藍澄灣業主社群

標題: 88F夠客開全日直通車 [打印本頁]

作者: RamblerVillager    時間: 2004-8-29 23:26:14     標題: 88F夠客開全日直通車

這幾個星期 多了好多人入伙 每日都有一定客量搭88F 反而上山條路 次次都係無到一兩個客 好浪費時間.

最好的安排:

1. 開一條新Shuttle Bus 直去青衣站. 88F變回原本環島遊路線.

2. 88F改為全日直通車 缺點係去長康就要行出去坐小巴巴士.
作者: cshenryhk    時間: 2004-8-29 23:58:47

I prefer the First Solution...
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-8-30 22:01:29

me too i buy point 1
作者: 532    時間: 2004-8-31 00:00:26

suggestion 1 la.
作者: Hello Kitty    時間: 2004-8-31 14:26:11

Fully support 1st solution.
作者: vivian    時間: 2004-8-31 15:41:44

兩個皆是好安排
但我覺得(再)開多一條尊線的機會好渺茫!
作者: RamblerVillager    時間: 2004-9-11 18:27:07

東方日報之前報道88F小巴.
作者: eric_818    時間: 2004-9-11 21:09:17

我已經罷搭88F
剩落葵芳.

如非不得以一定要出青衣城
寧願俾 $20 搭的士
好過 o係度浪費時間!! :evil:
作者: G-NET    時間: 2004-9-12 00:34:25

點解唔俾的意見TCU 好方便 好過次次俾$20.

http://www.info.gov.hk/tcu/chi/complaint/index.htm
作者: 黎公子    時間: 2004-9-12 10:38:20

依家88F車程連等車 分分鐘十幾二十分鐘 大佬搭地鐵十幾二十分鐘過到海啦 !!
我都覺得加條shuttle去青衣城係最好o既解决方法.
作者: eric_818    時間: 2004-9-12 12:08:44

我試過由青衣城返RC -> 45分鐘
作者: cola    時間: 2004-9-12 23:12:26     標題: 88F 去青衣機鉄站

贊成第一條.
另  外運输  處班  九  官要認真 為 RC 居民搭車的問题
作出適當的服務 唔係去找的理由去 拒絕 RC 居民
搭車的 合理要求.
不如班九官唔好搭車返工
日日行路返 運输   處 返    工 睇吓占、、、、 :em10:  :em16:
作者: 黎公子    時間: 2004-9-13 10:27:00

Just send the complain to TCU  :evil:
See they will reply soon
作者: G-NET    時間: 2004-9-13 12:59:09

我寫了去 叫他們不如合併88E同88F 88E原本由碼頭去機鐵.

http://www.info.gov.hk/tcu/chi/suggestion/index.htm
作者: cola    時間: 2004-9-13 22:55:02

個議員每月收幾皮野津貼 又得閒 都唔識幫手
不如 丙吓佢好噃!!! :em13:  :em17:
作者: 肥度    時間: 2004-9-26 21:06:14

大家...
目前入住既人數已經夠多啦 我地是否應該再發起一次簽名運動呢...
本人雖然仲係學生 但係如需要工作人員幫手 隨時搵我呀
作者: keane    時間: 2004-9-26 22:26:58

[quote:8b9b14a317="黎公子"]依家88F車程連等車 分分鐘十幾二十分鐘 大佬搭地鐵十幾二十分鐘過到海啦 !!
我都覺得加條shuttle去青衣城係最好o既解决方法.[/quote]

if you take 279X you can go sheung shui within 20minute.
作者: Royhk    時間: 2004-9-28 00:01:53

今晚9:30 pm 搭88f 得0個三條友搭個司機話條線loss 好多錢小巴公司同運輸署都同意將88f 直通青衣城 但青衣9個區議員當中有一個姓黃的(好似係翠怡花園個區議員)就十分反對使88f不能直通青衣城係唔係真有無人知呀?
有無人可以check0下個pk想點?
作者: gaga    時間: 2004-9-28 08:00:39

點解另外8個人唔夠佢一個鬥?如果有人強裂反對番佢嘅十分反對就好喇!等我又打下去比D議員反映下先
作者: Emil and Jeff    時間: 2004-9-28 09:39:42

我想問:
1. 他反對的理由係...????? 關他何事??
2. 9 個有 1 個反對點解不是 "少數復從多數" o既?
作者: BLUE    時間: 2004-9-29 17:43:37

請 問 有 答 案 未 呢 ???
作者: qualcomm    時間: 2004-9-29 22:05:39

都話叫88A走入來就得啦反正一車88A都未試過滿

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2