藍澄灣業主社群

標題: 邊個就快結婚??? [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2004-8-31 23:29:30     標題: 邊個就快結婚???

歡迎 歡迎!!希望各位就快結婚的鄰居 有乜煩惱疑問 即管問 唔好怕羞 ops:  :em16:  (邊度買結婚用品平,邊度有黑店 一定要講0下 :mrgreen: )

亦希望結左婚ge鄰居可以大家分享一下 或者交流0下心得

即使係未打算結婚的朋友仔 亦都可以同大家0下計

諗住生bb 或者生左bb的鄰居都可以比d湊仔心得喎 ( :roll: )

不如統計0下 有幾多鄰居結左婚 或者就快結婚0Y!!...............

1. Tomato 3月結左婚
作者: Ricky Gloria    時間: 2004-9-1 00:28:21     標題: Re: 邊個就快結婚???

歡迎 歡迎!!希望各位就快結婚的鄰居 有乜煩惱疑問 即管問 唔好怕羞 ops:  :em16:  (邊度買結婚用品平,邊度有黑店 一定要講0下 :mrgreen: )

諗住生bb 或者生左bb的鄰居都可以比d湊仔心得喎 ( :roll: )
不如統計0下 有幾多鄰居結左婚 或者就快結婚0Y!!...............

2. Gloria + Ricky 1月結婚
作者: carry and chris    時間: 2004-9-1 10:15:57

25/9/2004 is our big day~
作者: keane    時間: 2004-9-1 11:02:31

:em04:  :em04:  :em04:      
                                     祝百年好合      
                                                   永結同 心         :em04:  :em04:  :em04:
作者: vivian    時間: 2004-9-1 11:40:39

Carry & Chris
Congratulations !
作者: Robert    時間: 2004-9-1 12:40:20

Carry&Chris:

恭喜晒呀!

我倆應該會係下年 ops:
但多數唔會擺酒,因為好麻煩 :em18:
作者: H and H    時間: 2004-9-1 13:07:56

恭喜晒Carry & Chris!
作者: gp    時間: 2004-9-1 13:36:13

幾時結婚 :shock: ......遙...遙...無...期 :em06:

n年前話三年後結婚 點知過o左n個三年後......仍然未婚 :em18:
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-9-1 13:45:59

[quote:e3ed215da6="carry&chris"]25/9/2004 is our big day~ [/quote]

剩番三個幾禮拜乍喎,通常係最忙 o既日子,預備成點呀? :em12:

恭喜晒先喎! :em19:
作者: Robert    時間: 2004-9-1 13:47:29

[quote:df22f54082="gp"]幾時結婚 :shock: ......遙...遙...無...期 :em06:

n年前話三年後結婚 點知過o左n個三年後......仍然未婚 :em18:[/quote]

唔通你honey係.....無間道.....篇劇
三年又三年.....三年又三年........ :!:
作者: 藍澄小海豚    時間: 2004-9-1 13:48:20     標題: Re: 邊個就快結婚???

歡迎 歡迎!!希望各位就快結婚的鄰居 有乜煩惱疑問 即管問 唔好怕羞 ops:  :em16:  
(邊度買結婚用品平,邊度有黑店 一定要講0下 :mrgreen: )

3. 藍澄小海豚 2月結左

作者: chloe    時間: 2004-9-2 00:49:07

i had married in Jan this year.
and i'm learning how to live with my another half.
作者: Tomato    時間: 2004-9-2 01:16:17

[quote:78a171887e="chloe"]i had married in Jan this year.
and i'm learning how to live with my another half.[/quote]

我都係呀!!好多生活習慣都唔一樣!!!
作者: chloe    時間: 2004-9-2 02:13:42

yep ar.. how can you solve them?
hehe...and suddenly i had one more a pair of parents.
作者: carry and chris    時間: 2004-9-2 11:58:03

多謝大家0既恭喜 ,而家的確好忙呀。
我地租用會所車做花車 :em12:
作者: Tomato    時間: 2004-9-2 21:12:36

[quote:a8d793411a="carry&chris"]多謝大家0既恭喜 ,而家的確好忙呀。
我地租用會所車做花車 :em12:[/quote]

恭喜呀!!!
租會所花車 都幾好喎!!想當日 我無用花車 係著住婚紗行去註冊處........哈哈!!
作者: Tomato    時間: 2004-9-2 21:26:37

