藍澄灣業主社群

標題: 各位鄰居好友請心靜下來~~~~ [打印本頁]

作者: alankle    時間: 2004-5-27 15:00:21     標題: 各位鄰居好友請心靜下來~~~~

我請大家千萬不要太過激動....
我都有很多問題再屋內
但當我靜下來思考
我們買的是和記樓....質素上一定會俾我們的想象必有遺背.
但試想想:
沒有藍澄灣就沒有我們就沒有現在的團結在這兒發放.....
我很開心有你們的積極朋友去為我們這班較少發現人仕爭取權益!!!!
我相信沒有藍澄你們都不會買樓因為大家愛這兒!!!!
我希望大家將之前買樓的憧景不要消失!!!!!!  :evil:      
我知道這兒一定會變得更好!!!!
不要對自己所作的決定後悔!!!!
那是教人倒退的前鋒!!!!!
相信自己!!!不要放棄!!!!
我以你們為我的驕傲!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em11:  :em11:  :em11:
作者: 草龍    時間: 2004-5-27 15:41:04

:em11:
作者: Koala Bear    時間: 2004-5-27 16:02:28

其實我地d鄰居都好克制架拉﹗只係執漏真係好差、好遲﹗而又投訴無門﹗鬧情緒好自然的事﹗
問題不在各業主身上,堅持爭取應有權益是好合理的事﹗
作者: manhk167    時間: 2004-5-27 17:31:04

唔明.!
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-27 17:51:51

和記係大公司 的樓質素應該更好.  現在貨不對辦 每個人都會不滿意.

"The world most renowned developer" by PriceWaterhouseCooper. :em18:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-27 19:21:47

貼錢買爛受.好煩好煩.都唔知到幾時.
作者: Tomato    時間: 2004-5-27 19:22:57     標題: Re: 各位鄰居好友請心靜下來~~~~

[quote:3cab164462="alankle"]我請大家千萬不要太過激動....
我都有很多問題再屋內
但當我靜下來思考
但試想想:
我很開心有你們的積極朋友去為我們這班較少發現人仕爭取權益!!!!
我希望大家將之前買樓的憧景不要消失!!!!!!  :evil:      
我以你們為我的驕傲!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em11:  :em11:  :em11:[/quote]

收到
作者: Qoo    時間: 2004-5-27 21:37:38     標題: Re: 各位鄰居好友請心靜下來~~~~

[quote:63320908a6="Tomato"][quote:63320908a6="alankle"]我請大家千萬不要太過激動....
我都有很多問題再屋內
但當我靜下來思考
但試想想:
我以你們為我的驕傲!!!!! :em04:  :em04:  :em04:  :em11:  :em11:  :em11:[/quote]

收到 [/quote]

系呀鵝間屋如果真系要執到正的真系有好多架不過小事都吾會要佢地上泥羅自己整算羅 :mrgreen:
作者: dick queenie    時間: 2004-5-27 23:58:28

Qoo....
你的章法(表達技巧),使我想起以前某位網友。
唔知大家有冇掛住那個人呢?
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 00:06:22

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2570

佢都唔肯出現...........
作者: Ha and Kui    時間: 2004-5-28 09:17:09

定係佢改左名? :?:
作者: GM386    時間: 2004-5-28 09:42:05

[quote:416cb7ffa3="Tako & Sukie"]貼錢買爛受.好煩好煩.都唔知到幾時.[/quote]

大問題堅持要和黃做 小問題自己搵裝修師父解決. 因為等了八個星期
決定不等放棄投降 自己貼錢 :em01:  無法. 掉吉兩個月 都成皮幾野
請大家三思??
作者: diedsee    時間: 2004-5-28 12:52:19

[quote:fe0f823a6b="dick&queenie"]Qoo....
唔知大家有冇掛住那個人呢?[/quote]

我有同感...
作者: H and H    時間: 2004-5-28 13:04:51

[quote:057579848d="diedsee"][quote:057579848d="dick&queenie"]Qoo....

我有同感...[/quote]me too  :
作者: Simpsons    時間: 2004-5-28 13:25:45

[quote:f47a4301d0="Ha&Kui"]定係佢改左名? :?:[/quote]

me too.
作者: P女    時間: 2004-5-28 13:37:54

[quote:2ff1569230="dick&queenie"]Qoo....

Dick

你說了我心中所想... :mrgreen:
作者: saml    時間: 2004-5-28 13:42:22

[quote:fad5e609e5="H&H"][quote:fad5e609e5="diedsee"][quote:fad5e609e5="dick&queenie"]Qoo....

