藍澄灣業主社群

標題: 各位三座街坊有無人已經換了玻璃窗? [打印本頁]

作者: Pauline    時間: 2004-6-5 22:18:09     標題: 各位三座街坊有無人已經換了玻璃窗?

如題
作者: FireFire    時間: 2004-6-5 22:21:25

我換晒啦....全屋總共換左九成玻璃窗... :?
作者: Pauline    時間: 2004-6-6 10:32:24

Mr. & Mrs. FireFire

你地是否最早交defect form 屬第一批 所以好快有得換
作者: FireFire    時間: 2004-6-6 13:35:33

[quote:f097dcfb5b="auline"]Mr. & Mrs. FireFire

你地是否最早交defect form 屬第一批 所以好快有得換[/quote]
我四月十九日交表....
作者: qualcomm    時間: 2004-6-6 19:47:39

Except the two biggest all changed
作者: KS    時間: 2004-6-6 23:28:32

今日去睇...一隻都未換
作者: FireFire    時間: 2004-6-7 01:21:22

[quote:4192f3afa2="KS"]今日去睇...一隻都未換[/quote]
點解同一座會換D唔換D架.... :|
作者: ble    時間: 2004-6-7 02:49:39

六月三日睇過一隻都未換 :em13:  :em13:
作者: 燒碗    時間: 2004-6-7 09:21:36

d玻璃全換完
終於可以唔洗見住貼滿label paper 的window lu
:em04:
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-7 11:36:17

佢地會唔會內外都做防水??
依家個隻玻璃無滲水換左後係咪都咁OK??
作者: FireFire    時間: 2004-6-7 11:40:33

[quote:8128a10074="藍澄小王子"]佢地會唔會內外都做防水??
依家個隻玻璃無滲水換左後係咪都咁OK??[/quote]
唔見佢地有做防水...
但換左都冇滲水...
作者: Jess and Burns    時間: 2004-6-7 13:03:08

我昨日去左執漏度問. 佢地話而家d 玻璃分三次送黎. 第二批會係6月中. 而底層單位要等到第三批先可以換. 即係6 月尾到7 月頭.
作者: Pauline    時間: 2004-6-7 19:35:21

我是三座 22樓的業主 到現在仍未換玻璃窗
上星期六找了三座主管何生上門睇 話會
今日致電回覆我何時可換玻璃窗 而今日
我亦主動致電收樓中心找他 預期之內
不在office 最後結果 是放飛機.............

真的不知道他如何做野 好不負責任
下星期我要入伙 但仍未換
作者: Pauline    時間: 2004-6-7 22:24:17

Mr & Mrs. Firefire

我想問下你住那一層?

換玻璃窗是根據什麼來厘定先後
和共分多少批來換? 大約schedule是如何分配呢?
作者: FireFire    時間: 2004-6-7 23:27:12

[quote:3c3aca23d3="auline"]Mr & Mrs. Firefire

我想問下你住那一層?

換玻璃窗是根據什麼來厘定先後
和共分多少批來換? 大約schedule是如何分配呢?[/quote]
我住3x樓.....
作者: stephenyeong    時間: 2004-6-7 23:41:40

2X 樓 換o左一塊廳玻璃,還有一塊未換.
作者: Sweetcouple    時間: 2004-6-8 19:08:27

我d玻璃就好快整好,但其他野就冇做過
作者: Amy Poon    時間: 2004-6-13 23:15:00

我住十幾樓 4月27日交defect form. 終於在這星期換了6只windows欠kitchen.
作者: KS    時間: 2004-6-13 23:50:59

[quote:a6b042122e="Amy Poon"]我住十幾樓 4月27日交defect form. 終於在這星期換了6只windows欠kitchen.[/quote]

我也差不多個多月啦.....

低層一隻window都未換過......唉.....
ks
作者: Ha and Kui    時間: 2004-6-15 17:41:06

我都係十幾樓 細房窗玻璃換了 仲有一塊梗玻璃未換.

唔知佢係咪玻璃連窗框一齊換 因為換玻璃之後窗鉸唔止少左一粒螺絲 仲刮鉸同好緊  :em01:  :em13:
作者: turbowing    時間: 2004-6-15 18:32:16

我要等到七月中......

唉...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2