[quote:48398f6ffc="chloe"]yep ar.. how can you solve them?
hehe...and suddenly i had one more a pair of parents.[/quote]

我平時會鬧同勁哦佢 哦完佢一輪佢就會就我lor!!有時我做野唔啱 佢又會哦返我 比佢d煩音煩完一輪 我都會改ge..........
你要同老爺奶奶住麼??
作者: chloe    時間: 2004-9-3 01:40:19

我平時會鬧同勁哦佢 哦完佢一輪佢就會就我lor!!有時我做野唔.?佢又會哦返我 比佢d煩音煩完一輪 我都會改ge..........
你要同老爺奶奶住麼??

no ar i can't live with other people except my parents and family. i call them dad/mum but feeling a bit strange when i call them dad/mum.
作者: singsing    時間: 2004-9-3 05:44:57

多謝大家0既恭喜  ,而家的確好忙呀。
我地租用會所車做花車

咁都幾好喎平過出面租車
但租多過一架又唔得......
作者: carry and chris    時間: 2004-9-3 12:25:57

平好多0家,其實我地想返RC泳池旁影下相。有埋會所都好0家。   :em12: haahh~正所謂園林實景,跟住先去Church~
作者: Tomato    時間: 2004-9-3 20:19:52

[quote:b4104d8513="chloe"]
我平時會鬧同勁哦佢 哦完佢一輪佢就會就我lor!!有時我做野唔.?佢又會哦返我 比佢d煩音煩完一輪 我都會改ge..........
你要同老爺奶奶住麼??

no ar i can't live with other people except my parents and family. i call them dad/mum but feeling a bit strange when i call them dad/mum.[/quote]

我會叫老爺奶奶 因為爸爸媽媽只得一個 :x  佢地對我好好 但係始終感覺係好陌生 :?
作者: 榮仔    時間: 2004-9-4 17:09:49

marry in oct
作者: dick queenie    時間: 2004-9-4 17:19:11

[quote:ccd25a73ca="榮仔"]marry in oct[/quote]

十月好丫.......
作者: dick queenie    時間: 2004-9-4 17:22:24

[quote:2575e910d2="Tomato"]想當日 我無用花車 係著住婚紗行去註冊處........哈哈!![/quote]

有冇咁激呀.....Long Vacation 裡面的山口智子????

又或者一路跑,一路唱:~~一追再追~~追趕生命裡的一切~~~
作者: Tomato    時間: 2004-9-4 22:27:56

[quote:e8eae32d23="dick&queenie"][quote:e8eae32d23="Tomato"]想當日 我無用花車 係著住婚紗行去註冊處........哈哈!![/quote]

有冇咁激呀.....Long Vacation 裡面的山口智子????

又或者一路跑,一路唱:~~一追再追~~追趕生命裡的一切~~~[/quote]

我唔係0係屋企出門0架!!!0向酒店行去註冊處好短路程嘛!!!無謂租架花車車一個圈啦......唔准笑我 :em20:
作者: 45B    時間: 2004-9-4 22:32:27

加埋我地la:
4. lily and kendell 12/3/05
作者: P女    時間: 2004-9-5 11:35:57

[quote:edfda166af="Tomato"][quote:edfda166af="chloe"]
你要同老爺奶奶住麼??

no ar i can't live with other people except my parents and family. i call them dad/mum but feeling a bit strange when i call them dad/mum.[/quote]

我會叫老爺奶奶 因為爸爸媽媽只得一個 :x  佢地對我好好 但係始終感覺係好陌生 :?[/quote]

我叫我亞媽做mother
叫佢亞媽做mummy來做分別....... :mrgreen:
作者: P女    時間: 2004-9-5 11:37:54

[quote:31a1d5dd52="Tomato"][quote:31a1d5dd52="carry&chris"]多謝大家0既恭喜 ,而家的確好忙呀。
我地租用會所車做花車 :em12:[/quote]

恭喜呀!!!
租會所花車 都幾好喎!!想當日 我無用花車 係著住婚紗行去註冊處........哈哈!![/quote]

咁咪好多人望住你? 
如果我見到, 我會以為係到拍戲, 哈........
作者: P女    時間: 2004-9-5 11:43:53

我地12月都拉埋啦, 12月勁多人結婚, 昨日排左個半鐘買餅卡...
我同我未來老公仔0既朋友, 都有四對係同一日, 有d朋友可能黎唔到
但係我都會照炸佢地...... :mrgreen:
請問係咪要擺雙數0既酒席架?
作者: Tomato    時間: 2004-9-5 23:23:00

