藍澄灣業主社群

標題: 作為六座住客,你滿意執漏的進度嗎? [打印本頁]

作者: saml    時間: 2004-6-3 14:58:04     標題: 作為六座住客,你滿意執漏的進度嗎?

如題,請投票。

如有彈讚,也可回應。

我自己的情況是先做裝修後做執漏,只自從收回鎖匙後,也再沒有人聯絡我安排執漏(包括換空心磚,修正門鎖,以及換磁盤)。大家的情況又如何呢?
作者: Arbee    時間: 2004-6-3 15:16:37

執漏進度超慢 叫佢執既地方又唔執 冇叫佢整既又走去整 整完仲衰過唔整 !!  :em18:
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 18:37:08

[quote:170b2f2780="Arbee"]執漏進度超慢 叫佢執既地方又唔執 冇叫佢整既又走去整 整完仲衰過唔整 !!  :em18:[/quote]我都覺得係,所以我諗住聽日去投訴!! :em13:  :em13:  :em13:
作者: saml    時間: 2004-6-3 18:46:50

係去投訴的話,記得都問佢個負責人同聯絡方法呀。
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-6-3 20:31:20

我地六座可唔可以集體搵佢地傾下呢.
作者: Crystal    時間: 2004-6-5 21:53:27

所門被拆個碌家陣度門半天吊浴缸邊被去防水膠未補地磚換完d界條粗條幼廚房只係lable紙乜都冇做窗較生銹未換玻璃未換雲石崩未補空心墻;磚都已唔駛佢整自己做番仲搞7 weeks 剷班友仔4次你話滿唔滿意? :evil:  :twisted:  :em13:  :em13:
作者: leemoksau    時間: 2004-6-22 16:39:04

主力墙有裂痕 由墙脚裂到天花板 回不会有危险?
作者: leemoksau    時間: 2004-6-22 16:50:06

厕所/厨房换地砖 交表后三星期都没人进过屋. 多次催促后第一次换好地砖 师傅还用胶布铺好 过了几天又有人拆了地板 说收到ORDER换地砖 点知越换越差.

最不知所谓的是睡房一个灯制控制两盏灯 开就一起开 关就一起关. 我见识少 到过全世界不下十个国家 从来没有见识过住家有这样的"国际标准设计". 虽然我已打算自己安排装修时分开两条线 但是要求和黄给我书面答复 以便于专家或传媒分享.

其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.
作者: suki_au    時間: 2004-7-12 16:16:31

:cry: 我想問換空心磚應該找哪位師父及電話幾多號呢?
作者: CJ    時間: 2004-7-12 16:26:49

[quote:7400ceb271="leemoksau"]主力墙有裂痕 由墙脚裂到天花板 回不会有危险?[/quote]

:em05: ~~~你幾樓?
作者: leemoksau    時間: 2004-7-13 09:14:27

[quote:c4a86c1805="CJ"][quote:c4a86c1805="leemoksau"]主力墙有裂痕 由墙脚裂到天花板 回不会有危险?[/quote]

:em05: ~~~你幾樓?[/quote]

10+
作者: CJ    時間: 2004-7-13 12:01:54

very dangerous! must call housing dept or structure engineer to check! There could be potential risk to you and your neighbours above you!
作者: BLUE    時間: 2004-10-6 14:33:17

其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.

如果想拉過D電線大家希無好介紹 ???
作者: eric_818    時間: 2004-10-6 16:45:24

[quote:2b9396c36b="BLUE"]

如果想拉過D電線大家希無好介紹 ???[/quote]

點解要拉過 D 電線?
作者: Ricky and Carol    時間: 2004-10-6 17:05:26

[quote:92f0dd4da0="leemoksau"]其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.[/quote]

係呀..我間屋個天線位係近天花板架....我諗住要拉過個位..
作者: BLUE    時間: 2004-10-6 17:12:38

[quote:864b6f1baf="Ricky & Carol"][quote:864b6f1baf="leemoksau"]其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.[/quote]

係呀..我間屋個天線位係近天花板架....我諗住要拉過個位..[/quote]

無錯 ! 就係這個原因 !
作者: SEVEN    時間: 2004-10-8 00:19:27

我想拆掉個電視佢 晤知道可晤可以自己拆呢 ??
好鬼左地方...
作者: leemoksau    時間: 2004-10-8 00:23:29

乜你乜都話自己拆o架? 電視柜唔係你自己選o既咩﹖
如果真係要自己拆o既話﹐搵幾個人來幫手啦。哩度D人好熱心o架。
作者: SEVEN    時間: 2004-10-8 00:38:44

[quote:458f18ce50="leemoksau"]乜你乜都話自己拆o架? 電視柜唔係你自己選o既咩﹖
如果真係要自己拆o既話﹐搵幾個人來幫手啦。哩度D人好熱心o架。[/quote]

緊係晤係自己簡LA..買個陣上手業主仲裝修中..我連傢俬套餐一齊買
好晤o店 ! 提起一肚火添 !
作者: leemoksau    時間: 2004-10-8 00:41:12

唔使勞氣﹐勞氣唔靚女啦。 :wink:
個電視柜點o架﹖有冇相睇﹖
作者: SEVEN    時間: 2004-10-8 00:52:59

暫時未有 遲D有..部相機借了比妹妹 !
作者: SEVEN    時間: 2004-10-12 16:20:25

[quote:eed11abce6="Ricky & Carol"][quote:eed11abce6="leemoksau"]其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.[/quote]

係呀..我間屋個天線位係近天花板架....我諗住要拉過個位..[/quote]

想拉過D電線 因為全部都係天花板上面 我又生得細粒喎 ! ops:  ops:
所有未要拉落下面方便自己 !   :!:  :!:
作者: POON    時間: 2004-10-12 20:16:49

[quote:a1ded99c5d="SEVEN"][quote:a1ded99c5d="Ricky & Carol"][quote:a1ded99c5d="leemoksau"]其他业主比我还惨 电视天线位/插苏竟然安在近天花板的位置 真是令我大开眼界.[/quote]

想拉過D電線 因為全部都係天花板上面 我又生得細粒喎 ! ops:  ops:
所有未要拉落下面方便自己 !   :!:  :!:[/quote]

因為無錢 ; 所以我接受了  :cry:  :cry:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2