我有同感...[/quote]me too  :[/quote]

坦白說不是說針對Qoo,但我想任何人看這種文章也會很困難。說實在的我是索性不去看的了。
作者: alankle    時間: 2004-5-28 13:48:37

哈哈哈~~~~
多謝晒各位好友呀~~~~
我係好耐無上黎睇
突然見到有甘多野唔同左~~~一時有感而發~~~~
想不到你們會來回覆....善哉善哉~~~~
作者: GH    時間: 2004-5-28 15:32:19

[quote:f99129223e="H&H"][quote:f99129223e="diedsee"][quote:f99129223e="dick&queenie"]Qoo....

我有同感...[/quote]me too  :[/quote]
同意。本人有少許意見 如果Qoo你能加點標點符號兼且再用番D正字 相信大家會睇得舒服D同明白多D請考慮考慮!!! :em12:
作者: SM    時間: 2004-5-28 15:40:14

坦白說不是說針對Qoo,但我想任何人看這種文章也會很困難。說實在的我是索性不去看的了。

哈哈哈哈~~ 笑鬼死... :em17: ...好有同感...
我諗暫時無人好似你咁直接...笑鬼死...
不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~
作者: Tomato    時間: 2004-5-28 16:24:19

[quote:434251e8d3="SM"]不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

我都覺得佢可愛 但佢係小弟弟定小妹妹??? :?:
作者: SM    時間: 2004-5-28 16:45:43

[quote:f4a4e0ce2f="Tomato"][quote:f4a4e0ce2f="SM"]不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

我都得佢可愛 但佢係小弟弟定小妹妹??? :?:[/quote]

我覺得Qoo似係弟弟....希望無估錯啦  :!:
作者: BB    時間: 2004-5-28 17:34:12

真係比你地笑死   
作者: saml    時間: 2004-5-28 17:53:48

我地唔好咁樣估來估去,如果Qoo係堂堂男子漢的話,真是得罪人多,稱呼人少。
作者: Ice    時間: 2004-5-29 00:11:30

[quote:71eb629478="dick&queenie"]Qoo....

dick 我諗有好多藍澄既忠實 fans 都會有同感   8)
作者: Ice    時間: 2004-5-29 00:14:57

其實唔係得罪人既 既然大家都係網友 咁講出黎俾 Qoo 知道 總好過 ignore 佢丫
作者: dracula    時間: 2004-5-29 00:16:41

[quote:3f8411b6da="Ice"]其實唔係得罪人既 既然大家都係網友 咁講出黎俾 Qoo 知道 總好過 ignore 佢丫 [/quote]

:?:  係邊個呢??
作者: SM    時間: 2004-5-29 01:16:13

[quote:02bc108793="Ice"]其實唔係得罪人既 既然大家都係網友 咁講出黎俾 Qoo 知道 總好過 ignore 佢丫 [/quote]

係羅~
大家後生仔女 有咩野唔講得鴉  
我地都係善意o既~ 更何況"可愛"先至多人鍚呀!  :em21:
作者: Kit and Carol    時間: 2004-5-29 01:40:33

如何掉眼淚....唔冷靜都唔得...
...根本無人理....係嗎各位!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: alankle    時間: 2004-5-29 12:19:42

Yes!!!!
That is true!!!
All of us are very kind~~~~
Just joking is not a big deal~~~~~
ha ha
I strongly feel here has a very great warm atmosphere!!!!!
I love you all~~~my friend and neighbour~~~~
作者: Kit and Carol    時間: 2004-5-29 12:51:09

hello....  alankle
作者: Cora Kwong    時間: 2004-5-29 16:17:39

[quote:34dd539472="SM"][quote:34dd539472="Tomato"][quote:34dd539472="SM"]不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

我都得佢可愛 但佢係小弟弟定小妹妹??? :?:[/quote]

我覺得Qoo似係弟弟....希望無估錯啦  :!:[/quote]

我都係估仔仔 :em12: 估錯唔准嬲架 :
作者: diedsee    時間: 2004-5-29 19:18:35

快啲開估就好...........
作者: bikbark    時間: 2004-5-29 20:58:18

[quote:9497899b7b="Ice"][quote:9497899b7b="dick&queenie"]Qoo....

dick 我諗有好多藍澄既忠實 fans 都會有同感   8)[/quote]
aiya aiya,咁o岩o既,同我一樣都係咁諗呀!
作者: SM    時間: 2004-5-30 02:55:45

[quote:9e9f9925e8="VIC&CORA"][quote:9e9f9925e8="SM"][quote:9e9f9925e8="Tomato"][quote:9e9f9925e8="SM"]不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

我覺得Qoo似係弟弟....希望無估錯啦  :!:[/quote]

我都係估仔仔 :em12: 估錯唔准嬲架 :[/quote]

:mrgreen:
作者: SM    時間: 2004-5-30 02:59:46

[quote:30a37d2a8a="diedsee"]快啲開估就好...........[/quote]

買定離手喇謂.... :mrgreen: (just kidding :wink: )
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-5-30 09:37:21

我諗大部份人都系估小弟弟!!
作者: Tomato    時間: 2004-5-30 11:06:53

佢係女仔0黎0架!
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:37:02

[quote:302e87f66b="dick&queenie"]Qoo....