[quote:b73a8d695f="女"]咁咪好多人望住你? 
如果我見到, 我會以為係到拍戲, 哈........ [/quote]

我0個日都唔係好多人望住....因為係10點幾 d人都未出動 :mrgreen:

[quote:b73a8d695f="女"]我地12月都拉埋啦, 12月勁多人結婚, 昨日排左個半鐘買餅卡...
我同我未來老公仔0既朋友, 都有四對係同一日, 有d朋友可能黎唔到
但係我都會照炸佢地...... :mrgreen:
請問係咪要擺雙數0既酒席架?[/quote]

恭喜你先....嘻嘻.....係咪有餅食 :em12: ??

都唔一定要雙數圍數掛 :roll:  0個陣我17圍...
記得之前問0下邊個朋友仔0黎唔0黎 (不過d老人家話唔好 話好似好肉酸喎!!)
如果估佢會0黎 但最後又唔0黎 會大失預算呢!!我自己就會大約畫定個sitting plan 估計一下 邊個會同邊個坐 同埋預0下人數0麻!!!
作者: P女    時間: 2004-9-6 09:13:10

又係雙單0既問題
係咪一日之內唔可以著兩件婚紗?
我打算早上註冊著平腳婚紗 夜晚係酒店著長拖尾
但我妹話唔好意頭喎 係咪架?
作者: Tomato    時間: 2004-9-6 10:21:29

[quote:096f915b83="女"]又係雙單0既問題
係咪一日之內唔可以著兩件婚紗?
我打算早上註冊著平腳婚紗 夜晚係酒店著長拖尾
但我妹話唔好意頭喎 係咪架?[/quote]

d人係話唔好著兩次婚紗 但係而好多人都會好似你咁 日頭著一件 夜晚再著另一件 甚至有d朝早著一次 夜晚再著返同一件.......其實無乜所謂0者 你問0下你老公介唔介意 你自己介唔介意??如果唔介意 默著lor!!!當係晚裝咁著.......

我結婚0個陣租左一件婚紗咋!!夜晚都無著過 唔係因為唔好意頭 而係費事換....... :mrgreen:
作者: P女    時間: 2004-9-6 11:17:17

我結婚0個陣租左一件婚紗咋!!夜晚都無著過 唔係因為唔好意頭 而係費事換....... :mrgreen:[/quote]

Aiya 乜你咁lazy架
有好多人可能冇黎到睇你註冊 咁佢地咪睇唔到你著婚紗個look lor?
你0個晚換左好多件衫?
作者: Tomato    時間: 2004-9-6 11:39:51

[quote:598a56877b="女"]我結婚0個陣租左一件婚紗咋!!夜晚都無著過 唔係因為唔好意頭 而係費事換....... :mrgreen:[/quote]

Aiya 乜你咁lazy架
有好多人可能冇黎到睇你註冊 咁佢地咪睇唔到你著婚紗個look lor?
你0個晚換左好多件衫?[/quote]

無0黎無得睇......哈哈.....

我換左好少咋 都係因為一個"懶"字 :roll:

我個程序係(1)掛----影相 (2)晚裝A----影相兼進場 進場前換左d首飾 (3)晚裝B----敬酒兼送客 我仲係set一個頭用成晚 只係換左頭飾........除左係因為懶之外 仲因為我想食野:em09: .... 而且成晚好趕 個經理會不斷搵你 同你講要做d乜 我阿媽又要我逐檯逐個影相 真係無乜時間......
作者: chloe    時間: 2004-9-6 16:37:31

Tomato 寫到:
我會叫老爺奶奶 因為爸爸媽媽只得一個   佢地對我好好 但係始終感覺係好陌生

Actually I want to call them "No Yeah" and "Nine Nine" too but my hushand wants me call them Dad/Mum. They are very nice with me too. Maybe I will get use to about it.
作者: Tomato    時間: 2004-9-6 23:07:44

[quote:7392aa2816="chloe"]Tomato 寫到:
我會叫老爺奶奶 因為爸爸媽媽只得一個   佢地對我好好 但係始終感覺係好陌生

Actually I want to call them "No Yeah" and "Nine Nine" too but my hushand wants me call them Dad/Mum. They are very nice with me too. Maybe I will get use to about it.[/quote]

