藍澄灣業主社群

標題: 業榷比例 [打印本頁]

作者: dracula    時間: 2003-7-30 21:45:38     標題: 業榷比例

我今日去o左baker & makenzie 簽o野 我問佢我地業主佔總業權百份比
佢話"應該"唔會同酒店一齊計 因為正常都係分開 設施都係分開用o既話業權都會分開計 但係 rc 特別 d 好多設施係 share 用 所以佢話佢都唔知 幫我問o下發展商 等o左 10分鐘左右 佢話發展商o既回覆係 "業權比例未計好 要遲一步先知 酒店係咪一齊計都係未知" ... 我覺得好其怪 點解會未計好 & 又會未知~
作者: hales    時間: 2003-7-30 21:48:13

反而我會有少少奇怪發展商係咪唔係咁expect有人會問呢o的野既呢??
作者: dracula    時間: 2003-7-30 21:50:59

[quote:fb8751b227="hales"]反而我會有少少奇怪發展商係咪唔係咁expect有人會問呢o的野既呢??[/quote]

係呀係呀~~
佢問我點解要問呀~ 佢話如果係好奇問o既話 發展商o個邊未必會答~ 我話想清楚了解自己 d 榷益 ja~
不過 makenzie o個男仔幾好~ 都幫我問~
作者: saga    時間: 2003-7-30 21:58:13     標題: Re: 業榷比例

[quote:32f4f27f3e="dracula"] ... 我覺得好其怪 點解會未計好 & 又會未知~[/quote]

因為怕你縮沙唔簽  :
作者: wicyh    時間: 2003-7-30 22:35:35

業權比例都會影響我地d地租同差餉
作者: LJJ    時間: 2003-7-30 22:37:39

咁係咪即係業權多d就俾多d呀
作者: dracula    時間: 2003-7-30 22:50:43

[quote:eea22dae8b="LJJ"]咁係咪即係業權多d就俾多d呀[/quote]

我係想知道係唔係同酒店一齊計 如果係o既話 我地呢 1585個單位o既業主會佔幾多個 % 業權呢~  因為日後如果要成立業主立案法團o既話 就要計 % 投票~

可能呢一刻問會太早~ 不過問定先囉~
作者: wicyh    時間: 2003-7-30 22:50:48

[quote:3647a603b0="LJJ"]咁係咪即係業權多d就俾多d呀[/quote]

當然啦 

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2