鵝古你吾會左鵝羅 :?:
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:38:23

[quote:aed2f6c93d="Ha&Kui"]定係佢改左名? :?:[/quote]

Qoo系鵝本人已用6年的真名泥 :mrgreen:
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:40:52

diedsee H&H Simpons紀然你地這樣想鵝都毛話可說為免再生事唯有收聲 :em01:
作者: diedsee    時間: 2004-5-30 23:44:57

sorry ar 我唔係估你係仔定女ar
我都係關心有關你的章法(表達技巧) ge 問題
不過就真係唔好意思 我唔知你介意......我自己丙自己 :em20:
作者: SM    時間: 2004-5-30 23:46:07

[quote:21d92075fa="Tomato"]佢係女仔0黎0架![/quote]

爆冷添....嘻嘻 :!:
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:47:18

[quote:eb15e90e7e="saml"][quote:eb15e90e7e="H&H"][quote:eb15e90e7e="diedsee"][quote:eb15e90e7e="dick&queenie"]Qoo....

坦白說不是說針對Qoo,但我想任何人看這種文章也會很困難。說實在的我是索性不去看的了。[/quote]

請問你是否在說鵝呢 :?: 如是那鵝要說對不起難委了你們但同時亦因為今次大家的言論而引致鵝個豬爸脾佢班下屬話佢講一套做就令一套又話佢吾識教女又幫鵝改左個名又令到鵝成個愛豬事家族里幾日都吾開心而鵝和豬爸亦因為里件事而頂撞了幾句鵝亦都因為這樣至知原來豬爸一直都脾佢班同事針對緊佢&佢有這麼大壓力衣家鵝自覺好不孝羅 :em06:
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:50:20

[quote:e9630fdf47="GH"][quote:e9630fdf47="H&H"][quote:e9630fdf47="diedsee"][quote:e9630fdf47="dick&queenie"]Qoo....

同意。本人有少許意見 如果Qoo你能加點標點符號兼且再用番D正字 相信大家會睇得舒服D同明白多D請考慮考慮!!! :em12:[/quote]

哈請問一聲加什麼符號典解要鵝用番D正字呀 :?: 鵝從中學開始一學識中文打字就興用假音羅如果你看得吾舒服那請不要看鵝的文章亦請你請考慮考慮!!!
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:52:22

[quote:dd151ad5eb="SM"]

哈哈哈哈~~ 笑鬼死... :em17: ...好有同感...
不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

多謝你的贊賞不過你的笑鬼死亦系鵝地愛豬事家族的痛苦羅鵝亦都可以好直接呀 :wink:
作者: Qoo    時間: 2004-5-30 23:53:54

[quote:b63d79deb1="BB"]真係比你地笑死   [/quote]

請問有什麼好笑呢 :?: 鵝一d都吾覺羅返而好吾開心 :em05:
作者: diedsee    時間: 2004-5-30 23:58:05

[quote:7aa2c2d67e="Qoo"]
鵝從中學開始一學識中文打字就興用假音羅[/quote]
點解會興ge :?:

[quote:7aa2c2d67e="Qoo"]
如果你看得吾舒服那請不要看鵝的文章亦請你請考慮考慮!!![/quote]
咁又唔好咁講.....交流吓遮 :roll:  :roll:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:00:19

[quote:258bb05603="saml"]我地唔好咁樣估來估去,如果Qoo係堂堂男子漢的話,真是得罪人多,稱呼人少。[/quote]

請問鵝幾時有得罪過人呀 :?: 鵝幾時有稱呼人少呀 :?: 希望你響發表文章芝前想清楚會否令當時人吾開心 :? 鵝地愛豬事家族一直都管教得好嚴架尤期系鵝個豬爸由於職位所在佢要脾人知道佢系個有規矩有原則的人同埋一定要鳳公守法由細到大佢都教鵝地要有禮貌要尊重人為人設想要堂堂正正羅 希望你吾好抵遺鵝羅 :em16: 鵝吾想令豬爸失望因為佢同豬媽脾左好多心機照顧我地羅 :em14:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:01:19

[quote:fe0420de39="Ice"]其實唔係得罪人既 既然大家都係網友 咁講出黎俾 Qoo 知道 總好過 ignore 佢丫 [/quote]

哈衣家真系多謝你地羅 :em05:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:03:36

[quote:2bfe50c477="SM"][quote:2bfe50c477="Ice"]其實唔係得罪人既 既然大家都係網友 咁講出黎俾 Qoo 知道 總好過 ignore 佢丫 [/quote]