都係稱呼0者 其實無乜所謂
作者: chloe    時間: 2004-9-7 00:26:10

都係稱呼0者 其實無乜所謂

sure
作者: Cora Kwong    時間: 2004-9-7 02:50:52

[quote:821d1fa414="carry&chris"]25/9/2004 is our big day~ [/quote]

恭喜! 恭喜! :em19:
作者: 45B    時間: 2004-9-8 22:05:02

我租左1件褂1件婚紗3件晚裝仲諗住租多一件中式做送客會唔會多得滯呢?
作者: Tomato    時間: 2004-9-8 22:35:20

[quote:1408e5a0ab="45B"]我租左1件褂1件婚紗3件晚裝仲諗住租多一件中式做送客會唔會多得滯呢?[/quote]

我個人認為...........都可以ge 但係會好趕 因為要頻頻換衫 換完仲要換頭飾.....
一係你其中一件席前用來影相 其餘兩件喜宴中著 就好喇!! :wink:
作者: cola    時間: 2004-9-8 23:48:10

Congraulations!
To make Rambler Crest a happy place to live!
More smiling faces and more fortune to all.   :em04:  ops:  
作者: P女    時間: 2004-9-9 09:17:13

[quote:8b6bd02143="Tomato"][quote:8b6bd02143="45B"]我租左1件褂1件婚紗3件晚裝仲諗住租多一件中式做送客會唔會多得滯呢?[/quote]

我個人認為...........都可以ge 但係會好趕 因為要頻頻換衫 換完仲要換頭飾.....
一係你其中一件席前用來影相 其餘兩件喜宴中著 就好喇!! :wink:[/quote]

我早晚各1件婚紗 1件褂 3套晚裝分別用黎影相 敬酒同送客
我都想晚裝著2件算了 影相同送客都係用一件
作者: P女    時間: 2004-9-9 09:21:52

[quote:3505d64e3a="45B"]我租左1件褂1件婚紗3件晚裝仲諗住租多一件中式做送客會唔會多得滯呢?[/quote]

45B
你好似3月才結婚 你咁快租左衫啦
我租0既款式仲未定呀
其實3件晚裝都唔算多 有個同事個妹剛結婚 一晚換左6套衫
作者: gaga    時間: 2004-9-17 02:17:41

P女你係咪19 DEC呀?我係呢日呀!不過唔知幾點註冊因為我個籌好後... :cry:
作者: Tomato    時間: 2004-9-17 07:55:30

等我update 0下個list先:

1. Gloria + Ricky 1月結婚 (你地係2004年定係2005年???)
2. Chole 1月結左
4. Tomato 3月結左婚
5. Carry & Chris 25/9/04
6. 榮仔 10/2004
7. gaga 9/12/2005
8. P女 12/2005
9. lily and kendell 12/3/05
10. R&M 2005

希望大家百年好合 早生貴子......我要同bb玩
Carry & Chris 下個禮拜大喜日子 係咪好緊張呢 :mrgreen: ???
作者: P女    時間: 2004-9-17 09:07:17

[quote:27addfb993="gaga"]P女你係咪19 DEC呀?我係呢日呀!不過唔知幾點註冊因為我個籌好後... :cry:[/quote]

我係12月12日呀 我知19號都係一個大好日子
你的籌號係幾多?
你會係早上or下午註冊?
你會係邊到註冊?
我都以為d好時間會比人揀晒 但我都揀左11點幾
    :mrgreen:  :em04:  :em21:  :em19:
作者: carry and chris    時間: 2004-9-17 09:48:29

緊張就不太覺,閞心就有。
[quote:550239f426="Tomato"]等我update 0下個list先:

1. Gloria + Ricky 1月結婚 (你地係2004年定係2005年???)
5. Carry & Chris 25/9/04
6. 榮仔 10/2004
7. gaga 9/12/2005
8. P女 12/2005
9. lily and kendell 12/3/05
10. R&M 2005

希望大家百年好合 早生貴子......我要同bb玩
Carry & Chris 下個禮拜大喜日子 係咪好緊張呢 :mrgreen: ???[/quote]
作者: chloe    時間: 2004-9-17 11:11:05

