藍澄灣業主社群

標題: 二座有冇人已經執好漏呢? [打印本頁]

作者: yautin1    時間: 2004-6-2 16:54:13     標題: 二座有冇人已經執好漏呢?

如題!
作者: John and Esther    時間: 2004-6-2 17:18:41

80% completed. 尚欠客廁鏡櫃凹角未補 浴缸邊未填小孔 客廳几塊地磚未俾 (因不放心俾佢地執 叫自己師傅執)  最後就係未換窗。但已開始裝修了約2個星期。
好心急呀! :roll:
作者: yautin1    時間: 2004-6-2 17:22:35

[quote:f2f2bcee05="John & Esther"]80% completed. 尚欠客廁鏡櫃凹角未補 浴缸邊未填小孔 客廳几塊地磚未俾 (因不放心俾佢地執 叫自己師傅執)  最後就係未換窗。但已開始裝修了約2個星期。
好心急呀! :roll:[/quote]

未執漏好就裝修 佢地會唔會留難我地架?
作者: 45B    時間: 2004-6-2 19:33:51

90%completed只欠細房窗和一塊toilet門外的磚未換我都裝修左1.5 weeks了
作者: John and Esther    時間: 2004-6-2 23:02:21

[quote:a2822e9646="yautin1"][quote:a2822e9646="John & Esther"]80% completed. 尚欠客廁鏡櫃凹角未補 浴缸邊未填小孔 客廳几塊地磚未俾 (因不放心俾佢地執 叫自己師傅執)  最後就係未換窗。但已開始裝修了約2個星期。
好心急呀! :roll:[/quote]

未執漏好就裝修 佢地會唔會留難我地架?[/quote]

我地唔留難佢地己經偷笑。
作者: JNA    時間: 2004-6-2 23:05:40

22/5已經收回key 勉強叫做執完 小問題唔想再糾纏啦 :roll:
作者: Hello Kitty    時間: 2004-6-2 23:24:17

90% completed. 剩係要佢地執Kitchen & 2 bathroom D地磚都搞到今日.比人玩成 7 weeks. 做完一次又整坏一次 complaint 完又 complaint 盡艱辛至有D成績. 大家比心機追. 不過唔好難為 D staff 佢地做到都幫我地 只可惜能力有限 最衰都係...........!
有時間真係要傾Design problem e.g. D & E 冷气 D & E Kitchen 爐頭太近雪柜 Kitechen抽气扇入水 隻怪雞廁所門......etc.
作者: Dennis Candy    時間: 2004-6-2 23:31:13

[quote:eda5144fe2="JNA"]22/5已經收回key 勉強叫做執完 小問題唔想再糾纏啦 :roll:[/quote]

Me too  :cry:
作者: Maggie Johny    時間: 2004-6-3 00:16:26

[quote:a0b85fdbbc="Dennis & Candy"][quote:a0b85fdbbc="JNA"]22/5已經收回key 勉強叫做執完 小問題唔想再糾纏啦 :roll:[/quote]

Me too  :cry:[/quote]

我都係。依家諗緊design.... 間屋都擺底左成大半個月 真係工作忙到冇時間搵designer. :roll:
作者: dick queenie    時間: 2004-6-3 01:20:54

我都算做,冇咩要求,
過得人,過得自己.....五月中拿番條key...
開波間房............,
而家住第三晚了....
作者: Y and T    時間: 2004-6-3 01:22:49

[quote:c886ad194a="Dennis & Candy"][quote:c886ad194a="JNA"]22/5已經收回key 勉強叫做執完 小問題唔想再糾纏啦 :roll:[/quote]

Me too  :cry:[/quote]

我都係 the same situtation
其實,之後的裝修,傢俱,燈及curtain等問題接踵而來,樣樣有問題要解決. 所以,有時候我都唔太執著.唔係,唔知等到幾時.
作者: yautin1    時間: 2004-6-3 08:54:50

好!  :
革命尚未成功 鄰居仍要努力...
作者: Koala Bear    時間: 2004-6-3 09:22:09

[quote:a846e3bb49="Y&T"]
我都係 the same situtation
其實,之後的裝修,傢俱,燈及curtain等問題接踵而來,樣樣有問題要解決. 所以,有時候我都唔太執著.唔係,唔知等到幾時.[/quote]

我同太太2月份已開始攪傢俬、燈飾等,都找埋裝修,依家情況係傢俬、燈飾、窗簾都ok啦﹗差執漏完裝修﹗本來想6月搬,依家睇來機會好渺茫了﹗唉﹗ :em20:  :em20:  :em20:
作者: Wilkins    時間: 2004-6-3 11:14:10

80% completed. only Kitchen 地磚 still not completed yet. I called Ben Lee and Paul Y.'s foreman but they only 'play me'...
作者: Hello Kitty    時間: 2004-6-3 11:30:12

To Wilkins
I've got the same problem. :cry: If you are not in hurry to move-in I suggest you to chase them everyday maybe you can get it done within a week. BUT you need a lot of time & a lot of patience. Anyway Good Luck!
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-3 13:17:22

[quote:2b945a54eb="dick&queenie"]我都算做,冇咩要求,
而家住第三晚了....[/quote]

你們覺得點呀??
環境舒適嘛????