係羅~
大家後生仔女 有咩野唔講得鴉  
我地都係善意o既~ 更何況"可愛"先至多人鍚呀!  :em21:[/quote]

鵝好明白你地的善意不過可惜衣家已變左鵝豬爸班下屬的不善意羅 :x 多謝你贊鵝的可愛不過鵝覺有d骨痺 :em17:
作者: dracula    時間: 2004-5-31 00:05:04

:?: 我又睇得 ok 喎~....
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:05:44

[quote:fecd16f580="Kit & Carol"]如何掉眼淚....唔冷靜都唔得...
...根本無人理....係嗎各位!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

對不起因為上個星期鵝地愛豬事家族要顧住搬野入藍澄所以毛上到網 :mrgreen: 希望你地吾好再亂古吾該 :em14:
作者: diedsee    時間: 2004-5-31 00:06:01

[quote:98a3c8dd58="Qoo"][quote:98a3c8dd58="saml"]我地唔好咁樣估來估去,如果Qoo係堂堂男子漢的話,真是得罪人多,稱呼人少。[/quote]

請問鵝幾時有得罪過人呀 :?: 鵝幾時有稱呼人少呀 :?: 希望你響發表文章芝前想清楚會否令當時人吾開心 :? 鵝地愛豬事家族一直都管教得好嚴架尤期系鵝個豬爸由於職位所在佢要脾人知道佢系個有規矩有原則的人同埋一定要鳳公守法由細到大佢都教鵝地要有禮貌要尊重人為人設想要堂堂正正羅 希望你吾好抵遺鵝羅 :em16: 鵝吾想令豬爸失望因為佢同豬媽脾左好多心機照顧我地羅 :em14:[/quote]

今次好似唔會咗人家 ge 意思.... saml 應該係叫大家唔好再估 對 Qoo 唔公平 亦唔想大家亂估 令 Qoo 唔開心....

算啦....大家都唔好再討論....愈描愈黑  :em06:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:08:21

[quote:2ae30b0c28="alankle"]Yes!!!!
That is true!!!
All of us are very kind~~~~
Just joking is not a big deal~~~~~
ha ha
I strongly feel here has a very great warm atmosphere!!!!!
I love you all~~~my friend and neighbour~~~~[/quote]

鵝地愛豬事家族一加入泥已有同感不過衣家已改觀羅 :!: 鵝衣家最擔心系鵝豬爸佢好似想賣藍澄改買昇悅居呀希望吾系真羅鵝吾寫得鵝間房的靚景呀
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:13:38

[quote:151b637b3d="VIC&CORA"][quote:151b637b3d="SM"][quote:151b637b3d="Tomato"][quote:151b637b3d="SM"]不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

我都係估仔仔 :em12: 估錯唔准嬲架 :[/quote]

放心鵝吾會嬲因為你可以話古中一半鵝亦吾怕老實說鵝系les.的里樣野識鵝的人都知佢地亦毛排濟鵝包括愛豬事家族成員都系鵝地一直都支持事事平等吾好有任何奇視希望你地都吾好奇視鵝羅 :em14: 放心鵝吾會落泳池游水的鵝亦毛病鵝同個女朋友只系順水拍拖毛其它野希望你地吾好亂古或想 :!:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:14:36

[quote:4984392c78="bikbark"][quote:4984392c78="Ice"][quote:4984392c78="dick&queenie"]Qoo....

dick 我諗有好多藍澄既忠實 fans 都會有同感   8)[/quote]
aiya aiya,咁o岩o既,同我一樣都係咁諗呀![/quote]

好失望羅  :em05: :em18:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:16:17

[quote:798adca201="Tomato"]佢係女仔0黎0架![/quote]

叻女 :em11: 希望妳吾會奇視鵝呀
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:19:37

[quote:6b4479a124="diedsee"]sorry ar 我唔係估你係仔定女ar
不過就真係唔好意思 我唔知你介意......我自己丙自己 :em20:[/quote]

重新鵝吾系介意你古鵝系什麼而系鵝介意你地話鵝扮人地又話鵝改身份真系好毛意思羅一心想識多d班友衣家重連鵝個愛豬事家族個個都吾開心 :em05: 算羅吾洗丙羅都系鵝問題鵝吾應該講太多野羅 :em20: 自丙至系
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:22:22

[quote:9a9d7a724d="diedsee"][quote:9a9d7a724d="Qoo"]
鵝從中學開始一學識中文打字就興用假音羅[/quote]
點解會興ge :?:
成班同學玩野炸激到個老師典下典下呀重脾佢肥左鵝地成班要再報讀呀鵝重脾豬爸丙左鑊金呀 :mrgreen:

[quote:9a9d7a724d="Qoo"]
如果你看得吾舒服那請不要看鵝的文章亦請你請考慮考慮!!![/quote]
咁又唔好咁講.....交流遮 :roll:  :roll:[/quote]
鵝都系想回應下佢姐 :mrgreen:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:23:27

[quote:166e6de929="dracula"]:?: 我又睇得 ok 喎~....[/quote]

吾明呀請點點 :wink:
作者: diedsee    時間: 2004-5-31 00:24:21

[quote:cbc6c6b255="Qoo"][quote:cbc6c6b255="diedsee"]sorry ar 我唔係估你係仔定女ar
不過就真係唔好意思 我唔知你介意......我自己丙自己 :em20:[/quote]

重新鵝吾系介意你古鵝系什麼而系鵝介意你地話鵝扮人地又話鵝改身份真系好毛意思羅一心想識多d班友衣家重連鵝個愛豬事家族個個都吾開心 :em05: 算羅吾洗丙羅都系鵝問題鵝吾應該講太多野羅 :em20: 自丙至系[/quote]

你又誤會喇...
我哋唔係話你扮人地 or 話你改身份
只係我哋幾掛住嗰位近日冇乜出現 ge 藍澄朋友咋......sorry :em18:
作者: 草龍    時間: 2004-5-31 00:24:46

以我地藍澄人既素質當然冇任何歧視啦!
anytime welcome la

鵝都好有興趣試你的章法但最後都只打到個"鵝"
:shock:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:25:51

[quote:ed17812656="diedsee"][quote:ed17812656="Qoo"][quote:ed17812656="saml"]我地唔好咁樣估來估去,如果Qoo係堂堂男子漢的話,真是得罪人多,稱呼人少。[/quote]

請問鵝幾時有得罪過人呀 :?: 鵝幾時有稱呼人少呀 :?: 希望你響發表文章芝前想清楚會否令當時人吾開心 :? 鵝地愛豬事家族一直都管教得好嚴架尤期系鵝個豬爸由於職位所在佢要脾人知道佢系個有規矩有原則的人同埋一定要鳳公守法由細到大佢都教鵝地要有禮貌要尊重人為人設想要堂堂正正羅 希望你吾好抵遺鵝羅 :em16: 鵝吾想令豬爸失望因為佢同豬媽脾左好多心機照顧我地羅 :em14:[/quote]

今次好似唔會人家 ge 意思.... saml 應該係叫大家唔好再估 對 Qoo 唔公平 亦唔想大家亂估 令 Qoo 唔開心....

算啦....大家都唔好再討論....愈描愈黑  :em06:[/quote]

如真的是這樣那麼saml對不起羅 :em14:  :em20: 自丙鵝豬爸重叫鵝吾好再響個網發表文章呀不過最後都說點佢佢只脾鵝就住吾可太過份 :
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:32:04

[quote:0cd1d63f8e="diedsee"][quote:0cd1d63f8e="Qoo"][quote:0cd1d63f8e="diedsee"]sorry ar 我唔係估你係仔定女ar

重新鵝吾系介意你古鵝系什麼而系鵝介意你地話鵝扮人地又話鵝改身份真系好毛意思羅一心想識多d班友衣家重連鵝個愛豬事家族個個都吾開心 :em05: 算羅吾洗丙羅都系鵝問題鵝吾應該講太多野羅 :em20: 自丙至系[/quote]

你又誤會喇...
我唔係話你扮人地 or 話你改身份
只係我幾掛住位近日冇乜出現 ge 藍澄朋友咋......sorry :em18:[/quote]

吾洗sorry系鵝豬吾著在先姐 :em20: 自丙不過衣家鵝有些小華而你地掛住的藍澄朋友是否衣家鵝地愛豬事家族住響樂褲的包租公的女友因為鵝芝前查問過豬爸佢話租屋時見過包租公的女友同響藍澄網的貼想好似不過就成身著曬roxy野好街方下不過就成日笑笑口好開心只系吾多出聲羅今個星期五要去律私樓簽完租約鵝都會佢可能會見倒佢等鵝問下先 :em12:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:34:32

[quote:b35f6c2ae1="草龍"]以我地藍澄人既素質當然冇任何歧視啦!
anytime welcome la

鵝都好有興趣試你的章法但最後都只打到個"鵝"
:shock:[/quote]

鵝真系好開心呀因為鵝有d朋友知道我的口味芝後連野都說小左 吾明你問什麼章法呀鵝只系玩字炸 :?:
作者: dracula    時間: 2004-5-31 00:40:39

Qoo.... 如果妳唔介意...可否在句子之中加入豆點符號....??
作者: wychan    時間: 2004-5-31 00:45:14

Qoo 兄/姊:

小弟直言,閣下的同音字實在太難看得懂。中華文學數千年歷史,他的文法固然有他的道理。可否以一般人看得懂的語言和我們溝通呢???

