藍澄灣業主社群

標題: 洗衣機下面 ge 地磚 [打印本頁]

作者: diedsee    時間: 2004-6-27 23:21:14     標題: 洗衣機下面 ge 地磚

到底大家洗衣機下面有冇舖地磚??
因為我之前記得有人提出呢個問題
今日去 check 我係冇舖ge.

so 今日我打去收樓處問
得到一個驚人回覆 :em07:  :em07:  :em07:

佢竟然話............"係有啲有 有啲冇".............咁ge回覆好有問題!!! :em20:
作者: diedsee    時間: 2004-6-27 23:21:52

漏咗.
佢竟然問返我有冇需要舖返比我?!?!
作者: diedsee    時間: 2004-6-28 19:13:57

any one can reply???
作者: FireFire    時間: 2004-6-29 07:18:40

死~~~~~~~~我冇CHECK過~~~ :shock:
作者: P女    時間: 2004-6-29 09:14:55

Sorry can you tell me how to check?
作者: dracula    時間: 2004-6-29 09:29:31

[quote:41220b703f="女"]Sorry can you tell me how to check?[/quote]

:em07:  原來下面果件板一拉就 "luck".......... so.....very easy to check..... :em18:
作者: diedsee    時間: 2004-6-29 12:37:38

咁係唔係都係冇ar??
尋日覆我話冇可能舖返wor 因為洗衣機已經駁晒喉..........
作者: manhk167    時間: 2004-7-7 17:35:39

咁都得....????

有同冇 會唔會影響使用???  (如地板不平)
作者: Tomato    時間: 2004-7-7 19:21:59

我見我好似有.......唔sure 因為好多灰塵
我下次上去一定會check 唔該晒diedsee :em21:
作者: manhk167    時間: 2004-7-8 14:17:08

會唔會係偷工減料...  有人貪污.???
作者: diedsee    時間: 2004-7-8 21:02:55

我好肯定我係冇磚
佢哋求其比塊木板我舖平就算
明日終於有匙攞 希望真係ok啦!!
作者: manhk167    時間: 2004-7-12 10:40:34

唔好意思 我有d比較負面既問題...
冇左地磚:
1.  磚同木之間會否有空位 如果有會否做成洗衣機強力轉動時不穩及構成危險?
2.  長遠計會否影響整個廚櫃的結構安全?
3.  地台去水方向?  是否向洗衣機? 將來會否於洗衣機底積水?
4.  d 木會唔會吸水 容易腐爛?
5.  d 木會否發"梅"?  變成細菌溫床?
6.  ...

其實重有d 問題 不過主要係上述一d 衛生問題比較重要...

希望你冇上述問題.

入伙大吉
作者: diedsee    時間: 2004-7-12 14:50:15

[quote:c26cc830d7="manhk167"]唔好意思 我有d比較負面既問題...
冇左地磚:
1.  磚同木之間會否有空位 如果有會否做成洗衣機強力轉動時不穩及構成危險?
2.  長遠計會否影響整個廚櫃的結構安全?
3.  地台去水方向?  是否向洗衣機? 將來會否於洗衣機底積水?
4.  d 木會唔會吸水 容易腐爛?
5.  d 木會否發"梅"?  變成細菌溫床?
6.  ...

其實重有d 問題 不過主要係上述一d 衛生問題比較重要...

希望你冇上述問題.

入伙大吉 [/quote]
真係幾負面既問題
不過我concern 3 多啲...
作者: CJ    時間: 2004-7-12 15:52:56

1. 唔明 會有什魔危險? 唔會擦出火花呀?
2. 好似個廚櫃本身係蔗渣 都冇結構...
3. 呢個死得人--- 好似開個私人蚊場!
4. 唔水浸唔會 水浸一定會
5. 唔識...

不如去日本城買塊plastic 鉆板replace佢好過...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2