藍澄灣業主社群

標題: 888 柜門口對鏡 風水 [打印本頁]

作者: unicorn    時間: 2004-9-3 14:16:04     標題: 888 柜門口對鏡 風水

pauly整左個大鏡對大門既
888柜比我

請問有冇高人知道呢件野對風水有mud影響
作者: stephenyeong    時間: 2004-9-3 17:20:54     標題: Re: 888 柜門口對鏡 風水

[quote:dc2247618c="unicorn"]pauly整左個大鏡對大門既
888柜比我

請問有冇高人知道呢件野對風水有mud影響[/quote]

唔洗識風水都覺得唔好.
如果你有夜晚去所的習慣 一出房門就對鏡.....  :em07:
作者: unicorn    時間: 2004-9-3 23:06:04

我係大門對鏡
鏡左右有room door各一
好騎呢架

佢地叫眼鏡room
所以開room door唔見鏡
不過room門對room門就沖家人有口角
作者: unicorn    時間: 2004-9-3 23:07:38

我想緊封唔封塊鏡好
不過見佢右大右清 <- 大過個人
dry買都一千幾百
有多少唔捨得
作者: alankle    時間: 2004-10-11 18:17:11

unicorn:
   我想問下你係唔係G單位呀?>>>
   係的話  個鏡就係用黎化左呆門對房門的角位架~~~
   塊鏡就係用黎化角沖既~~~
作者: BLUE    時間: 2004-10-11 20:15:48

乜放一塊鏡都有禁多學問 ??
作者: POON    時間: 2004-10-11 21:12:49     標題: Re: 888 柜門口對鏡 風水

[quote:b82cda45af="stephenyeong"]
唔洗識風水都覺得唔好.
如果你有夜晚去所的習慣 一出房門就對鏡.....  :em07:[/quote]

嘩! :em07: 真係夜晚去廁所會比塊鏡嚇親自己 !  :em18:
作者: alankle    時間: 2004-10-11 21:13:22

係呀~~~blue:
     如果你係覺得心安的話就好多用途架~~~~
哈哈~~
作者: POON    時間: 2004-10-14 21:27:57

[quote:f3420ece50="alankle"]unicorn:
   我想問下你係唔係G單位呀?>>>
   係的話  個鏡就係用黎化左呆門對房門的角位架~~~
   塊鏡就係用黎化角沖既~~~[/quote]

G單位係房門對房門 ??

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2