小弟不敢務範 唯望接納...
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:46:18

[quote:5a06349d84="dracula"]Qoo.... 如果妳唔介意...可否在句子之中加入豆點符號....??[/quote]

是否這樣? 哈仍然壞而鵝算  :em18:
作者: dracula    時間: 2004-5-31 00:49:10

不是懷疑呢~
只是文章之中有了豆點符號會看得舒服一點
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 00:51:12

[quote:8ea1199db1="wychan"]Qoo 兄/姊:

小弟直言,閣下的同音字實在太難看得懂。中華文學數千年歷史,他的文法固然有他的道理。可否以一般人看得懂的語言和我們溝通呢???

小弟不敢務範 唯望接納...[/quote]

wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可 :roll: 鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝 :em05: 不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧 : 這樣大家可以開心d羅對嗎 :em18:
作者: SM    時間: 2004-5-31 00:56:28

[quote:41c6461f7d="Qoo"][quote:41c6461f7d="SM"]

不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

多謝你的贊賞不過你的笑鬼死亦系鵝地愛豬事家族的痛苦羅鵝亦都可以好直接呀 :wink:[/quote]

To Qoo

若我的開玩笑為你地豬家帶離唔開心 我在此向你同豬爸豬媽講聲對不起呢! 真的無諗過會係咁樣 因為我好鬼鍾意講笑同講衰野 希望你地唔會擺起心啦!  sorry! 當然歧視依家野亦唔會起我身上發現啦~ :wink:
作者: Qoo    時間: 2004-5-31 01:08:38

[quote:872440a5a0="SM"][quote:872440a5a0="Qoo"][quote:872440a5a0="SM"]

多謝你的贊賞不過你的笑鬼死亦系鵝地愛豬事家族的痛苦羅鵝亦都可以好直接呀 :wink:[/quote]

To Qoo

若我的開玩笑為你地豬家帶離唔開心 我在此向你同豬爸豬媽講聲對不起呢! 真的無諗過會係咁樣 因為我好鬼鍾意講笑同講衰野 希望你地唔會擺起心啦!  sorry! 當然歧視依家野亦唔會起我身上發現啦~ :wink:[/quote]

當中元因鵝吾想再提羅請看芝前文章你亦不用跟鵝的豬爸媽說什麼鵝都不會放響心因太小事很小朋友亦好多謝你的不奇視 :mrgreen:  :wink:
作者: Tomato    時間: 2004-5-31 02:37:42

[quote:bcdeb4e773="Qoo"][quote:bcdeb4e773="Tomato"]佢係女仔0黎0架![/quote]

叻女 :em11: 希望妳吾會奇視鵝呀 [/quote]

你真係傻妹呀!點會歧視你!!
作者: patty and jimmy    時間: 2004-5-31 20:55:49

wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可  鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝  不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧  這樣大家可以開心d羅對嗎

好老實講 我很同意wychan的講法.
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:
:em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:
作者: Tomato    時間: 2004-5-31 21:10:30

[quote="patty&jimmy"]
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:

我覺得你講得太嚴重!!Qoo會好難受!!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-31 23:21:24

大家:

:arrow: 不如咁啦! :wink: 大家的發表方式都未必一樣。 :em16:

Qoo之發表方法有自己之方式,而我地亦吾可以去改變佢o既表達方式。佢亦表示過佢發表o既文章,大家可以選擇睇吾睇。其實相方都有選擇權,不如就選擇自己喜歡o既型式繼續去瀏覽哩個網站啦! :wink:

千萬吾好對任何人作評論 :em16: 。好o既就無所為。

大家都係想多一點鄰居 :em19: ,多一點友誼 :em21: 。無需為一點誤會而吾開心啦。
作者: 我是誰    時間: 2004-6-1 00:01:37

agree...
作者: Tomato    時間: 2004-6-1 01:03:40

[quote:f548b127bc="Jeffrey & Shirley"]大家:

:arrow: 不如咁啦! :wink: 大家的發表方式都未必一樣。 :em16:

Qoo之發表方法有自己之方式,而我地亦吾可以去改變佢o既表達方式。佢亦表示過佢發表o既文章,大家可以選擇睇吾睇。其實相方都有選擇權,不如就選擇自己喜歡o既型式繼續去瀏覽哩個網站啦! :wink:

大家都係想多一點鄰居 :em19: ,多一點友誼 :em21: 。無需為一點誤會而吾開心啦。
:em11:[/quote]

0岩呀 :em11:
作者: SM    時間: 2004-6-1 11:15:33

其實咀形問題姐~
大家講的笑話佢地收唔倒 唔識笑
而佢覺得很有趣的文章 我們亦唔覺funny
總之想看就去看 相反不想看就不去看好了
無謂去改變人地o既作風
又等於佢唔可以干涉我地習慣講笑的性格一樣
只不過下次說笑時不要再找Qoo離做對象好了
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )
不過若果自己言誤令人家唔開心 我真的非常抱歉!
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧!
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 21:25:23

