藍澄灣業主社群

標題: 請問在那裡可買到強力磁石?(抺窗用) [打印本頁]

作者: SM    時間: 2004-6-25 14:34:23     標題: 請問在那裡可買到強力磁石?(抺窗用)

請問在那裡可以買到磁石? 要強力果隻! 用離清潔玻璃窗.
我買左一對 唔知係個磁力弱...定係塊玻璃太厚? 清潔一個窗已經跌左三十幾次落離.... :!:
作者: Sharan    時間: 2004-6-25 14:46:42

如果你唔怕貴,我建議你買樂聲牌,有人用過係好好用
作者: SM    時間: 2004-6-25 14:57:02

請問起邊度可以買到? 吉之島? SOGO? 千色店??
唔該晒
作者: Jess and Burns    時間: 2004-6-25 15:32:59

我係SOGO 頂樓見過.
作者: SM    時間: 2004-6-25 15:38:42

Sharan Jess&Burns 唔該晒! :em21:
不過若果九龍區有得買就好喇..... :mrgreen:
作者: SM    時間: 2004-6-25 15:41:02

如果你唔怕貴,我建議你買樂聲牌,有人用過係好好用

話時話 要幾多錢呢?
作者: Jess and Burns    時間: 2004-6-25 16:20:29

好似都要成HKD120 以上架.
不過如果好用都好啦~
作者: SM    時間: 2004-6-25 16:32:48

若果係好用  $120都算合理~ 用完可以再用~ 嘻嘻! :mrgreen:
我驚如果要三百幾蚊 都唔知捨唔捨得買 :roll:
作者: Sharan    時間: 2004-6-25 17:12:00

要$259

http://www.national-hk.com/produ ... mp;language=chinese

青衣有Showroom,不過唔知有冇這款產品
http://www.national-hk.com/showroom.asp#s1
作者: Jess and Burns    時間: 2004-6-25 18:05:43

wow---- 要成259架?

但我記得我睇到個日呢. 佢話唔知買咩電器送架.
跟住我就問佢如果單買幾多錢. 咁佢就話120幾law.....(可能我記錯左)

sorry sorry.
作者: stephenyeong    時間: 2004-6-25 22:32:33     標題: Re: 請問在那裡可買到強力磁石?(抺窗用)

[quote:fdfc7e6fff="SM"]請問在那裡可以買到磁石? 要強力果隻! 用離清潔玻璃窗.
我買左一對 唔知係個磁力弱...定係塊玻璃太厚? 清潔一個窗已經跌左三十幾次落離.... :!:[/quote]

磁石?
1. 深水-?(華輝對面) 可以買到強力磁石 $20 - $80 (小心手指).
2. 在hdd中拆出來 超強 已令到公司一個mon永久變色. :shock:
作者: 45B    時間: 2004-6-26 00:12:46

磁石?
1. 深水-?(華輝對面) 可以買到強力磁石 $20 - $80 (小心手指).
2. 在hdd中拆出來 超強 已令到公司一個mon永久變色.

呢d磁石是否可以用來清潔windows?
作者: stephenyeong    時間: 2004-6-26 00:14:59

[quote:3d79007af4="45B"]
磁石?
2. 在hdd中拆出來 超強 已令到公司一個mon永久變色.

呢d磁石是否可以用來清潔windows?[/quote]

只可以用來upgrade 原本的清潔工具.
作者: 維也納    時間: 2004-6-26 00:47:03

[quote:92a4f307b1="Jess&Burns"]我係SOGO 頂樓見過.[/quote]

樂聲牌已經唔再出啦
作者: saml    時間: 2004-6-28 08:44:21

有D魚缸用的清潔刷也是類似的,磁力也相當大。
作者: SM    時間: 2004-6-29 01:53:42

磁石?

唔該晒咁多位~  
樂聲牌已經唔出? 咁點算好呢...
"華輝對面"係咪起鴨瞭街呢?
作者: beda    時間: 2004-7-6 23:22:32

如果蜘蛛俠肯幫下手既話....
作者: stephenyeong    時間: 2004-7-6 23:39:52

[quote:0147f7fa04="SM"]
"華輝對面"係咪起鴨瞭街呢?[/quote]
Yes
作者: saml    時間: 2004-7-12 20:27:58

最近在葵芳的葵涌廣場地下,有一檔是$30一個的清洗器,也是磁石的原理。大家可以去看看哦。
作者: P女    時間: 2004-7-13 09:18:29

係呀 我都買左 仲用埋添呀
作者: Tomato    時間: 2004-7-13 10:01:15

[quote:a39e52f298="女"]係呀 我都買左 仲用埋添呀[/quote]

好唔好用0架???
作者: P女    時間: 2004-7-13 13:10:27

幾好
而且價錢真係好抵
係葵涌下面買
我今晚會去RC 使唔使幫你買返個呀?
(如果仲有得買0既話)
作者: saml    時間: 2004-7-13 16:51:57

今日經過葵芳,攤位已經不在了。
作者: Tomato    時間: 2004-7-13 19:35:10

係呀!!無左喇......變左賣削橙皮器
作者: Pooh Pooh    時間: 2004-7-16 14:05:37

我地上星期係荃灣買左$30,仲加多$10買了一份清潔綿,都幾好用.....
作者: 45B    時間: 2004-7-16 18:26:13

我地上星期係荃灣買左$30,仲加多$10買了一份清潔綿,都幾好用.....

