藍澄灣業主社群

標題: Re: 恆記傢俬生意手法 [打印本頁]

作者: Kit and Carol    時間: 2004-5-30 02:51:35     標題: Re: 恆記傢俬生意手法

各位.....
今日同恒記吳小姐傾唔要所有貨(只收左間房櫃而其他一件都未送過來)
...我主動撻訂預左無得取回訂金(質量...款式...都其次...不用多提
唔要傢俬 law wo)..但佢話一定都要比尾數 $19500- 之後態度極差
大家你話有無可能唔要貨唔使佢退錢都要比全數... 有無簽合約.....
..shortshort地......點做生意同搶有乜分別。

有興趣參觀下...留 e-mail ... icq ...手提..大家聯絡下.....。  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:
作者: SM    時間: 2004-5-30 03:04:23

條八婆真係忽忽地~! 好懷疑佢個腦生左起個pat pat度! :em13:
作者: Kit and Carol    時間: 2004-5-30 03:33:09

To : SM
你有無買恆昌......
作者: dracula    時間: 2004-5-30 08:08:06

:?: 佢有無病呀?
作者: H and H    時間: 2004-5-30 13:43:50

駛唔駛睇番張contract先呢? 唔知有冇寫明一定要full payment 之類 都係睇睇好d wor
作者: SM    時間: 2004-5-30 23:50:00

[quote:730e2ea2cd="Kit & Carol"]To : SM
你有無買恆昌......[/quote]

有呀~ 我都係其中一個受害者
作者: Kit and Carol    時間: 2004-5-30 23:55:44

Hello : SM
作者: SM    時間: 2004-5-31 00:06:09

Hello Kit & Carol!  
作者: Ricky Gloria    時間: 2004-5-31 03:55:18     標題: Re: 恆記傢俬生意手法

[quote:277d396363="Kit & Carol"]各位.....
今日同恒記吳小姐傾唔要所有貨(只收左間房櫃而其他一件都未送過來)
...我主動撻訂預左無得取回訂金(質量...款式...都其次...不用多提
唔要傢俬 law wo)..但佢話一定都要比尾數 $19500- 之後態度極差
大家你話有無可能唔要貨唔使佢退錢都要比全數... 有無簽合約.....
..shortshort地......點做生意同搶有乜分別。

有興趣參觀下...留 e-mail ... icq ...手提..大家聯絡下.....。  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:[/quote]

我地都同佢地 (吳小姐)傾過話乜都唔要佢地o的野... 不過我地一早已俾了
全數.. 佢地都唔在乎咁話: 你地乜野唔要就mark 低叫師唔好送上黎啦 我地
問佢地o的野整o左未睇下可唔可以改做其他野.... 當然係也都唔得啦...
呢個教訓由我上年去完恆昌揀完傢俬後後悔都宜家....
作者: H and H    時間: 2004-5-31 12:48:46

其實都比晒錢 點解唔要! 拎黎問下身邊親朋戚友要唔要 送又好 賣又好 損出去比有需要人士都好過益佢地啦!
作者: SamJan    時間: 2004-5-31 14:45:26

I'm agree.

唔好益佢地!!!

:em18:
作者: Kit and Carol    時間: 2004-6-1 01:02:22

To :   Ricky&Gloria

你比曬錢就算唔要送比屋企人..朋友..鄰居都唔好益佢...我比左
   一半錢間墻櫃都打爛左佢....你打爛或損出去比有需要人士我最
   多幫你手搬la...真的晤好益佢....
作者: Tomato    時間: 2004-6-1 01:16:48

[quote:3bcae4b50a="Kit & Carol"]To :   Ricky&Gloria

你比曬錢就算唔要送比屋企人..朋友..鄰居都唔好益佢...我比左
   一半錢間墻櫃都打爛左佢....你打爛或損出去比有需要人士我最
   多幫你手搬la...真的晤好益佢....[/quote]

Kit & Carol
你地起牆要幾多錢??
作者: Kit and Carol    時間: 2004-6-1 01:28:14

$ 6000
作者: Kit and Carol    時間: 2004-6-1 01:44:40

各位:
就算同恆昌撻訂......或其他誠樂叫佢白字黑字寫明
而佢地叫你簽乜都唔好簽...保留追索權利.........
還 tim 佢地講乜都ok...轉頭乜都唔算....。
作者: Ricky Gloria    時間: 2004-6-3 00:00:22

[quote:4138b5094f="Kit & Carol"]To :   Ricky&Gloria

多幫你手搬la...真的晤好益佢....[/quote]

我地宜家就叫佢地send 晒o的野上黎先.... 唔裝住 睇下有冇人o岩用囉...
個間墻櫃就黎o左先算咯(多數用黎練拳喇)..... 其實有冇o的機構會要呢o的
傢俬既呢?
btw 到時真係搵你架喇 :p
作者: daniel_Q    時間: 2004-6-3 11:12:16

唔係幸災樂禍 但見到咁既情形 真係慶幸當初冇用佢地個plan 執番身彩 8)
一於唱衰呢間黑店 幫佢早日執笠 :em13:  :em13:  :em13:
作者: YY and KC    時間: 2004-6-3 11:16:40

贊成呀 一於唱衰佢地 但用咩方法同途徑呢?
作者: daniel_Q    時間: 2004-6-3 11:37:06

將佢地絶好的服務態度 / 行為 收集齊 然後搵蘋果 東方 幫幫手 登番幾日投訴版
幫佢宣傳下 !!

打擊黑店  絶不姑息 !!!! :em13:  :em13:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2