請問 你們個toilet 抽氣扇有無葉的????//
作者: AngusZire    時間: 2004-6-3 14:24:25

[quote:a72926b393="Alvin & Janis"][quote:a72926b393="dick&queenie"]我都算做,冇咩要求,
而家住第三晚了....[/quote]

你們覺得點呀??
環境舒適嘛????

請問 你們個toilet 抽氣扇有無葉的????//[/quote]

I want to know too.

btw what is 開波間房....  :em12:  :em12:
AngusZire
作者: Billy Chrity    時間: 2004-6-3 14:29:44

宜家我地等緊換全屋玻璃窗全屋窗鉸(有冇見到好多生秀呀?) 同埋浴室有兩件野都係生秀 ... kitchen washroom 地磚叫佢地俾低我自己搞 D有窿窿o既地方都係搵自己個裝修執返 空心牆自己個裝修都已經搞左 (基本上所謂執漏係咁二做左少少kitchen 野 ..仲要係分幾日....)  俾左key 一個月 ... 之後都係收返 ....
冷氣機終於都同我換左外面成組野 .... 順路我搬埋位啦 ~~ :?
宜家我D傢俬都係岩岩做好張床咋 ... 有排未入得伙  :em05:
作者: koo仔    時間: 2004-6-3 15:21:29

80%啦! 但剩下的20%都唔知幾時搞掂???!!!  :em06:
果個二座林生星期二話星期三callback我report番執漏進度但...... :evil:
作者: matthewlee    時間: 2004-6-3 23:02:50

完全沒來過...沒看過...100% 沒有處理!
作者: Wilkins    時間: 2004-6-4 08:40:14

thx Hello Kitty.
作者: Kiliyan    時間: 2004-6-4 10:21:40

我由5月20日開始打電話去問幾時可以key 到今天 一直沒有任何回覆!!!!!  :cry: 所以我已經決定明早去RC搵果個Ben Li OR Richard Lam 因為他們從來沒有覆過我!!!! 真係激死!!!! 其實我間屋已經執滴左成80-90% 只係仲有2至3項未執 都唔知點解佢地都唔肯面對~ 唉.....
作者: Man and Agnes    時間: 2004-6-5 22:14:21

我地都係八八九九啦!!!
手工一般啦
唔會要求咁高
作者: John and Esther    時間: 2004-6-5 22:18:06

[quote:80b36181b7="~ Man & Agnes ~"]我地都係八八九九啦!!!
手工一般啦
唔會要求咁高[/quote]

你的空心磚有冇換到?
作者: Man and Agnes    時間: 2004-6-5 22:27:39

一DD啦
有一D應該灌左漿
有一兩塊好似換左
不過換左之後四個角都唔平....
:x 過左四個WEEK啦
佢整唔整好都冇未有回覆
諗住一次等佢執晒先再CHECK之後再叫佢整囉
上次冇上去探你地添...
你地整成點呀???
有冇去個業主大會呀???
我仲未記得叫人整冷氣呀
你地整左未呀???
作者: John and Esther    時間: 2004-6-5 22:36:47

[quote:4025b4a8e2="~ Man & Agnes ~"]一DD啦
有一D應該灌左漿
有一兩塊好似換左
不過換左之後四個角都唔平....
:x 過左四個WEEK啦
佢整唔整好都冇未有回覆
諗住一次等佢執晒先再CHECK之後再叫佢整囉
上次冇上去探你地添...
你地整成點呀???
有冇去個業主大會呀???
我仲未記得叫人整冷氣呀
你地整左未呀???[/quote]

冷氣耍下星期 窗要6月底。
作者: Man and Agnes    時間: 2004-6-5 22:53:48

6月尾先換窗會唔會影響你地裝修呀???
作者: Man and Agnes    時間: 2004-6-5 23:01:12

John & Esther:

佢地有冇同你換廚房塊地磚呀
換得好唔好呀????
作者: John and Esther    時間: 2004-6-5 23:08:14

changed them already but one of the floor is not too flat in our kitchen. i told them our decration is almost complete so they change it very faster. after our checking 85% completed until now.
作者: John and Esther    時間: 2004-6-5 23:11:02

our decration is too slowly too!!! maybe also wait for some furnitures.
作者: Man and Agnes    時間: 2004-6-5 23:28:28

仲有成個月
你地一定可以係六月底入伙既.....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2