藍澄灣業主社群

標題: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2004-5-28 14:06:21     標題: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

鍾意Snoopy的鄰居歡迎歡迎~~~

不如講0下幾時鍾意Snoopy & Friends 0Y!
我四年級買左個Snoopy筆盒之後 就好鍾意喇!!
我都好鍾意Marcie0架!!因為我以前又係短髮四眼lor!

你地知唔知邊度有Snoopy專門店呀???
我知家樂有兩間 不過賣得真係好貴呀!!!
以前先達同銅鑼灣 (係咪叫小田急??)都有 唔知而家仲存唔存在呢???
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 14:07:47

我好想買呢個櫃!!

http://www.newworld.com.tw/index.asp?number=2004WS3660500

仲有呢個

http://www.newworld.com.tw/index.asp?number=2004W43899400
作者: rstfung    時間: 2004-5-28 14:20:31

[quote:639975a1fc="Tomato"]我好想買呢個櫃!!

http://www.newworld.com.tw/index.asp?number=2004WS3660500

仲有呢個

http://www.newworld.com.tw/index.asp?number=2004W43899400[/quote]

Seems very beautiful how can u order them? will u order from internet???
作者: candy-cheung    時間: 2004-5-28 14:20:34

我會買貼紙貼上去隨意DlY.
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 14:23:50

0岩0岩見到呢個 都想要:

作者: Tomato    時間: 2004-5-28 14:24:45

[quote:f3420ece50="rstfung"][quote:f3420ece50="Tomato"]我好想買呢個櫃!!

仲有呢個

http://www.newworld.com.tw/index.asp?number=2004W43899400[/quote]

Seems very beautiful how can u order them? will u order from internet???[/quote]

好似無得海外訂購
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 14:25:20

[quote:16c298745f="candy-cheung"]我會買貼紙貼上去隨意DlY.[/quote]
為左慳錢 我都會禁做 :em12:
作者: H and H    時間: 2004-5-28 17:53:01     標題: Re: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

[quote:785ee03229="Tomato"]你地知唔知邊度有Snoopy專門店呀???
以前先達同銅鑼灣 (係咪叫小田急??)都有 唔知而家仲存唔存在呢???[/quote]
先達果間搬左去雅蘭之後應該再搬左去家樂其中一間係佢喇
佢果度D野真係向日本買架 我向日本見過果D佢地都有賣 其實比起向日本買唔係貴好多咋可能係YEN貴
作者: H and H    時間: 2004-5-28 17:55:14     標題: Re: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

[quote:106ff93d0a="Tomato"]鍾意Snoopy的鄰居歡迎歡迎~~~

我都好鍾意Marcie0架!!因為我以前又係短髮四眼lor![/quote]我都差唔多向三四年级買左一set文具之後就鍾意!
作者: BB    時間: 2004-5-28 18:03:43     標題: Re: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

[quote:f23fdf81cf="H&H"][quote:f23fdf81cf="Tomato"]鍾意Snoopy的鄰居歡迎歡迎~~~

我都好鍾意Marcie0架!!因為我以前又係短髮四眼lor![/quote]我都差唔多向三四年级買左一set文具之後就鍾意![/quote]

如果我無記錯我大約二三年班就開始鍾意snoopy 其後就更加鍾意woodstock 因為他十分之有趣
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 19:49:26     標題: Re: Snoopy (包括Peanuts同Woodstock)愛好者大召集

[quote:18be3a9fde="H&H"][quote:18be3a9fde="Tomato"]你地知唔知邊度有Snoopy專門店呀???
以前先達同銅鑼灣 (係咪叫小田急??)都有 唔知而家仲存唔存在呢???[/quote]
先達果間搬左去雅蘭之後應該再搬左去家樂其中一間係佢喇
佢果度D野真係向日本買架 我向日本見過果D佢地都有賣 其實比起向日本買唔係貴好多咋可能係YEN貴[/quote]

唔怪得家樂多左一間啦!!如果我有得去日本就好喇!!
作者: gp    時間: 2004-5-28 22:21:14

我鍾意snoppy家族o既產品,我覺人多熱鬧d開心d. 而當中我最鍾意係marice,因為個樣夠懵 :mrgreen:

我個老頂已經定o左個snoppy家族o既掛牆鍾作入伙禮物, 不過唔知先可以入伙 :em06:  
作者: KS    時間: 2004-5-29 00:18:22

我好細個已經好snoopy架啦因為一個snoopy公仔開始不過近呢五六年開始愛woodstock上次去日本已經數左少少....
今次新居入伙點會少得佢地份....
tomato 個木櫃靚.....
近日我都係都搜羅緊上星期係吉之島買左對拖鞋$29.9非常抵
仲有一些其他日用品做緊特價不妨去睇下...
ks
作者: bikbark    時間: 2004-5-29 20:35:37

我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  
作者: Tomato    時間: 2004-5-29 21:17:46

[quote:36478150a2="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  [/quote]

而家可能已經絕版喇!!
其實我都有鍾意其他公仔0架 (例如My Melody Monchhichi) 不過Snoopy永遠都係大婆lor!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........
作者: bikbark    時間: 2004-5-29 21:33:54

[quote:ac919b4176="Tomato"][quote:ac919b4176="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"
我第一隻snoopy係一年級o個陣考第一(好似係第一)媽咪買俾我o既,係一隻搪膠snoopy著住tee + 牛記 + roller鞋,全部都換得o架,我到依家仲keep住,我亦都係由o個陣開始先發覺snoopy背脊係有一個黑色圓點"胎記"  [/quote]

而家可能已經絕版喇!!
其實我都有鍾意其他公仔0架 (例如My Melody Monchhichi) 不過Snoopy永遠都係大婆lor!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........[/quote]
係呀,早幾年d人乜都炒o既時候,我o個隻snoopy如果係連盒無開過好似聽聞要幾千蚊o架,不過我又無諗過賣,話晒都係媽咪送o架嘛!

我淨係試過要隻snoopy騎住隻嘉菲貓咋  :roll:
作者: Tomato    時間: 2004-5-29 21:58:09

[quote:ee56e9a5ea="bikbark"][quote:ee56e9a5ea="Tomato"][quote:ee56e9a5ea="bikbark"]我其實都鍾意snoopy o架,不過就唔係好似你o地咁"die-hard fans"

而家可能已經絕版喇!!

我記得細個0個陣 我夾硬要我隻Snoopy同Minnie結婚...........[/quote]
係呀,早幾年d人乜都炒o既時候,我o個隻snoopy如果係連盒無開過好似聽聞要幾千蚊o架,不過我又無諗過賣,話晒都係媽咪送o架嘛!

我淨係試過要隻snoopy騎住隻嘉菲貓咋  :roll:[/quote]

緊係唔賣啦 如果係我就算比一萬我都唔賣!

又令我諗起 我以前屋企都有隻加菲 Minnie係加菲個阿姨 即係Snoopy係加菲個姨丈........ :em17:  :em18:
作者: H and H    時間: 2004-5-29 23:21:04

咁你地有冇曾幾何時 為左snoopy 日日走去麥記........諗起都好厭.....麥記d野食
作者: gp    時間: 2004-5-29 23:30:51

[quote:05317e21af="H&H"]咁你地有冇曾幾何時 為左snoopy 日日走去麥記........諗起都好厭.....麥記d野食[/quote]

我有第一套個28隻snoppy......係我老頂好辛苦咁幫我換番o黎   佢地第時會跟我一齊入伙
作者: H and H    時間: 2004-5-29 23:35:37

嘻嘻 我兩套都有齊 仲有一套係毛公仔! 之後有果d 一套四五隻就冇再換lu
作者: Tomato    時間: 2004-5-29 23:48:24

[quote:44bc3cfafa="gp"][quote:44bc3cfafa="H&H"]咁你地有冇曾幾何時 為左snoopy 日日走去麥記........諗起都好厭.....麥記d野食[/quote]

我有第一套個28隻snoppy......係我老頂好辛苦咁幫我換番o黎   佢地第時會跟我一齊入伙 [/quote]

我都有第一套 係我個男朋友 即而家個老公換0架!!0個時真係好感動 佢又多暗瘡 仲日日要食麥當當.................0個時0岩0岩拍拖緊係禁好啦 而家佢睬你都傻 :em18:

