藍澄灣業主社群

標題: 換 Toilet 抽氣扇 [打印本頁]

作者: kenykl    時間: 2004-5-31 23:40:12     標題: 換 Toilet 抽氣扇

現有個抽氣扇 廢到爆...開大自己都焗死 (我估)...

我諗可以換個廚房個隻抽氣扇 代替依家個廢拉柴抽氣扇. 因為我見只有兩粒縲絲扣住依家o個個 好似 possible.... $40蚊換個勁d既唔駛比"ng ng" 臭死.
作者: stephenyeong    時間: 2004-5-31 23:48:22

又真係幾弱.
作者: JNA    時間: 2004-5-31 23:49:33

我test過又覺得ok喎  上次honey臭臭我專登企近toilet door
又唔覺有咩
作者: kenykl    時間: 2004-5-31 23:57:23

[quote:8d8fe58879="JNA"]我test過又覺得ok喎  上次honey臭臭我專登企近toilet door
又唔覺有咩 [/quote]

真係好"sweet"  :?
作者: dc    時間: 2004-6-1 00:32:28

我都發覺有呢個?如果開大 :em13: ...都幾金吓..

試個寫洛defect list 到無人理wor :em01:

可唔可以post 多d資料....$40點整...THANKS
作者: rstfung    時間: 2004-6-1 00:34:13

[quote:905f48ea9b="JNA"]我test過又覺得ok喎  上次honey臭臭我專登企近toilet door
又唔覺有咩 [/quote]

嘩!  咁你有無從上面或下面d罅....  :mrgreen: hahahaha......
作者: JNA    時間: 2004-6-1 15:14:42

其實 我反而覺得"方便"時既流水聲 非常應聲
係廳都聽得清清楚楚 個度toilet門真係冇鬼用!!
作者: YY and KC    時間: 2004-6-1 15:23:45

係呀 我地都覺得極之 "應聲" 第日有friend黎到 真係鬼禁尷尬勒......有無人有辦法呢?
作者: stephenyeong    時間: 2004-6-1 15:40:48

[quote:a72fb4ac4f="YY & KC"]係呀 我地都覺得極之 "應聲" 第日有friend黎到 真係鬼禁尷尬勒......有無人有辦法呢?[/quote]

1. 換門
2. 換把大抽氣扇 (大聲到聽唔到入面做D乜    )
作者: Winnie the Pooh    時間: 2004-6-1 15:56:31

[quote:9b57eb0ea0="stephenyeong"]2. 換把大抽氣扇 (大聲到聽唔到入面做D乜    )[/quote]

PLEASE DO NOT CHANGE 大抽氣扇 :em16:  :em16:  :em16:
BECAUSE SARS
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-1 18:15:24

你們都好呀....
我們部連"葉" 都無.....
as a defect...
到而定都未換
作者: kenykl    時間: 2004-6-1 20:42:15

[quote:5bddb30e68="Alvin & Janis"]你們都好呀....
到而定都未換[/quote]

無葉正常架 因為個 design 好似新式抽氣扇.... 渦輪式.... 不過 真係一d風都無.
作者: kenykl    時間: 2004-6-1 20:43:26

[quote:7ac803f58a="Winnie the Pooh"][quote:7ac803f58a="stephenyeong"]2. 換把大抽氣扇 (大聲到聽唔到入面做D乜    )[/quote]

PLEASE DO NOT CHANGE 大抽氣扇 :em16:  :em16:  :em16:
BECAUSE SARS[/quote]
唔會架 我估... 因為d氣經廚房頂抽出街架嗎...
作者: kenykl    時間: 2004-6-1 20:46:36

[quote:b62df7075f="dc"]我都發覺有呢個?如果開大 :em13: ...都幾金吓..

試個寫洛defect list 到無人理wor :em01:

可唔可以post 多d資料....$40點整...THANKS[/quote]

$40出去買一個大葉抽氣扇...自己換... 不過 我都係 propose 架jai... 因為我自己都未整... 不過 我整硬..太廢啦.... 頂唔順...
作者: Tomato    時間: 2004-6-1 21:08:02

[quote:dd008a7c98="kenykl"][quote:dd008a7c98="dc"]我都發覺有呢個?如果開大 :em13: ...都幾金吓..

可唔可以post 多d資料....$40點整...THANKS[/quote]

$40出去買一個大葉抽氣扇...自己換... 不過 我都係 propose 架jai... 因為我自己都未整... 不過 我整硬..太廢啦.... 頂唔順...[/quote]

我諗住整返個香飄飄 除臭臭 :em12:
作者: rstfung    時間: 2004-6-1 21:36:36

[quote:4c49cc6903="kenykl"][quote:4c49cc6903="Winnie the Pooh"][quote:4c49cc6903="stephenyeong"]2. 換把大抽氣扇 (大聲到聽唔到入面做D乜    )[/quote]

BECAUSE SARS[/quote]
唔會架 我估... 因為d氣經廚房頂抽出街架嗎...[/quote]

當時的原因是因為好多人經常關埋厠所門開抽氣扇 :em18:  由於空氣不能對流 :em16:  碰巧好多人個地台去水因常年不用而無水 引致病毒經去水管進入厠所而發生淘大事件 :em07:  由於RC隻門有兩個大到可以睇到入面的氣孔 :em09:  就算你把扇大風過牛角扇 :em17:   只要你經常保持個地台去水有水 都應該沒有問題 :em11: !  況且RC是沒有煙囪效應.

大家放心吧!!
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 22:21:06

[quote:b88c452055="JNA"]其實 我反而覺得"方便"時既流水聲 非常應聲
係廳都聽得清清楚楚 個度toilet門真係冇鬼用!![/quote]

哈系呀鵝記得有日鵝豬媽重問鵝系吾系忍左好耐 :!: 鵝答都幾耐下羅 ops: 心想典解豬媽會知圓來系度門吾得 :em18:  :em17:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-6-2 00:22:28

[quote:3111ddf8fe="kenykl"][quote:3111ddf8fe="Alvin & Janis"]你們都好呀....
到而定都未換[/quote]

無葉正常架 因為個 design 好似新式抽氣扇.... 渦輪式.... 不過 真係一d風都無.[/quote]

係咩??????!!!!!! :?:

我們就呢個問題去左管理處多次
話個抽風機無葉 但就從來無人話過比我們知係無葉喎
佢地仲話會幫我們換tim
咁即係點呀???
作者: Hotcake    時間: 2004-6-2 02:50:08

不過聼詹生講如果個抽氣扇可以吸住一張A4紙就算OK喎...... :em16:
作者: JNA    時間: 2004-6-2 15:45:01

[quote:d0d2a3c48b="Hotcake"]不過聼詹生講如果個抽氣扇可以吸住一張A4紙就算OK喎...... :em16:[/quote]
請問有冇人test過得唔得? :?:  :?:
作者: Y and T    時間: 2004-6-3 00:55:28

[quote:55d866ba1d="JNA"][quote:55d866ba1d="Hotcake"]不過聼詹生講如果個抽氣扇可以吸住一張A4紙就算OK喎...... :em16:[/quote]
請問有冇人test過得唔得? :?:  :?:[/quote]

試咗 ok woo
作者: kenykl    時間: 2004-6-3 01:20:47

[quote:e282b846ee="JNA"][quote:e282b846ee="Hotcake"]不過聼詹生講如果個抽氣扇可以吸住一張A4紙就算OK喎...... :em16:[/quote]
請問有冇人test過得唔得? :?:  :?:[/quote]

Mine cannot r.... even a Tempo Tissue

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2