藍澄灣業主社群

標題: 有關走廊和後樓梯的垃圾問題 [打印本頁]

作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-29 23:39:20     標題: 有關走廊和後樓梯的垃圾問題

我的裝修工人把一袋袋的垃圾放在後樓梯 我發現天天都沒有人清潔. 我覺得非常不順眼:evil:  詢問管理員.

他們說原來清潔是我們業主的責任 不一定每天清潔. 管理費不是所有清潔全包嗎?
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-29 23:41:34

作者: Shearer9    時間: 2004-5-29 23:43:37

是否太大件所以要自己清理?
作者: lamlam    時間: 2004-5-29 23:44:09

咁收樓比個d泥頭費(相等於成個月管理費wor)用黎做咩呀?
作者: Shearer9    時間: 2004-5-29 23:49:14

[quote:30d1a10f4c="lamlam"]咁收樓比個d泥頭費(相等於成個月管理費wor)用黎做咩呀?[/quote]

果o的泥頭費好似係幫我地做單位o既泥頭 並不包括自已裝修o既泥頭.
作者: Jess and Burns    時間: 2004-5-30 00:12:00

[quote:955caad2f9="Shearer9"][quote:955caad2f9="lamlam"]咁收樓比個d泥頭費(相等於成個月管理費wor)用黎做咩呀?[/quote]

果o的泥頭費好似係幫我地做單位o既泥頭 並不包括自已裝修o既泥頭.[/quote]

係包架!

是職員誤導我們而已.
作者: Shearer9    時間: 2004-5-30 00:24:58

係包架!
是職員誤導我們而已.[/quote]

又比佢地欺騙 吹啤!
作者: Andrew Jessica    時間: 2004-5-30 00:31:06

我都試過一大包垃圾放係我個大門口呀 係d飯盒果d野咁呀 不過 我都唔係日日都會去 所以我下一次去就唔見左啦 我問過管理員 佢話第二時我地都係咁樣放係門口架咋 佢話會有人清理 但係我就覺得好唔合衛生呀!!!! :em21:
作者: rstfung    時間: 2004-5-30 00:51:36

垃圾筒只可以放家居垃圾如飯盒 食物等 裝修垃圾是要裝修工人搬往1/f 作中央處理 泥頭費就是管理處搵車車走d 裝修垃圾的費用.
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-30 11:48:28

正確 :em11:

[quote:6c13e667df="Shearer9"]是否太大件所以要自己清理?[/quote]
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:26:39

[quote:48b718a5ab="rstfung"]垃圾筒只可以放家居垃圾如飯盒 食物等 裝修垃圾是要裝修工人搬往1/f 作中央處理 泥頭費就是管理處搵車車走d 裝修垃圾的費用.[/quote]

系呀每次鵝地愛豬事家族走時都會將所有垃圾拿走吾想影響衛生&街方 :mrgreen: 不過太大件的垃圾鵝地會走時通知樓下管理員羅 鵝想問下1/f中央處理響那裡呀1座邊樹 :?:
作者: RamblerVillager    時間: 2004-6-1 02:04:51

我只知六座1/F對出有垃圾山一座 不知是不是中央處理地點.

[quote:16d5d10950="Qoo"]系呀每次鵝地愛豬事家族走時都會將所有垃圾拿走吾想影響衛生&街方 :mrgreen: 不過太大件的垃圾鵝地會走時通知樓下管理員羅 鵝想問下1/f中央處理響那裡呀1座邊樹 :?:[/quote]
作者: Jess and Burns    時間: 2004-6-1 09:30:45

我家在上年10月時剛搬了. 都要比泥頭費.

我們只是將垃圾放在lift 口 每個小時都會有人來收拾.
唔係自已拎落去架喎.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2