之後0個d都係選擇性換!!有無機場快線紀念列車同車飛??
0個時我表姐住東涌 上佢屋企玩 見到snoopy車經過 好鬼開心!!(如果有得搭就好lu!!)
作者: Tomato    時間: 2004-5-29 23:50:14

唯一有樣野好失策 無申請張snoopy信用卡 因為佢出0個陣失業嘛!!
而家有野做又想申請番!!
作者: bikbark    時間: 2004-5-29 23:59:44

我無麥記snoopy,因為真係唔想d朋友或者自己要食麥記食到流鼻血(始終我唔係熱血fanshi嘛),所以就咁囉......不過第日去你o地屋企望o下都開心o架啦
張credit card我申o左呀,不過無簽過,因為唔想"look"花張card呀
作者: Tomato    時間: 2004-5-30 00:12:57

[quote:583c188443="bikbark"]我無麥記snoopy,因為真係唔想d朋友或者自己要食麥記食到流鼻血(始終我唔係熱血fanshi嘛),所以就咁囉......不過第日去你o地屋企望o下都開心o架啦
張credit card我申o左呀,不過無簽過,因為唔想"look"花張card呀[/quote]

何止流鼻血 仲有食到嘔 :em15:  仲要過一排先敢再食麥當當......

我驚申請左唔碌會唔會比人罰呢 :?:或者加我年費默弊  :!:
唔知申請付屬咭有無snoopy嘜頭呢???
都係申請返張先旁0下身先
作者: gp    時間: 2004-5-30 10:21:24

[quote:45614f5321="Tomato"]
我都有第一套 係我個男朋友 即而家個老公換0架!!0個時真係好感動 佢又多暗瘡 仲日日要食麥當當.................0個時0岩0岩拍拖緊係禁好啦 而家佢睬你都傻 :em18:[/quote]

:em11: Agree

[quote:45614f5321="Tomato"]
之後0個d都係選擇性換!!有無機場快線紀念列車同車飛??
[/quote]

我除o左鍾意儲錢外 :em12: 另外就係儲地鐵飛 所以我有買個套機場快線紀念列飛 幾靚呀!
作者: Tomato    時間: 2004-5-30 11:56:40

[quote:75c11f9f01="gp"][quote:75c11f9f01="Tomato"]
我都有第一套 係我個男朋友 即而家個老公換0架!!0個時真係好感動 佢又多暗瘡 仲日日要食麥當當.................0個時0岩0岩拍拖緊係禁好啦 而家佢睬你都傻 :em18:[/quote]

:em11: Agree [/quote]

男仔禁樣係唔得0架 :em16: !!
作者: H and H    時間: 2004-5-30 13:37:56

[quote:8b61be07f0="Tomato"]唯一有樣野好失策 無申請張snoopy信用卡 因為佢出0個陣失業嘛!!
而家有野做又想申請番!![/quote]我有呀 仲申請埋張八達通呀 :mrgreen:
作者: gp    時間: 2004-5-30 19:39:44

你地當年有無換蘋果日報送既snoppy八達通套 我而家仲用緊......當然係marcie啦! :wink:
作者: H and H    時間: 2004-5-30 20:31:11

[quote:d3ba8b5ac5="gp"]你地當年有無換蘋果日報送既snoppy八達通套 我而家仲用緊......當然係marcie啦! :wink:[/quote]有呀有呀 有兩套 一套儲 一套用 :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2004-5-30 23:15:04

[quote:114756f792="H&H"][quote:114756f792="Tomato"]唯一有樣野好失策 無申請張snoopy信用卡 因為佢出0個陣失業嘛!!
而家有野做又想申請番!![/quote]我有呀 仲申請埋張八達通呀 :mrgreen:[/quote]

有無要埋本支票簿??
作者: Tomato    時間: 2004-5-30 23:16:35

[quote:259b79a4c6="H&H"][quote:259b79a4c6="gp"]你地當年有無換蘋果日報送既snoppy八達通套 我而家仲用緊......當然係marcie啦! :wink:[/quote]有呀有呀 有兩套 一套儲 一套用 :mrgreen:[/quote]

