藍澄灣業主社群

標題: TV接收問題 [打印本頁]

作者: coco110    時間: 2004-9-5 23:48:10     標題: TV接收問題

我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.
作者: singsing    時間: 2004-9-6 02:34:08

which block you live and what tv you use??
作者: matthewlee    時間: 2004-9-6 08:55:08     標題: Re: TV接收問題

[quote:ee0ac7ba98="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

沒有問題 有空可以落我度(2座F)看看...
作者: Robert    時間: 2004-9-6 09:44:44

2/C 無咩問題
無記/亞記/明珠&國際都收得好清
作者: coco110    時間: 2004-9-6 11:54:51

[quote:12846a56fe="singsing"]which block you live and what tv you use??[/quote]

我地都係二座F用緊PIONEER 43" PLASMA如果你地係無問題我地就真係好擔心因為我地裝修移左TV位好大可能真係個師傅整得唔好.. 依家唔知點算.. 唉...
作者: coco110    時間: 2004-9-6 11:57:30     標題: Re: TV接收問題

[quote:4401e95db2="matthewlee"][quote:4401e95db2="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

沒有問題 有空可以落我度(2座F)看看...[/quote]

MATTHEW真係麻煩晒你~
作者: diedsee    時間: 2004-9-6 12:41:46

我有鬼影ar 點解決好??
作者: coco110    時間: 2004-9-6 12:58:32

[quote:11ceae078a="diedsee"]我有鬼影ar 點解決好??[/quote]

我地都唔知點算因為我地移過位唔知係師傅有問題定係本身接收既問題好煩惱.. :em06:  :em06:
作者: matthewlee    時間: 2004-9-6 13:58:34     標題: Re: TV接收問題

[quote:ba7b3e06a3="coco110"][quote:ba7b3e06a3="matthewlee"][quote:ba7b3e06a3="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

沒有問題 有空可以落我度(2座F)看看...[/quote]

MATTHEW真係麻煩晒你~[/quote]

歡迎..不過要晚上九時後
作者: dick queenie    時間: 2004-9-6 14:00:56     標題: Re: TV接收問題

[quote:fe9819f8a1="matthewlee"][quote:fe9819f8a1="coco110"][quote:fe9819f8a1="matthewlee"][quote:fe9819f8a1="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

歡迎..不過要晚上九時後[/quote]

我都係住二座....可以來參觀一下嗎....多謝...
另.....coco110,好肯定師傅移位出現問題,快D叫佢來整整。
作者: matthewlee    時間: 2004-9-6 14:03:21     標題: Re: TV接收問題

[quote:f4f64670c0="dick&queenie"][quote:f4f64670c0="matthewlee"][quote:f4f64670c0="coco110"][quote:f4f64670c0="matthewlee"][quote:f4f64670c0="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

另.....coco110,好肯定師傅移位出現問題,快D叫佢來整整。[/quote]

歡迎!
作者: coco110    時間: 2004-9-6 14:06:57     標題: Re: TV接收問題

[quote:30c1543072="matthewlee"][quote:30c1543072="coco110"][quote:30c1543072="matthewlee"][quote:30c1543072="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

好啊~~ 我男友會聯絡你~ 唔該晒!
作者: kyu    時間: 2004-9-6 14:07:47

[quote:42838b41a5="coco110"][quote:42838b41a5="singsing"]which block you live and what tv you use??[/quote]

我地都係二座F用緊PIONEER 43" PLASMA如果你地係無問題我地就真係好擔心因為我地裝修移左TV位好大可能真係個師傅整得唔好.. 依家唔知點算.. 唉...[/quote]

我都係用緊PIONEER 43" PLASMA 我都移左TV位 線我從單位內抽出後再穿回單位新位 我電視有一些鬼影 應該係公共天線問題! 有時間可以晚上過來看看 .
作者: coco110    時間: 2004-9-6 14:12:07     標題: Re: TV接收問題

[quote:a7b827ec7d="dick&queenie"][quote:a7b827ec7d="matthewlee"][quote:a7b827ec7d="coco110"][quote:a7b827ec7d="matthewlee"][quote:a7b827ec7d="coco110"]我地屋企個tv接收好有問題無線勉強可以接受但明珠及亞視英文台有嚴重雪花今晚明珠台的畫面更不停跳動請問大家有無咁既問題呢?感謝.[/quote]

另.....coco110,好肯定師傅移位出現問題,快D叫佢來整整。[/quote]

我地已經整左一次架喇未整之前個畫面仲差明珠台係黑白架好明顯係個師傅駁線有問題(因為佢將兩條線就咁"橋"埋就算數又唔用接駁器)前日整好左但係畫面仍然唔清有鬼影所以都唔知點算..
作者: coco110    時間: 2004-9-6 14:15:09

[quote:06a9bf8fff="kyu"][quote:06a9bf8fff="coco110"][quote:06a9bf8fff="singsing"]which block you live and what tv you use??[/quote]

我地都係二座F用緊PIONEER 43" PLASMA如果你地係無問題我地就真係好擔心因為我地裝修移左TV位好大可能真係個師傅整得唔好.. 依家唔知點算.. 唉...[/quote]

我都係用緊PIONEER 43" PLASMA 我都移左TV位 線我從單位內抽出後再穿回單位新位 我電視有一些鬼影 應該係公共天線問題! 有時間可以晚上過來看看 .[/quote]

好丫~ 你pm你個電話比我好麻?真係麻煩晒~ :em21:
作者: kyu    時間: 2004-9-6 14:41:21

coco110

己 PM 給妳.
作者: Hello Kitty    時間: 2004-9-6 17:21:14

After 11:45 pm last night the signal of Pearl and Jade got the problem. Did anyone in Tower 2 also got this problem ?
作者: diedsee    時間: 2004-9-7 10:38:19

我電視有一些鬼影 應該係公共天線問題

咁係唔係冇得整??
作者: singsing    時間: 2004-9-7 18:38:02

我係3h 我仲差幾個衛星台唔得.....
auto scan 都搞唔掂我已經用dvd recorder.... 以為接收好過tuner. 但都係收唔晒
四個大台收得都可接受.
會唔會係恆昌做間wall櫃時駁線唔好呢????
作者: Ho and Serene    時間: 2004-9-7 20:04:57

其實我都有個疑問 :?: 我屋企個天線插座另外分多左兩倏線出來分別供給細房及大房的TV呢種做法會否令到天線信號減弱呢?而家我屋企大廳部TV都有些雪花

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2