藍澄灣業主社群

標題: 電視天線接收有問題 [打印本頁]

作者: smallpotato    時間: 2004-6-5 22:53:44     標題: 電視天線接收有問題

畫面好多"間"...
管理處話星期一先有人整...
作者: FireFire    時間: 2004-6-5 23:04:15

我收左樓咁耐...都未試過... :?
作者: bunnud    時間: 2004-6-6 08:44:49

尋日晏晝有一段時間收唔到信號之後就搞成咁.仲有平時無線都唔係收得好好.
作者: smallpotato    時間: 2004-6-6 11:19:36

我想問下有冇高手知道rc條天線係唔係 tv only 收唔到 fm?
我試過將條收音機天線插入去個天線座個fm果邊...但係咩台都收唔到...
反而用隨收音機附送條fm indoor 天線(一條好短電線)就可以收晒d台...
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-7 11:42:00

我部電視都好多"鬼"影好似係第二個台重疊左咁睇得好辛苦
最好個個台應該係TVB Pearl. (不過都一間間咁)
總括黎講無個台係Acceptable
作者: smallpotato    時間: 2004-6-7 13:16:53

而家下午一點幾...仲未有人整呀...
唔通好似執漏咁又要等兩個幾月...
作者: smallpotato    時間: 2004-6-8 17:45:59

今日正常返
作者: bunnud    時間: 2004-6-8 18:58:55

尋晚夜一夜都仲有事今朝一早睇晨早新聞就冇事好神奇. 唔知D師傅幾時黎過?
作者: dick queenie    時間: 2004-6-8 19:50:53

但係..
衛星台好似得八個...
之前曾經出現個
台灣的唔知咩台,兩日後就冇左。
最無聊都係個NHK、ABC及BBC,要呢都西氣
最好有東風同埋華娛台....
作者: smallpotato    時間: 2004-6-9 20:00:32

今日又壞左呀...今次淨係壞 翡翠 明珠 本港 & 國際 台....
頂...咁易壞....攪乜架...唉...
作者: dick queenie    時間: 2004-6-9 21:44:41

咪係,尋日仲好好地,今日又變番咁。頂~~點架
作者: J and P    時間: 2004-6-9 21:55:11

Dick

Who is the man in your  "個人簽名" ?
作者: dick queenie    時間: 2004-6-9 22:04:29

[quote:194c14c180="J&"]Dick

Who is the man in your  "個人簽名" ?[/quote]

is my idol :em04:
作者: dick queenie    時間: 2004-6-9 22:10:21

剛剛無線亞視又清番...
都唔知些工人幾時做野....玩死
作者: smallpotato    時間: 2004-6-9 22:26:00

[quote:118786330a="J&"]Dick

Who is the man in your  "個人簽名" ?[/quote]

冇認錯人話....William Hung

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2