我無買蘋果 所以唔知有 到我知的時候已經無得換 :cry:
作者: H and H    時間: 2004-5-31 12:49:38

[quote:fe9819f8a1="Tomato"][quote:fe9819f8a1="H&H"][quote:fe9819f8a1="Tomato"]唯一有樣野好失策 無申請張snoopy信用卡 因為佢出0個陣失業嘛!!
而家有野做又想申請番!![/quote]我有呀 仲申請埋張八達通呀 :mrgreen:[/quote]

有無要埋本支票簿??[/quote]咁又冇呀!
作者: Tomato    時間: 2004-6-3 00:05:20

http://www.snoopygift.com/store.html

裏面有好多snoopy & peanuts的物品睇呀 :em11:

其實我特別鍾意snoopy的正面 好似一個啤梨 :mrgreen:
作者: P女    時間: 2004-6-8 00:13:29

請問你地幾位Snoppy發燒友有冇去過沙田Snoppy公園?
今日同事比左好多Snoppy公園0既相比我睇 都幾靚
作者: rstfung    時間: 2004-6-8 00:21:31

請問你地幾位Snoppy發燒友有冇去過沙田Snoppy公園?

嗰度好細咋 聽講順德嘉信城市廣場嗰個大好多 但未有時間去看!

順德興建史努比主題公園

【大紀元訊】美國「史努比繽紛世界」將在廣東省順德落戶,雙方14日在香港簽訂建園合約。
順德人民政府副區長劉知行在簽約儀式上表示,順德將推出大陸第一座史努比主題公園,規模是全球最大的。
簽約儀式在香港半島酒店舉行,劉知行指出,史努比主題公園將在順德大良新城區嘉信城市廣場內誕生,佔地約四十萬平方呎,由順德嘉信置業發展公司投資近一億港元興建。
主題公園共分五大遊樂區,包括「花生智趣校園」、「太空漫遊旅程」、「野外營地尋趣」、「空中歷險」及「綠野高爾夫樂園」。整個園區分五期進行,首個遊樂區將於今年5月1日啟用,預期明年上半年全部落成。
作者: Tomato    時間: 2004-6-8 10:17:46

[quote:2314c40260="rstfung"]

嗰度好細咋 聽講順德嘉信城市廣場嗰個大好多 但未有時間去看!

順德興建史努比主題公園

【大紀元訊】美國「史努比繽紛世界」將在廣東省順德落戶,雙方14日在香港簽訂建園合約。
順德人民政府副區長劉知行在簽約儀式上表示,順德將推出大陸第一座史努比主題公園,規模是全球最大的。
簽約儀式在香港半島酒店舉行,劉知行指出,史努比主題公園將在順德大良新城區嘉信城市廣場內誕生,佔地約四十萬平方呎,由順德嘉信置業發展公司投資近一億港元興建。
主題公園共分五大遊樂區,包括「花生智趣校園」、「太空漫遊旅程」、「野外營地尋趣」、「空中歷險」及「綠野高爾夫樂園」。整個園區分五期進行,首個遊樂區將於今年5月1日啟用,預期明年上半年全部落成。[/quote]

有去過 映過好多次相喇!!不過未坐過船仔 (哈哈 :em17: )

等我有時間都要去0下順德 探0下小路比先
作者: Hotcake    時間: 2004-6-9 02:59:43

見你地咁志同道合我都登你們高興!
講起上來我都有少少唔好意思那時我男朋友(現在的老公)為了滿足我和他媽媽的佔有慾幾乎每個星期都食兩次麥記真係提起佢都驚.....但係最對佢唔住佢 嘅係我其實唔係太喜歡snoopy依家嗰兩套公仔我仲收埋係床下底唔知點算.....ops:
作者: Tomato    時間: 2004-6-12 19:05:22

今期"自主空x"有介紹一對夫婦的snoopy屋 正 :em11:

我無買0架!!真係要多謝我的好鄰居Kenny (kyu) 話我知同借比我睇
作者: H and H    時間: 2004-6-16 13:43:42

[quote:5cfe7d6f6d="Tomato"]今期"自主空x"有介紹一對夫婦的snoopy屋 正 :em11:

我無買0架!!真係要多謝我的好鄰居Kenny (kyu) 話我知同借比我睇 [/quote]我又想睇呀! kenny 幾時向RC 可否借我睇????

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2