荃灣邊度?
作者: Pooh Pooh    時間: 2004-7-16 23:00:42

南豐 "地鐵站一出直行涼茶舖之後,有個阿姐sale。
"一定要用洗潔精,要起泡打圈先順同可以快點,
如果冇泡又郁得快,好易跌落街。"
作者: PT    時間: 2004-7-18 00:33:34

[quote:31968e483d="ooh Pooh"]我地上星期係荃灣買左$30,仲加多$10買了一份清潔綿,都幾好用.....[/quote]

我地都係,個事頭婆話塊磁石係工業磁石,吸力好勁,好難"monk"得開,要扭至開倒。
作者: P女    時間: 2004-7-18 09:27:48

係呀, 我仲整親隻手指, 所以要小心d開
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-7-18 19:26:39

樂星青衣長發有得買
作者: Robert    時間: 2004-7-18 22:14:46

[quote:49327b2ee7="女"]係呀, 我仲整親隻手指, 所以要小心d開[/quote]

me too!  
但30呅真係一個開心價 :mrgreen:
作者: KS    時間: 2004-7-19 00:02:03

[quote:53ed7e1ea6="ooh Pooh"]我地上星期係荃灣買左$30,仲加多$10買了一份清潔綿,都幾好用.....[/quote]

ME TOO....抵...
作者: 45B    時間: 2004-7-19 21:59:04

Pooh Pooh 寫到:

ME TOO....抵...

佢又搬番去葵涌廣場la我今日都買左lu
作者: Tomato    時間: 2004-7-19 22:33:04

我今日都有去葵芳喎 唔見ge???
作者: 45B    時間: 2004-7-20 19:41:40

我今日都有去葵芳喎 唔見ge???

佢應該係o岩o岩先搬番去葵芳架你去果陣佢可能未開檔la我是大約14:00去到的你呢兩日去多次應該見到佢架。在地下近門口的。
作者: Tomato    時間: 2004-7-20 20:04:17

等我又去睇0下先!!
唔該晒45B
作者: diedsee    時間: 2004-7-20 20:25:43

我都買到喇 人哋幫我買ga ~~但唔識用.....
作者: P女    時間: 2004-7-20 21:44:14

有繩的磁石放在外面
將繩綁在窗花上
没有繩的在里面
你只要拉里面的磁石就可以
但係唔可以拉得太快
作者: 45B    時間: 2004-7-20 23:50:27

有繩的磁石放在外面
將繩綁在窗花上
没有繩的在里面
你只要拉里面的磁石就可以
但係唔可以拉得太快

不要用玻璃水用洗潔精add水完全噴濕兩塊海棉打圈洗洗完之後向有箭咀方向推就可以刮走d泡泡不用過水。
作者: esther    時間: 2004-7-21 13:10:16

昨天在葵涌廣場地下短租位(渣打隔離)買左個磁石$30元樣衰但都幾好用勝在平因樂聲要再遲d先再出新貨所以等唔切了.
作者: diedsee    時間: 2004-7-21 17:17:52

thx P女 & 45B!
作者: 45B    時間: 2004-7-21 20:50:40

thx P女 & 45B!

唔洗客氣其實我都只係聽個sales咁講我就咁講law我仲未自己用過我見佢抹得好easy又好乾淨仲沒有試過飛街(佢示範果塊玻璃窗係2分半厚)so我就buy了。
作者: P女    時間: 2004-7-21 23:20:59

我試過三次都飛過落街, 因我拉得太快
作者: Tomato    時間: 2004-7-22 18:51:37

今日又唔見有擺檔喎!!
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-7-23 12:51:26

[quote:472a9ccccf="女"]我試過三次都飛過落街, 因我拉得太快[/quote]

我聽你地話都買左個 琴日一試..........跌過2次落街..............好在有用安全繩..........但都跌左2塊綿芯落街...........我每次想用玻璃刮轉彎就出事..................請指教.............
作者: Pooh Pooh    時間: 2004-7-23 21:16:15

Teresa&Fai
你只要小心一點,就住力慢慢轉彎就得啦,我們都跌過幾次,
不過用後真係好乾淨,仲有塊海綿好容易清潔。
我地咁多業主買左唔知下次有其他業主去買可唔可以再便宜點 :
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-7-24 10:42:05

[quote:d46d453ccd="ooh Pooh"]Teresa&Fai
你只要小心一點,就住力慢慢轉彎就得啦,我們都跌過幾次,
不過用後真係好乾淨,仲有塊海綿好容易清潔。
我地咁多業主買左唔知下次有其他業主去買可唔可以再便宜點 :[/quote]

Thanks!! 但係用係上黎真係一步一驚心..................
作者: 45B    時間: 2004-7-27 00:14:11

我見呢幾日都rain我仲未抹窗可唔可以話我知呢舊野好唔好用?
作者: 45B    時間: 2004-7-27 00:14:39

是否好易飛街?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2