[quote="Tomato"][quote:18d2bc2de8="patty&jimmy"]

我覺得你講得太嚴重!!Qoo會好難受!![/quote]

但係我又覺得佢講得好好播...我都真係覺得有小小將自己既快樂
建築係大家既痛苦身上...
魚果個個刀系錦打自鵝諗李第刀睇得紀身虎蝦蝦蝦
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 21:29:03

[quote:015b7c55a6="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧![/quote]

果然見解獨特 :roll:  :em19:
作者: patty and jimmy    時間: 2004-6-1 21:36:08

我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁 )

呢個就係main point
完全都唔知佢想講乜 又唔知佢嬲乜 更加唔知得罪佢個愛豬屎家族d乜 :x

唔知點解我覺得佢好似想來呢度搞事囉.  :em03: :em03:
我都係為呢個網好 想大家有一個快樂的氣氛下交流.
試想想 如果個個都好似佢咁 用晒同音字 其他人睇得咁辛苦 仲邊有人有興趣入來傾計?  :em20:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 21:47:09

[quote:da9ae0a505="patty&jimmy"]
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁 )

呢個就係main point
完全都唔知佢想講乜 又唔知佢嬲乜 更加唔知得罪佢個愛豬屎家族d乜 :x

唔知點解我覺得佢好似想來呢度搞事囉.  :em03: :em03:
我都係為呢個網好 想大家有一個快樂的氣氛下交流.
試想想 如果個個都好似佢咁 用晒同音字 其他人睇得咁辛苦 仲邊有人有興趣入來傾計?  :em20:[/quote]

華你地吾洗這樣說話牙 :em16: 衣家鵝發覺想生事的系你地羅鵝從來毛說過什麼只系你地自己一相情原姐 :x 如果你地吾明鵝地愛豬事家族發生左什麼事就看清楚人地芝前說過什麼羅吾好系吾系都話人羅 :em16: 重有麻煩你地說話前想清楚人地的感受先羅 鵝都發覺你地好針對鵝羅請緊紀鵝個家族系叫愛豬事家族吾好亂幫人改名呀 :em16: 你這樣鵝都好辛苦羅 :em18: 如你地真系覺辛苦的就請不要看鵝的文章羅 :em11: 亦大可以不要與鵝作所有傾計的對話/回應羅 :!: 請千萬不要人地去就你地這樣亦令對方辛苦的  鵝都一直系與大家好快樂的交流呀只系你地里幾日不停的針對鵝姐 :em18: :em18: 吾該曬 :?
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 21:49:21

[quote="Tomato"][quote:182523f43d="patty&jimmy"]

多謝妳的幫口不過這對鵝而言並不是什麼大不了鵝是不會將這些小問題放響心的 :mrgreen: 只是他們特別對鵝作出的挑釁 :em18:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 21:53:02

[quote:e22addf982="patty&jimmy"]
wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可  鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝  不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧  這樣大家可以開心d羅對嗎

好老實講 我很同意wychan的講法.

我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:[/quote]

patty&jimmy請你地留意一~艤Z從來毛講過話你地里度對鵝有歧視鵝一直只系話因為鵝自己現在只與女生拍拖=les.而怕你地會對鵝作出歧視姐請不要亂更改鵝的意思羅 :em16: 鵝衣家就發覺只有幾個網民比較針對鵝的發表姐你地大可不要作任何回覆羅 吾該曬 :?
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 21:54:21

[quote:5aec7ea512="Jeffrey & Shirley"]大家:

:em11:[/quote]

Jeffrey & Shirley&我是誰多謝你地的見解 :em14: 欣為鵝一直都系心存這意思 :mrgreen:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 22:03:11

[quote:7c41b7cbd8="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧![/quote]

SM鵝重以為你會明~簹?:!: 老實講如果芝前你所講的真系只是笑話鵝地愛豬事家族真的不會唔識笑羅 :em12: 相對泥講鵝亦從來毛講過任何自覺會令人覺得很有趣的文章所以你哽系唔覺funny :?: 加上鵝亦從來毛干涉你地習慣講笑的性格羅 :?: 重有你講的(我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )鵝都吾系好明你想說什麼羅 :?:  :!: 什麼叫崩口人忌崩口碗鵝吾系響香巷大鵝吾明呀請解答 ops: 芝前鵝說鵝豬爸的吾開心系因為他的下屬看到你們芝前對鵝的回應文章而不停的對他講(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )鵝也好老實說鵝芝前也不明豬爸典解吾開心&吾理鵝後來聽豬媽說鵝至芝羅 這樣你話鵝即吏是不開心也是正常羅請不要因為你自己的不明白而怪罪鵝羅 :cry:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 22:08:10