Carry & Chris
keep relax ar!
作者: carry and chris    時間: 2004-9-17 12:44:54

[quote:cc3c94e913="chloe"]Carry & Chris
keep relax ar![/quote]

yeah yeah...thank you~~
作者: eva and ken    時間: 2004-9-17 18:10:03

Ken and I just married on 5/9/o4 and we also rent the 藍澄車. It is very good. We rent three days for the same car to take things and we just give back the car three days after. No need to check out daily.
作者: gaga    時間: 2004-9-17 21:50:54

[quote:5bcff6d119="女"][quote:5bcff6d119="gaga"]P女你係咪19 DEC呀?我係呢日呀!不過唔知幾點註冊因為我個籌好後... :cry:[/quote]

你的籌號係幾多?
你會係邊到註冊?
    :mrgreen:  :em04:  :em21:  :em19:[/quote]我大會堂尾六籌呀!Monday揀時閒但預咗d時閒會好差.
作者: Tomato    時間: 2004-9-17 23:16:41

5. Eva and Ken  5/9/o4結左婚
6. Carry & Chris 25/9/04
7. 榮仔 10/2004
8. gaga 9/12/2005
9. P女 12/12/2005
10. lily and kendell 12/3/05
11. R&M 2005
作者: P女    時間: 2004-9-18 15:14:38

[quote:8d84acb2a1="gaga"][quote:8d84acb2a1="女"][quote:8d84acb2a1="gaga"]P女你係咪19 DEC呀?我係呢日呀!不過唔知幾點註冊因為我個籌好後... :cry:[/quote]

你的籌號係幾多?
你會係邊到註冊?
    :mrgreen:  :em04:  :em21:  :em19:[/quote]我大會堂尾六籌呀!Monday揀時閒但預咗d時閒會好差. [/quote]

點解你個籌排到咁後0既? 你唔係搭正8點揀0既咩?
你唔好咁心灰啦 你認為差0既時間 可能其他人0岩佢都不奇
我地揀0個陣 原來都好多人揀左下午註冊
提一提你 星期一早十五分鐘到呀........
揀左咩野時間 記得話我知呀......
你係咪同一日註冊同擺酒?
作者: P女    時間: 2004-9-18 15:15:59

[quote:0e8a068df6="Tomato"]1. Gloria + Ricky 1月結婚 (你地係2004年定係2005年???)
5. Eva and Ken  5/9/o4結左婚
8. gaga 9/12/2005
11. R&M 2005[/quote]

gaga係12月19日呀
作者: Tomato    時間: 2004-9-19 09:47:48

5. Eva and Ken 5/9/o4結左婚
8. P女 12/12/2005
9. gaga 19/12/2005  
11. R&M 2005

update返喇 thank you P女 :em21:
作者: piglet    時間: 2004-9-22 13:26:10

我又黎~
5. Eva and Ken 5/9/o4結左婚
7. piglet&piglet's honey - 3/10/04 & 5/10/04 :em21:
8. 榮仔 10/2004
10. gaga 19/12/2005
11. lily and kendell 12/3/05
12. R&M 2005
作者: gaga    時間: 2004-9-25 04:09:43

[quote:b183c08ed6="女"][quote:b183c08ed6="gaga"][quote:b183c08ed6="女"][quote:b183c08ed6="gaga"]P女你係咪19 DEC呀?我係呢日呀!不過唔知幾點註冊因為我個籌好後... :cry:[/quote]

你的籌號係幾多?
你會係邊到註冊?
    :mrgreen:  :em04:  :em21:  :em19:[/quote]我大會堂尾六籌呀!Monday揀時閒但預咗d時閒會好差. [/quote]

點解你個籌排到咁後0既? 你唔係搭正8點揀0既咩?
你唔好咁心灰啦 你認為差0既時間 可能其他人0岩佢都不奇
我地揀0個陣 原來都好多人揀左下午註冊
提一提你 星期一早十五分鐘到呀........
揀左咩野時間 記得話我知呀......
你係咪同一日註冊同擺酒?[/quote]

我本來攞28籌但有個幫手上網嘅朋友睇錯日子幫我delete個籌再攞過第二個籌結果咪尾五籌囉!最早個時閒得5:15pm嬲死!依家唯有分開搞星期一去排隊再攞籌分開搞又要洗多筆錢. 你會喺邊度印帖呀?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2