藍澄灣業主社群

標題: 六座高層望海靚D,定係一座高層望海靚D呢? [打印本頁]

作者: saml    時間: 2004-6-2 11:31:45     標題: 六座高層望海靚D,定係一座高層望海靚D呢?

請大家評價一下..
作者: YY and KC    時間: 2004-6-2 12:00:29

唔知喎 無得比較 有無人可以post d相出黎 等大家可以比較下呢?
作者: saml    時間: 2004-6-2 13:01:11

唔知道一座係咪會望少D碼頭,望多D海呢?
作者: YY and KC    時間: 2004-6-2 14:46:47

唔......唔知呀 我個單位就只係望到船同海 我唔知碼頭位置 至於係咪望多d 真係唔識分.......
作者: saml    時間: 2004-6-2 16:14:38

YY妳地一座係望唔到貨櫃碼頭?
作者: YY and KC    時間: 2004-6-2 16:26:03

我個窗既景 正正就係碼頭既海景 唔係維港景 不過我就唔太清楚碼頭既位置 總之由我個窗望埋去 就見到好多船啦.......
作者: CJ    時間: 2004-6-2 18:59:22

YY & KC=A/H座?
其實冇話邊面好D 睇個人接受否;
在一座 當越過酒店遠望維港煙花 可能又不甘心跟前雄偉壯觀的貨櫃田;
在六座 當享受大海在我腳下 又可能看不慣先人居所...
況且講得多會拗 拗得多會傷感情.  :em06:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-2 20:19:01

應該一座好 d嘛.....
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-6-2 22:09:16

各有各好
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-2 23:24:11

這個view是第六座B C方向.
作者: eric_818    時間: 2004-6-3 00:25:04

阿Rambler Villager:

查實夜晚係咪真係好光呢?
作者: P女    時間: 2004-6-3 00:30:16

我分別到過1座同6座高層
本人覺得1座靚d 因個海比較闊同大
作者: eric_818    時間: 2004-6-3 00:34:09

[quote:2f019612f5="女"]我分別到過1座同6座高層
本人覺得1座靚d 因個海比較闊同大[/quote]

因為1座係向維港大單邊(尤其B室)
所以應該比較開揚. :em12:
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-3 00:37:23

唔光 一啲問題都冇. 但有另一個問題 就係好嘈! 9號碼頭的聲好勁 一定要關窗.

[quote:cb10fdbd28="eric_818"]阿Rambler Villager:

查實夜晚係咪真係好光呢?[/quote]
作者: eric_818    時間: 2004-6-3 00:44:25

[quote:889fb62d0b="Rambler Villager"]唔光 一啲問題都冇. 但有另一個問題 就係好嘈! 9號碼頭的聲好勁 一定要關窗.

[quote:889fb62d0b="eric_818"]阿Rambler Villager:

查實夜晚係咪真係好光呢?[/quote][/quote]

我個G單位對橋都幾嘈
不過好彩個窗真係好隔聲
但吓吓開冷氣電費會好金... ... :!:

我又諗春/秋/冬天冇理由都開冷氣「假」 :em05:
到時都唔知點算... ...
作者: saml    時間: 2004-6-3 10:55:41

我又覺得平日嘈音的問題是可以接受,唯獨晚上睡覺就真係要關窗了。
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 18:41:01

咁都唔明點解第六座賣貴D。。樓皇??點解喎?! :?:
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-3 18:50:43

因為一座太近8號公路青衣大橋的出口 不過這是原本規劃.

[quote:c84ca7c258="Eric&Mandy"]咁都唔明點解第六座賣貴D。。樓皇??點解喎?! :?:[/quote]
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-3 18:53:06

開暖氣啦.

[quote:e1ddd0a4c5="eric_818"]我又諗春/秋/冬天冇理由都開冷氣「假」 :em05:
到時都唔知點算... ...[/quote]
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 19:03:52

唔明喎? 原本既計劃? 禁依家既計劃又係點呢?
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 19:05:27

[quote:c97de45cea="Rambler Villager"]因為一座太近8號公路青衣大橋的出口 不過這是原本規劃.

[quote:c97de45cea="Eric&Mandy"]咁都唔明點解第六座賣貴D。。樓皇??點解喎?! :?:[/quote][/quote]

icic....thank you!!
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 19:07:09

[quote:d18e7d832d="YY & KC"]唔明喎? 原本既計劃? 禁依家既計劃又係點呢?[/quote]

依家計劃應該係昂船洲條橋zN。。
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 19:49:32

哦 明白明白.唔該晒.
禁唔知第日又會唔會好噪呢? 死啦 有d擔心呀......
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 19:49:54

哦 明白明白.唔該晒.
禁唔知第日又會唔會好噪呢? 死啦 有d擔心呀......
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-3 19:58:21

昂船洲條橋即係8號公路青衣大橋 上次開會時 我是誰已經幫我們跟進中.

[quote:6e742fb93f="Eric&Mandy"][quote:6e742fb93f="YY & KC"]唔明喎? 原本既計劃? 禁依家既計劃又係點呢?[/quote]

依家計劃應該係昂船洲條橋zN。。[/quote]
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 20:19:48

我地一座個景.........
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 20:23:25

都好靚,等我下次Post我屋企先。。我低D!!
我想問我地係唔係見過啦?(in the lift)
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 20:26:05

唔係喎,你係一座。。我係六座喎 攪錯 hehe ops:
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 20:32:40

係呀 係呀 mandy 我上星期六 同火生火太去攞磚時 在lift見過你呀......你記得嗎?
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-6-3 20:34:55

記得,所以咪問問囉。。你好呀!! :mrgreen:
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 20:47:17

你好 你好!!!!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2