藍澄灣業主社群

標題: 搭lift 要20分鐘!!!!只係上落!!!!!!! [打印本頁]

作者: kc    時間: 2004-6-5 15:22:38     標題: 搭lift 要20分鐘!!!!只係上落!!!!!!!

可否講埋曰間等lift要成10分鐘呀!!!!!
剛落樓下比野朋友 來回要20分鐘只係上落!!!!!!!
等咗好耐一開門L1已入滿人惟有落L1再上樓 太多而工人 續層停 足足來回要20分鐘只係上落~~~~~   
:em10:  :em13:
作者: 5th Element    時間: 2004-6-5 17:28:37

正常呀!還有很多工程正在跟進,工人需要搬運大量的工具和材料趕工,否則大家又怎能盡快入伙呢? :shock:

其實,只要想一想,先落L1再上返去,自然就不用站着呆等了,對不對! :roll:

冷静點,用不同的角度去看事物,就不用事事煩燥不安了。

記住啦,退亦可以是進啊! :wink:
作者: Patrick    時間: 2004-6-5 20:54:52

[quote:744a809ecd="5th Element"]正常呀!還有很多工程正在跟進,工人需要搬運大量的工具和材料趕工,否則大家又怎能盡快入伙呢? :shock:

其實,只要想一想,先落L1再上返去,自然就不用站呆等了,對不對! :roll:

記住啦,退亦可以是進啊! :wink:[/quote]

十分同意希望大家用平常心看事物減少怨氣 :em21:
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-6-5 23:59:50

agree.  Try to look from different angle you will learn many thing and not so unhappy.
作者: patty and jimmy    時間: 2004-6-6 01:36:37

[quote:fff89e25de="5th Element"]正常呀!還有很多工程正在跟進,工人需要搬運大量的工具和材料趕工,否則大家又怎能盡快入伙呢? :shock:

其實,只要想一想,先落L1再上返去,自然就不用站呆等了,對不對! :roll:

記住啦,退亦可以是進啊! :wink:[/quote]

同意  :em11:
其實而家係正常 用lift o既人好多
而且係好多搬野
take it easy  
作者: kaman    時間: 2004-6-6 21:26:28

我想:踏入秋天才比較正常生活!!因為還有很多鄰居都未曾裝修及工程跟進,其實都不而這麽快入伙,整座大廈都装修中,入去住?命都短幾年!!我計劃就7月尾才入伙。
作者: patty and jimmy    時間: 2004-6-6 23:06:21

[quote:d4482b4383="kaman"]我想:踏入秋天才比較正常生活!!因為還有很多鄰居都未曾裝修及工程跟進,其實都不而這麽快入伙,整座大廈都装修中,入去住?命都短幾年!!我計劃就7月尾才入伙。[/quote]

agree  :em11:
我覺得大家都是生活在藍澄的天空下 有時唔可以下下都怪人囉.
而且咁快搬入去 都預左架lift好多人用 又要搬野

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2