藍澄灣業主社群

標題: kitchen水龍頭一問 [打印本頁]

作者: keane    時間: 2004-8-9 12:09:30     標題: kitchen水龍頭一問

請問大家水龍頭佔近角位又係唔係設計上失誤???
次次都射濕晒周邊檯面 非常不便   
作者: Wilkins    時間: 2004-8-9 12:18:07

stupid design la...I'll change another one...
作者: keane    時間: 2004-8-9 15:32:48

唉!!!!   又要$$$$$$$$$$$$$$$$
已經超晒支 :em06:  :em06:
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-9 15:40:46

好平架咋 我買左個幾靚 都叫高檔的 都只係$250-
我叫個裝修師傅幫我整  都無收我錢..
作者: 45B    時間: 2004-8-9 17:28:19

好平架咋 我買左個幾靚 都叫高檔的 都只係$250-
我叫個裝修師傅幫我整  都無收我錢..

可否介紹一下?我都想換有冇picture可以睇下?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-9 17:31:36

我下次拍比你地睇下.  都OK 架.
作者: 45B    時間: 2004-8-9 23:00:26

好呀好呀 我等你
作者: Wilkins    時間: 2004-8-11 03:04:01

[quote:69a00b381c="Jess&Burns"]我下次拍比你地睇下.  都OK 架.[/quote]

Where did you buy it? Thx.
作者: sam    時間: 2004-8-11 08:37:59

true true when i stand there i feel backpain ar.

pls tell me where can buy it.
作者: cute    時間: 2004-8-11 09:07:55

HI 我都換左了.

砵蘭街及上海街一帶有好多.
我見過最平都要$350 (PG 牌子)
另外 Cisal $550 (好似 made in Italy)
如想買返la torra 同款 大一個碼 要成$1080 (但仲有85折)
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-11 09:24:00

我係荃灣買架.
係仁濟醫院後面. 成條街都係賣d 金屬定居配件架.

地址要找找那張單才可以告訴大家.

我後天才會入藍澄 到時影相再同大家傾.
作者: vivian    時間: 2004-8-11 10:54:24

[quote:eb5994b037="Jess&Burns"]我係荃灣買架.
係仁濟醫院後面. 成條街都係賣d 金屬定居配件架.

地址要找找那張單才可以告訴大家.

我後天才會入藍澄 到時影相再同大家傾.[/quote]

Jess & Burnss 我都想換 但我沒有裝修師夫了.
如果叫您個師父幫我買及傍晚來我家安裝  他要收多少錢?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-11 11:06:45

我自己問過買水喉果度 佢話上門要收$300- ( 都幾貴 )
所以我們便則則博 唔多覺咁叫裝修師傅做law.

我問一問師傳可以收幾多先....

不過我估你自已買定 然後叫師傅裝 就會化算d.
如果唔係 佢食左你都唔知啦.
作者: diedsee    時間: 2004-8-11 14:31:26

aiya....我唔覺有呢個問題ge????
作者: 45B    時間: 2004-8-11 17:36:19

是否我見到o岩款就可以買la?個頭有沒有規定是什麼頭?or任何款式都o岩裝嗎?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-11 18:21:53

逹個朵出黎: 藍澄灣 咁佢就知架啦.
作者: CJ    時間: 2004-8-11 18:22:30

Try the following steps to DIY ar.
1. Stop the main water supply.
2. Use crocodile clamp to uninstall the old tap .
3. Apply water pipe tape (can be bought from 五金鋪) to wrap around the joint (thick and tight if you don't want to have water leak.
4. install the new tap with your crocodile clamp.
5. Turn on the main water supply and see if any water leakage.
6. Maybe to open a bottle of Château Latour to celebrate --- You DID it Buddy!
作者: cute    時間: 2004-8-12 00:31:07

[quote:a9bd77b42e="45B"]是否我見到o岩款就可以買la?個頭有沒有規定是什麼頭?or任何款式都o岩裝嗎?[/quote]

要注意龍頭底部外圍直徑唔可以大過現有的龍頭 否則裝唔落; 現有龍頭水喉係三分 買錯四分就要另加adapter.  另外 唔係每個龍頭都可以裝濾水器 最好帶埋濾水器去買 試下裝睇下得唔得.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-8-12 11:49:11

有興趣的業主門 師傅人工$100- 一個.

要自已買定水龍頭喎.

可以PM 給我留資料.  :em02:

水龍頭相:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=51320#51320

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2