藍澄灣業主社群

標題: 請問有冇業主係做物業管理的呢 ? [打印本頁]

作者: FanStar    時間: 2003-8-11 22:50:58     標題: 請問有冇業主係做物業管理的呢 ?

其實係版聚晚我已經問過,不過當晚無人係,所以現在問多次 ?
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-11 23:15:32     標題: Re: 請問有冇業主係做物業管理的呢 ?

[quote:568835db79="FanStar"]其實係版聚晚我已經問過,不過當晚無人係,所以現在問多次 ?[/quote]

我地唔係呀............物業管理係咪看更呀???????
作者: Ice    時間: 2003-8-11 23:35:32     標題: Re: 請問有冇業主係做物業管理的呢 ?

[quote:2da159404e="Teresa&Fai"][quote:2da159404e="FanStar"]其實係版聚晚我已經問過,不過當晚無人係,所以現在問多次 ?[/quote]

我地唔係呀............物業管理係咪看更呀???????[/quote]

應該唔係...... 佢係問有無人係物業管理公司做? 有 office 做 admin 果 d 嘛?  :?:
作者: devin and fanta    時間: 2003-8-12 01:23:00

i am now studying in cityu (year 2) ar
my subject is AScS (estate suveyor) ops:
作者: FireFire    時間: 2003-8-12 01:24:58

[quote:328b3ddb94="devin&fanta"]i am now studying in cityu (year 2) ar
my subject is AScS (estate suveyor) ops:[/quote]
有啦...有啦...終於有一個啦... :mrgreen:
作者: devin and fanta    時間: 2003-8-12 01:27:59

物業管理 是做行政上的事 :!:  :em11:
作者: FireFire    時間: 2003-8-12 01:44:27

[quote:3a681ac996="devin&fanta"]物業管理 是做行政上的事 :!:  :em11:[/quote]
我地正是需要閣下o既專業意見.... :mrgreen:
作者: Ray    時間: 2003-8-12 08:54:36

我是 呀 主要睇保養及工程 裝修 保安都知少少但清潔就不太清楚.
作者: FanStar    時間: 2003-8-14 13:51:32

首先要多謝 devin兄&fanta姐 及 Engineer兄 回覆  

因為一個屋苑的運作,好多時都由管理公司去協調。如果我們業主當中有做物業管理的話,定能清楚其運作模式,好讓大家一齊去管理好藍澄灣   :em11:

所以希望日後 devin兄&fanta姐 及 Engineer兄 能多多參與藍澄灣運作,俾多D意見,大家一齊去管理好藍澄灣  
作者: Ray    時間: 2003-8-14 20:50:57

冇問題第日有咩都歡迎大家一齊研究.
作者: devin and fanta    時間: 2003-8-15 02:17:06

i will work hard ga la
hohohooho

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2