藍澄灣業主社群

標題: 地磚上有水珠 [打印本頁]

作者: bunnud    時間: 2004-9-1 10:52:30     標題: 地磚上有水珠

我家小房的地磚經常都沾有一點點的小水珠用手觸摸時亦感到小房內的地磚比屋內其他地方的是特別冰凍. 各位街坊有冇遇到同樣情況會否是由於下層長期開冷氣所致? 還是因為設計上的問題? 我怕我的地磚會好快玩完 :em01:

我住H單位
作者: hongrita    時間: 2004-9-1 14:40:17

我以前屋企都係咁 直情出水! 可能因為樓下的冷氣對住向上及開得勁! 因每逄冬天就冇事.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-9-1 15:05:07     標題: Re: 地磚上有水珠

[quote:fab5f1d6e6="bunnud"]我家小房的地磚經常都沾有一點點的小水珠用手觸摸時亦感到小房內的地磚比屋內其他地方的是特別冰凍. 各位街坊有冇遇到同樣情況會否是由於下層長期開冷氣所致? 還是因為設計上的問題? 我怕我的地磚會好快玩完 :em01:

我住H單位[/quote]

相信你唔係住係我樓上. 因為我唔係好鐘意開冷氣.
我喜歡開25度冷氣再開風扇. 咁我就會覺得好舒服
作者: Sharan    時間: 2004-9-1 16:44:40

你咪好彩喇,如果你係木板地,d板一定快d玩完

如果你都怕熱的話,你開番大d冷氣,又或者用抽濕機減低你間屋的濕度,就應該會好好多。
作者: bunnud    時間: 2004-9-2 04:17:26

細房好少開冷氣通常都係訓覺先開唔係收到電費就實嚇死

我懷疑樓下係雪房 :em01:
作者: bikbark    時間: 2004-9-3 21:21:30

[quote:9111a39961="bunnud"]細房好少開冷氣通常都係訓覺先開唔係收到電費就實嚇死

我懷疑樓下係雪房 :em01:[/quote]
可能要放皮草

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2