藍澄灣業主社群

標題: 抹玻璃 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2004-7-2 09:45:50     標題: 抹玻璃

請問大家用乜野抹玻璃0架???
用玻璃水?報紙?定係其他清潔用品???
仲有有無方法可以整甩殘餘玻璃膠 (透明0個隻)0架??
作者: rstfung    時間: 2004-7-2 14:24:28     標題: Re: 抹玻璃

[quote:36e7ed5dc5="Tomato"]仲有有無方法可以整甩殘餘玻璃膠 (透明0個隻)0架??[/quote]

用刀片刮啦 :em11:  專業公司都係咁做!
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-7-2 14:30:01

室內可自己攪.........室外都係比錢人賺好d...........免生意外..............
作者: 45B    時間: 2004-7-3 00:53:45

可唔可以請清潔公司只是clean the windows?而不做全屋清潔?
作者: Tomato    時間: 2004-7-3 01:31:04

[quote:baa97e4c74="45B"]可唔可以請清潔公司只是clean the windows?而不做全屋清潔?[/quote]

我都想知喎!!
作者: P女    時間: 2004-7-3 22:39:16

請問大家點抺出面呀?
用磁石0個d會唔會抺得唔乾净架?
作者: 45B    時間: 2004-7-3 23:08:16

請問大家點抺出面呀?
用磁石0個d會唔會抺得唔乾净架?

唔乾淨架SO我想搵人只清潔WINDOWS
作者: 45B    時間: 2004-7-3 23:22:17

主人房中間果隻WINDOW好大自己抹好DANGEROUS而且D 窗出面好DIRTY有積自己抹唔到都係比$人地抹好D。
從其他RC人(唔記得邊個)得知以下一間清潔公司的TEL:
2646 6546 / 2734 0941
我會打去問下可唔可以只幫趁抹窗。
作者: P女    時間: 2004-7-4 09:59:10

[quote:5fb3232f4e="45B"]主人房中間果隻WINDOW好大自己抹好DANGEROUS而且D 窗出面好DIRTY有積自己抹唔到都係比$人地抹好D。
我會打去問下可唔可以只幫趁抹窗。[/quote]

只抺窗可能唔做
如果你同佢講我地一起幫趁佢只係抺窗, 會唔會好d? 
作者: RamblerVillager    時間: 2004-7-4 12:08:03

磁力抹窗器

http://www.panasonic-hk.com/ha/productlist.asp?section=HS&category=WW&language=chinese
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-7-4 12:49:31

[quote:307ff9eac1="Rambler Villager"]磁力抹窗器

http://www.panasonic-hk.com/ha/productlist.asp?section=HS&category=WW&language=chinese[/quote]

唔係好貴喎...........但唔知功效如何呢..............仲有2隻MODEL 都唔知有咩分別...........除左一個有註明尺寸外............
作者: Tomato    時間: 2004-7-4 20:19:30

窗戶小百科
http://knight.fcu.edu.tw/~d8960390/index5.htm
作者: 45B    時間: 2004-7-4 21:41:52

45B 寫到:
主人房中間果隻WINDOW好大自己抹好DANGEROUS而且D 窗出面好DIRTY有積自己抹唔到都係比$人地抹好D。
我會打去問下可唔可以只幫趁抹窗。

只抺窗可能唔做
如果你同佢講我地一起幫趁佢只係抺窗, 會唔會好d? 

今日打電話去但冇人聽留左message仲未reply
作者: 45B    時間: 2004-7-5 20:46:46

今日搵到這間雅潔if只抹窗是當鐘點計$60/hour我覺得好唔pro。
於是我搵左第2間tel:82009633 (MR LAU)這間是專業的清潔公司if只抹窗$350佢話20呎的大玻璃窗都抹到if全屋清潔$1000用葯水洗地磚和起積。
作者: P女    時間: 2004-7-5 21:33:41

45B

Thx你提供的資料 我覺得$1000都幾貴
有冇規定間屋要幾大呀?
係咪任何size都係1000?
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-7-5 21:49:44

of course not la...
作者: 45B    時間: 2004-7-5 21:53:34

Thx你提供的資料 我覺得$1000都幾貴
有冇規定間屋要幾大呀?
係咪任何size都係1000?

佢好似以我間屋來計(683)
作者: diedsee    時間: 2004-7-5 22:24:02

$1000係唔係做完 滿意先走ga??
作者: 45B    時間: 2004-7-5 22:45:17

$1000係唔係做完 滿意先走ga??

應該係掛我又冇咁樣問佢wor
作者: Tomato    時間: 2004-7-12 23:29:23

d玻璃比雨淋完 又會污糟返 上次冒險抹得乾乾淨淨 而家又回復舊貌 :em05:
作者: P女    時間: 2004-7-13 09:14:56

[quote:6bfc4f2a13="Tomato"]d玻璃比雨淋完 又會污糟返 上次冒險抹得乾乾淨淨 而家又回復舊貌 :em05:[/quote]

我都係呀 剛抹完 即刻落兩 留下很多水漬
你係咪係我見到你0個日(實惠) 抹架???
作者: Tomato    時間: 2004-7-13 10:04:12

[quote:a798c7f75e="女"][quote:a798c7f75e="Tomato"]d玻璃比雨淋完 又會污糟返 上次冒險抹得乾乾淨淨 而家又回復舊貌 :em05:[/quote]

我都係呀 剛抹完 即刻落兩 留下很多水漬
你係咪係我見到你0個日(實惠) 抹架???[/quote]

唔係lor...係上個再上個禮拜抺 好想試0下你買0個隻磁力刷
作者: P女    時間: 2004-7-13 13:06:20

幾好架 又實惠
不過動作唔可以太大
我有幾次都飛左落街 HEHE..... :mrgreen:
作者: coco110    時間: 2004-7-21 13:39:09

[quote:2881f575ce="Teresa&Fai"][quote:2881f575ce="Rambler Villager"]磁力抹窗器

http://www.panasonic-hk.com/ha/productlist.asp?section=HS&category=WW&language=chinese[/quote]

唔係好貴喎...........但唔知功效如何呢..............仲有2隻MODEL 都唔知有咩分別...........除左一個有註明尺寸外............[/quote]

我買左上面果隻效果都ok.
作者: vivian    時間: 2004-7-21 15:29:47

[quote:b4eaf5435a="45B"]今日搵到這間雅潔if只抹窗是當鐘點計$60/hour我覺得好唔pro。
於是我搵左第2間tel:82009633 (MR LAU)這間是專業的清潔公司if只抹窗$350佢話20呎的大玻璃窗都抹到if全屋清潔$1000用葯水洗地磚和起積。[/quote]

45B
請問您有沒有幫襯呢間清潔公司?
我想搵清潔呀! 請問有無好介紹?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2