藍澄灣業主社群

標題: [問題]執漏負責人與聯絡方法 [打印本頁]

作者: saml    時間: 2004-6-3 14:51:19     標題: [問題]執漏負責人與聯絡方法

請問六座的執漏負責人是誰?聯絡方法又是如何?謝。
作者: Arbee    時間: 2004-6-3 15:56:47

我都好想知 打去跟 Defect 果度 (31651280 31651270) 永遠都冇人聽 一係就打唔通 打去管理處就成日叫我留電話 留完一次又一次 但永遠都冇人覆 !! 激氣呀 !!!  :em13:
作者: eric_818    時間: 2004-6-3 20:15:14

6座係鄒生同杜生.
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 20:19:41

請問有冇佢地Direct Number呀?? :?:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-6-3 20:26:40

其實有都冇用永遠打唔通.直接上去好d.
或者用fax記得有咩投訢都最用寫信方式.
佢地會認真處理.口講佢地唔會理.
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 20:33:09

Thank you!..我已經打訂封英文投訴信啦,如果聽日傾唔掂就即刻俾佢地!! :em12:
作者: 我是誰    時間: 2004-6-4 00:32:37

多謝你的提議,本人亦正舉行類似的行動,大家可合作嗎?

可否代議我們的正式投訴信?以下是詳細資料

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3053&start=30
作者: Sharan    時間: 2004-6-4 12:31:45

[quote:a3947719c8="eric_818"]6座係鄒生同杜生.[/quote]

唔係喎,係丁生同鄒生!

好似剛剛食完飯,容易打d喎,試試!
作者: LW    時間: 2004-6-4 14:08:09

May I go to the management office (defects service team) to request a meeting with the foreman (i.e. Mr. Chow) at the same day?

Anyone successfully had a meeting with him?

Thanks!
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-4 22:45:29

[quote:37df07feed="我是誰"]多謝你的提議,本人亦正舉行類似的行動,大家可合作嗎?

可否代議我們的正式投訴信?以下是詳細資料

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3053&start=30[/quote]

ok喎,我可以幫大家手。。但你可否PM個手提俾我,咁可以傾傾點寫嘛!
作者: Arbee    時間: 2004-6-9 23:51:15

我上星期日請左丁生上黎我度幫我跟進執漏(先前約好 但係冇用嫁 我等左佢大半個鐘都唔上黎 原來佢係管理處間房裹面唔出黎 要去請佢先上黎) 佢既作用都係一個中間人 幫我地搵 contractor 跟進 但係工人唔做野 佢都冇計.. 而佢俾我既印象都係一個太極友 可以講甩就算 叫你可以自己執就自己執 作用唔係好大...
作者: 我是誰    時間: 2004-6-10 00:39:59

To Eric&Mandy i have 'PM' you
作者: kk and hiromi    時間: 2004-6-10 02:24:42

I have written a complaint letter to Gary LAM as well as CC to Hutchison Property Miss Chiu. She said she has brought the issue to a more senior managment level and help me to solve the problem.

To Eric&Mandy I have PM u the letter for reference...too lazy to delete my contact just ignore it la....or give me a call if u want to have tea together...he heee...
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-6-10 20:21:26

[quote:a04f4a99ad="Arbee"]我上星期日請左丁生上黎我度幫我跟進執漏(先前約好 但係冇用嫁 我等左佢大半個鐘都唔上黎 原來佢係管理處間房裹面唔出黎 要去請佢先上黎) 佢既作用都係一個中間人 幫我地搵 contractor 跟進 但係工人唔做野 佢都冇計.. 而佢俾我既印象都係一個太極友 可以講甩就算 叫你可以自己執就自己執 作用唔係好大...[/quote]

我星期三捉住丁9你地一定去管理處.佢地唔會理我地.
我捉住佢幫我攪叫保華D人一日內攪點.佢都幫我攬完.
唔好聽佢講唔做唔好俾佢走.一走冇回頭.

大家努力.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2