藍澄灣業主社群

標題: 6月4日 [打印本頁]

作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-6-3 23:44:42     標題: 6月4日

:arrow: 當年閣下係邊? :wink:

:arrow: 今年係邊到過?
作者: John and Esther    時間: 2004-6-3 23:49:02

HKCEE!
作者: Tomato    時間: 2004-6-3 23:54:37     標題: Re: 6月4日

[quote:3ad9cbdfcb="Jeffrey & Shirley"]:arrow: 當年閣下係邊? :wink:

:arrow: 今年係邊到過? [/quote]

當年係個form one 女 仲記得之後學校有默哀 同學都戴黑帶 老師上堂唔係教書 而係一邊喊一邊講感受...........第2日唔駛返學 上左同學玩 (真衰 :em18: )
作者: LO LO    時間: 2004-6-4 00:13:32

當年6月4日,正是我中五的畢業禮,畢業禮完結後,吖sir 帶隊去遊行,並將原本各界送來的花籃改頭換面,變成喪禮花籃,同學們也綁上黑絲帶,浩浩蕩蕩跑到維園去。當日真是一個非常難忘的日子。
至於今年六四我和老公都會去維園。
作者: dracula    時間: 2004-6-4 00:18:51

我果幾日大病中....
作者: stephenyeong    時間: 2004-6-4 00:19:25

當年好似續緊小學.
今年應該..要出job 忙足一日.
作者: 我是誰    時間: 2004-6-4 00:24:31

維園見 :twisted:
作者: dick queenie    時間: 2004-6-4 01:27:51     標題: Re: 6月4日

[quote:36509b4ad8="Tomato"][quote:36509b4ad8="Jeffrey & Shirley"]:arrow: 當年閣下係邊? :wink:

當年係個form one 女 仲記得之後學校有默哀 同學都戴黑帶 老師上堂唔係教書 而係一邊喊一邊講感受...........第2日唔駛返學 上左同學玩 (真衰 :em18: )[/quote]

89年讀form one....約12歲....
90 91 92 93 94...........
加15年度.....咁你今年咪.... :em17:  :em17:
作者: Tomato    時間: 2004-6-4 01:30:38     標題: Re: 6月4日

[quote:94159a5057="dick&queenie"][quote:94159a5057="Tomato"][quote:94159a5057="Jeffrey & Shirley"]:arrow: 當年閣下係邊? :wink:

當年係個form one 女 仲記得之後學校有默哀 同學都戴黑帶 老師上堂唔係教書 而係一邊喊一邊講感受...........第2日唔駛返學 上左同學玩 (真衰 :em18: )[/quote]

89年讀form one....約12歲....
90 91 92 93 94...........
加15年度.....咁你今年咪.... :em17:  :em17:[/quote]

ops: 而家仲係廿幾 唔怕比人知0既 (都有人認投囉!!呵呵 ).............過左30歲 就唔比得人知喇!!到時年年20 啦!! :em12:
作者: diedsee    時間: 2004-6-4 11:36:54

當時仲讀小學....冇乜印象
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-6-4 11:54:58

我又扮細,我個年仲係小五
作者: gp    時間: 2004-6-4 13:14:30

回想起當日...... :cry:
作者: bobo    時間: 2004-6-4 16:29:11

o個時我三年班,記得上上下堂miss開電視俾我地睇新聞,
跟住.....個好惡o既miss o係度喊......  :cry:
作者: Tomato    時間: 2004-6-4 18:00:43

個個當年都讀小學.................. :shock:
作者: rstfung    時間: 2004-6-4 18:08:05

我仲未出世呢!

http://rcrest.bzone.com.hk/profile.php?mode=viewprofile&u=288
作者: wychan    時間: 2004-6-4 18:52:40

個時讀緊幼稚園.... 正用1:99洗手....

係咪好細個呢?

不過大家毋忘六四...
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-4 19:26:17

[quote:689a740825="藍澄小王子"]我又扮細,我個年仲係小五[/quote]

但我們真係小四~五  :em12:
作者: Tomato    時間: 2004-6-4 19:41:41

[quote:43357b3751="wychan"]個時讀緊幼稚園.... 正用1:99洗手....

係咪好細個呢?

不過大家毋忘六四...[/quote]

你........................ :shock:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-4 19:55:30

[quote:1ebb390713="Tomato"][quote:1ebb390713="wychan"]個時讀緊幼稚園.... 正用1:99洗手....

係咪好細個呢?

不過大家毋忘六四...[/quote]

你........................ :shock:[/quote]

MI (III)
Mission is impossible
作者: gp    時間: 2004-6-4 21:03:10

[quote:129ef69ab6="Tomato"]個個當年都讀小學.................. :shock:[/quote]

tomato

當年我同你一樣讀緊中學(大家年記差唔多 :mrgreen: ).
我記得原先有一日係舉行全港學生遊行抗議 我戴曬黑帶番到學校先知個活動取消.......結果要返屋企 :em18:
作者: Tomato    時間: 2004-6-4 22:27:31

[quote:f088b4a193="gp"][quote:f088b4a193="Tomato"]個個當年都讀小學.................. :shock:[/quote]

tomato

當年我同你一樣讀緊中學(大家年記差唔多 :mrgreen: ).
我記得原先有一日係舉行全港學生遊行抗議 我戴曬黑帶番到學校先知個活動取消.......結果要返屋企 :em18:[/quote]

好彩你同我差唔多年紀0者 佢地個個都變番做小學生 幼稚園 bb好似去左迷離境界咁 :em18:

我唔記得有遊行lu :|  不過仲記得0個陣個個都"打倒李x" 仲有毛亞敏唱"血染的風采":em18:
作者: Hotcake    時間: 2004-6-6 13:53:42

[quote:6aec8c5301="gp"][quote:6aec8c5301="Tomato"]個個當年都讀小學.................. :shock:[/quote]

tomato

我記得原先有一日係舉行全港學生遊行抗議 我戴曬黑帶番到學校先知個活動取消.......結果要返屋企 :em18:[/quote]

咦.....我地大家應該差唔多大......我都記得有全港學生遊行抗議......但好似係因為打風取消了...... :|
我仲記得當年學校英文科要睇英文書 剛好就是Animal Farm 一路睇一路覺得本書好正......完全可以將當時某些人物代入書中角色中.......好有感受........ :cry:
作者: gp    時間: 2004-6-6 21:39:47

[quote:98a24aecfb="Hotcake"][quote:98a24aecfb="gp"][quote:98a24aecfb="Tomato"]個個當年都讀小學.................. :shock:[/quote]

tomato

咦.....我地大家應該差唔多大......我都記得有全港學生遊行抗議......但好似係因為打風取消了...... :|
我仲記得當年學校英文科要睇英文書 剛好就是Animal Farm 一路睇一路覺得本書好正......完全可以將當時某些人物代入書中角色中.......好有感受........ :cry:[/quote]

好似唔係打風 而係d學校驚到時場面混亂 控制唔到而取消o左 :em18:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2