藍澄灣業主社群

標題: 有冇人裝修同時執漏? [打印本頁]

作者: diedsee    時間: 2004-6-16 17:05:40     標題: 有冇人裝修同時執漏?

如題 :?:
因為我有少少嘢想問....
作者: dc    時間: 2004-6-16 17:31:27

有....但當裝修工人開工時執漏師傅唔會同一時候工作 :em02:
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-16 18:33:02

我都係,佢地未開始執漏我就裝修,所以到裝修完都無乜執過.
作者: Tomato    時間: 2004-6-16 18:37:00

我無做裝修 只係油油.........我都係開始油油後 就無人再幫我執漏 :cry:
作者: kyu    時間: 2004-6-16 18:48:06

重要先執完 其它是問題等裝修完再做.
作者: 45B    時間: 2004-6-16 22:46:42

係呀佢地講到明開門見到有人裝修緊SO就沒有做執漏。
我執漏完成了90%的時候就開始裝修到現在裝修完就繼續追未完成的10%執漏。
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-17 00:00:08

我都係呀,但執漏師傅冇過,要我去投訴佢先咋。。 :twisted:
作者: AgnesSarah    時間: 2004-6-17 00:13:14

我都係咁 佢成個月都冇執漏師傅過,跟住我把鬼火上左收樓部投訴佢 重要再出投訴信個佢 佢先至即刻日日同我做執漏,你要比個執漏DEADLINE佢,佢先會快D做好佢!!! :em13:
重要打電話去和黃投訴 佢就會緊張D同跟貼D.
如果佢同你講話等你做完裝修再上黎執漏,你就記住 :em13:  :em13: 佢 同堅決拒絶佢  要求佢一定要在DEADLINE前做好執漏,否則不排除有進一步行動.
作者: diedsee    時間: 2004-6-17 00:30:38

因為佢比我個deadline已經過咗兩次
叫我停裝修 但又唔完成果少少嘢.
作者: diedsee    時間: 2004-6-17 00:51:00

事原係今日個foreman打電話比我
但我不嬲都唔雋留自己個電話比佢
因為我一定唔夠佢嘈 所以一定留我男友電話
平時都係由一座主管同我男友對話 我乜都唔知
但今日個 foreman 打比我 我一聽就知係上我屋企嗰位
而佢又同我玩"將心比已" 我嬲到七彩
我叫佢覆個日子比我 到底等到幾時
佢又懶我裝修 我話我都停工等佢執
佢又問我邊個話裝修同埶漏可以一齊做
我話係同我男友講電話嗰位
因為我當時唔sure係唔係梁生 而且一直都係我男友跟開我鬼知咩
咁我緊係話總之有人講 唔記得係姓吳or梁(一座主管)
佢竟然叫我記得先好同佢傾
咁我同佢講我都唔會次次問邊位打比我啦 我都冇問佢啦
到我問佢時 佢又猶疑咗一陣先答佢姓李
咁我問佢整唔整 佢話.......
"水龍頭會換 等裝修好 唔想裝修佬整爛又懶佢"
"做收口冇問題 送比你又點話(勁串口吻)"
佢又話"大門點都唔補"
有冇攪錯 由第一張defect list 到宜家都唔補 佢又答"點都唔補"
嘩!! 我嬲都八彩 :em03:
跟住仲要講"話咗做就做 唔做就唔做"
聽完個電話簡直想殺人 :em13:
作者: diedsee    時間: 2004-6-17 00:55:11

補充一句
電話中ge佢已經壓住條氣想炳我
又基於工作關係炳唔到
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-17 02:27:40

:evil:
佢都痴"lung"線佢咁唔想做就辭"lung"職啦我幫佢打埋信都得.

(跟住仲要講"話咗做就做 唔做就唔做" )
咁有原則又唔見佢in time 做好比人地. 痴X線.

如果係我我實串到佢air 都冇得air
diedsee 唔駛怕佢 最多早d 換鎖.
作者: Tomato    時間: 2004-6-17 09:02:01

正一八公 明蝦女仔......... :twisted:
作者: dc    時間: 2004-6-17 10:01:43

當我裝修之前到下面defect office搵個姐姐講將會幾多號裝修幾多號起貨defect有d咩未完成幾多號之前入伙個姐姐好有心機remark晒而裝修完真系有人做defect...現在除了換窗外其他已完成我check個話sat會換呀... :wink:
作者: diedsee    時間: 2004-6-17 13:44:48

[quote:81f48ce743="dc"]當我裝修之前到下面defect office搵個姐姐講將會幾多號裝修幾多號起貨defect有d咩未完成幾多號之前入伙個姐姐好有心機remark晒而裝修完真系有人做defect...現在除了換窗外其他已完成我check個話sat會換呀... :wink:[/quote]

尋日梁生已覆我男友
我男友都嚮梁生到炳果個foreman 話佢態度差
梁生話會佢炳果個foreman
雖然唔知佢炳唔炳 但條氣順好多
而佢都用你呢個方法答覆我
不過我哋選擇執漏先
我驚個 foreman back list 我間屋
裝修後執漏會攪破壞.....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2