藍澄灣業主社群

標題: 88F 真係搭到火都黎呀 ~ !! [打印本頁]

作者: Arbee    時間: 2004-6-7 16:04:46     標題: 88F 真係搭到火都黎呀 ~ !!

我現家住屯門 搭綠van由屯門到青衣城都只係20分鐘 但我搭88F由青衣城到藍澄灣竟然都要20分鐘 !!! 有冇搞錯 !!!

我搭由屯門去青衣城果架綠van 班次好準時 司機會落車 check 下上一班車幾時開出 咁佢就會係十分鍾後開車 我睇過個 list 好準時 每十分鐘都有一班車開出 中途仲永冇停車等客 服務可以話好好.

再睇番88F 等黎等去 都唔知幾時有車 上左車就慢遊青衣 一時就停車等一陣客 再慢慢行去藍澄灣 原本10分鐘都唔洗既車程 足足用超過15分鐘黎完成 xyfjeoikz 點xyz搞呀......

:em05:  :em16:  :em10:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-6-7 16:30:18

冇法la........而家藍澄灣唔多人住..........所以搭88F = 環島遊........希望遲D多D人入伙後可以快D返到去............
作者: 逍遙    時間: 2004-6-7 16:31:09

唔好坐88F 改坐243M快好多 不過要行去長發先有 ^^
或者坐234N (好像 忙了) 在地鐵站出面巴士站 在左上角 都可以到RC的^^不過巴士只是經過RC 切記~
作者: yautin1    時間: 2004-6-7 16:32:21

請問你住屯門邊度架 我淨係識搭 68A  好慢呀!
果架小巴會經屯門邊度架!
作者: Arbee    時間: 2004-6-7 16:43:42

架綠van由三聖巴士總站開出... 如果你搭得68A 咁我諗唔會經你果度喇....

for details: http://www.i-busnet.com/minibus/mbus-n140m.htm#(140)
作者: Arbee    時間: 2004-6-7 16:46:59

[quote:6395d120ab="逍遙"]唔好坐88F 改坐243M快好多 不過要行去長發先有 ^^
或者坐234N (好像 忙了) 在地鐵站出面巴士站 在左上角 都可以到RC的^^不過巴士只是經過RC 切記~[/quote]

i c... thanks 等我下次試下先  
作者: Arbee    時間: 2004-6-7 16:48:19

[quote:8dd59c3e7d="Teresa&Fai"]冇法la........而家藍澄灣唔多人住..........所以搭88F = 環島遊........希望遲D多D人入伙後可以快D返到去............[/quote]

如果有 shuttle 你話幾好呢 ~
作者: rstfung    時間: 2004-6-7 17:04:22

你有無車去葵芳?? 葵芳架勁快! :em11:  約6-7 mins 到RC! 我試過頭落車未行幾步 第二架又到了! 據司機講 理論上15mins一班 但現在人多時老闆要求即開! 即如果多人入RC時 就算RC無客都會空車出葵芳 我搭咁多次基本上都是車等人 未試過要企度等車!
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-7 18:12:48

我次次都搭88G或者88C 快到震 :em11:
不過點都係有村巴好
作者: Crystal    時間: 2004-6-7 22:23:25

15分鍾已算快了我有次要25分鍾添呀唉..... :em18:
作者: smallpotato    時間: 2004-6-7 22:45:48

夜晚搭88G 個司機大佬要等齊人先開車
9:10 上車 9:30 先開車....唉...
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-7 23:51:53

乜唔係15分鍾一班???
咁佢地唔岩規距wor
作者: Arbee    時間: 2004-6-8 16:00:20

如果我坐巴士去葵芳最怏要 40分鐘 但坐綠van去青衣頂多都係30分鐘就到 lu ~

[quote:f0b20adf96="rstfung"]你有無車去葵芳?? 葵芳架勁快! :em11:  約6-7 mins 到RC! 我試過頭落車未行幾步 第二架又到了! 據司機講 理論上15mins一班 但現在人多時老闆要求即開! 即如果多人入RC時 就算RC無客都會空車出葵芳 我搭咁多次基本上都是車等人 未試過要企度等車![/quote]
作者: Arbee    時間: 2004-6-8 16:01:58

係呀 我都試過呀....

[quote:a99d324c14="smallpotato"]夜晚搭88G 個司機大佬要等齊人先開車
9:10 上車 9:30 先開車....唉...[/quote]
作者: diedsee    時間: 2004-6-8 19:29:25

我剛才搭 88G
竟然係我搭嗰部到蛇仔路時 已有另一部入到 RC
作者: yautin1    時間: 2004-6-9 08:40:37

[quote:e984733cd5="diedsee"]我剛才搭 88G
竟然係我搭嗰部到蛇仔路時 已有另一部入到 RC[/quote]

真係好快喎!
作者: 肥度    時間: 2004-6-12 01:45:09

我星期三撘過一次由rc 去青b城既88F...
我企係個站企左差吾多半個鐘 真係數住三架88G都走左先有一架F黎..
加埋佢青b漫遊仲去埋青b碼頭真係激到塊面有紅變青啦.. 由rc去青b城竟然要50分鐘有多先到...
我再係青b城撘279x返上水....哈哈...都係45 分鐘咋....
真係以為自己係搬左上大陸添呀....
如果由香港站過去 撘鐵用左20分鐘左右啦 係荔景轉葵芳 等埋小巴去到都係半個鐘左右咋...最正係小巴站左近有間7仔喎 買杯野飲住等都吾知幾爽呀...
作者: FireFire    時間: 2004-6-12 02:23:18

[quote:345b42e6d8="肥度"]我星期三撘過一次由rc 去青b城既88F...
我企係個站企左差吾多半個鐘 真係數住三架88G都走左先有一架F黎..
加埋佢青b漫遊仲去埋青b碼頭真係激到塊面有紅變青啦.. 由rc去青b城竟然要50分鐘有多先到...
我再係青b城撘279x返上水....哈哈...都係45 分鐘咋....
真係以為自己係搬左上大陸添呀....
如果由香港站過去 撘鐵用左20分鐘左右啦 係荔景轉葵芳 等埋小巴去到都係半個鐘左右咋...最正係小巴站左近有間7仔喎 買杯野飲住等都吾知幾爽呀...[/quote]
係呀....個站咁近地鐵...我第日都會盡量搭88G.......... :mrgreen:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2