢個網.本來呢個係佢地自已的決定. 但說了出來 無形間為那些本來好熱心 但好激的人造成壓力. 唔再發言啦~ 而温和份子 在這個情況下 為了保護家園形象 變得更温和~從而變成對立局面.

點解要有你無我?!

可唔可以成熟點?

我份人直腸直肚 有果句講果句.
對於唔鐘意人地的意見 鐘意就發表下 唔鐘意便唔答. 因為在網上幾句說話 根本不能動謠他們的原本想法. 沒有結果的爭論 簡直是浪費大家時間.

你地唔好再玩呢D 小朋友GAME 啦 好無聊呀!
作者: dick queenie    時間: 2004-9-16 10:39:32

jessica....果然女中豪傑....

I like you.....\\(^_^)//
作者: matthewlee    時間: 2004-9-16 14:39:11

[quote:8959ac6451="Jess&Burns"]Matthewlee

唔好扮野啦~都話左人人都知啦~[/quote]

真係唔知...唔好高估我...你都知我想法比較"另類" 人人都知得我唔知 :em01:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-16 14:50:59

[quote:3c2f8da905="dick&queenie"]jessica....果然女中豪傑....

I like you.....\\(^_^)//[/quote]

唔好意思..... 我有男朋友架啦~ 你無行~
作者: wychan    時間: 2004-9-16 14:54:57

[quote:9e67c2ce3e="Jess&Burns"][quote:9e67c2ce3e="dick&queenie"]jessica....果然女中豪傑....

I like you.....\\(^_^)//[/quote]

唔好意思..... 我有男朋友架啦~ 你無行~[/quote]

佢都好似有老婆.... 因住俾queenie :em20:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-16 17:01:55

[quote:a5c609cdaa="matthewlee"][quote:a5c609cdaa="Jess&Burns"]Matthewlee

唔好扮野啦~都話左人人都知啦~[/quote]

真係唔知...唔好高估我...你都知我想法比較"另類" 人人都知得我唔知 :em01:[/quote]

安茜但求在這好好服侍各位小主. 這些事 我真的全不知情~~ 請玉瑩小主你明白....

( 幣! 上腦添!! :shock:  )
作者: vivian    時間: 2004-9-16 17:13:22

玉塋深知要RC好 係一條好漫長的路 但玉塋唔怕辛苦 亦唔可以辜負娘親的厚望~~

(我都上腦呀!!)
作者: dick queenie    時間: 2004-9-16 17:35:04

[quote:bab12e7a8e="wychan"][quote:bab12e7a8e="Jess&Burns"][quote:bab12e7a8e="dick&queenie"]jessica....果然女中豪傑....

唔好意思..... 我有男朋友架啦~ 你無行~[/quote]

佢都好似有老婆.... 因住俾queenie :em20:[/quote]

嘩...不要誤會....
你地睇得西片少定啦.....
like 者.......欣賞...之意 ....o岩昌奴....咁解
作者: saga    時間: 2004-9-16 20:02:53

[quote:741604997e="Jess&Burns"][quote:741604997e="dick&queenie"]jessica....果然女中豪傑....

Dick ...  :em17:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2