[quote="吉野太郎"][quote:c2c0dd718c="Tomato"][quote:c2c0dd718c="patty&jimmy"]

但係我又覺得佢講得好好播...我都真係覺得有小小將自己既快樂
魚果個個刀系錦打自鵝諗李第刀睇得紀身虎蝦蝦蝦[/quote]

吉野太郎你好 鵝好像第一次見你 :?:  :roll: 請脾鵝說明一~艤Z蟲來抹有將鵝既快樂建築係大家既痛苦身上 :?:  :cry: 重有你是否過糞了一~?:x 鵝蟲來翼抹有用你所說的一套來發表文章因你的用音實在太水皮了 : 筋本竹不到正確的音不過老反有這種水準也是正常 :em09:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 22:09:41

[quote:2d00739a50="吉野太郎"][quote:2d00739a50="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

果然見解獨特 :roll:  :em19:[/quote] :em17:

哈被緬太幼字呀 :em16:
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 22:48:01

[quote:255e0c6aeb="Qoo"][quote:255e0c6aeb="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

SM鵝重以為你會明~簹?:!: 老實講如果芝前你所講的真系只是笑話鵝地愛豬事家族真的不會唔識笑羅 :em12: 相對泥講鵝亦從來毛講過任何自覺會令人覺得很有趣的文章所以你哽系唔覺funny :?: 加上鵝亦從來毛干涉你地習慣講笑的性格羅 :?: 重有你講的(我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )鵝都吾系好明你想說什麼羅 :?:  :!: 什麼叫崩口人忌崩口碗鵝吾系響香巷大鵝吾明呀請解答 ops: 芝前鵝說鵝豬爸的吾開心系因為他的下屬看到你們芝前對鵝的回應文章而不停的對他講(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )鵝也好老實說鵝芝前也不明豬爸典解吾開心&吾理鵝後來聽豬媽說鵝至芝羅 這樣你話鵝即吏是不開心也是正常羅請不要因為你自己的不明白而怪罪鵝羅 :cry:[/quote]

我想問一問各位網友....有邊一個明佢屋企人嬲咩野架
妳地愛豬事一家識唔識笑..我就唔知
不過妳d屋企人無啦啦唔開心...
禁就不如唔好上黎依度傾計
其實大家都係想上黎依度開心下
無人會想知妳屋企人有咩開心唔開心
重有就係妳爸爸d同事都講得好正確(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )
重有重有.....妳鍾意男人又好....女人又好
我諗我地無人想知....係妳自己講出黎...跟住又話人咩咩歧視....鞋 :em14:
作者: Qoo    時間: 2004-6-1 23:02:17

[quote:611c8ff028="吉野太郎"][quote:611c8ff028="Qoo"][quote:611c8ff028="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

SM鵝重以為你會明~簹?:!: 老實講如果芝前你所講的真系只是笑話鵝地愛豬事家族真的不會唔識笑羅 :em12: 相對泥講鵝亦從來毛講過任何自覺會令人覺得很有趣的文章所以你哽系唔覺funny :?: 加上鵝亦從來毛干涉你地習慣講笑的性格羅 :?: 重有你講的(我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )鵝都吾系好明你想說什麼羅 :?:  :!: 什麼叫崩口人忌崩口碗鵝吾系響香巷大鵝吾明呀請解答 ops: 芝前鵝說鵝豬爸的吾開心系因為他的下屬看到你們芝前對鵝的回應文章而不停的對他講(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )鵝也好老實說鵝芝前也不明豬爸典解吾開心&吾理鵝後來聽豬媽說鵝至芝羅 這樣你話鵝即吏是不開心也是正常羅請不要因為你自己的不明白而怪罪鵝羅 :cry:[/quote]

重有就係妳爸爸d同事都講得好正確(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )
我諗我地無人想知....係妳自己講出黎...跟住又話人咩咩歧視....鞋 :em14:[/quote]

畏你大可放心今日系鵝最後上泥發表文章的以後你也不用辛苦也不用勞氣羅 :em05: 重有吾該你尊重下鵝屋企人吾好玩言語遊戲羅好幼字呀你 :em17: 只系你低吾明姐吾好話鵝呀吾該 :em16: 重有鵝說鵝的鍾意類形系因為怕你地吾會說鵝對你地的發表文章而說出來但到現在你們當中也有一些人玩針對羅 :x 以後你都吾洗鞋羅因為毛左你&玩針對的一班眼中的眼中釘羅衣家最開心味你地羅快d開p羅那心滿意竹吧 :em11:  :em05:  :em15:
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 23:04:29

[quote="Qoo"][quote:52bb35b12a="吉野太郎"][quote:52bb35b12a="Tomato"][quote:52bb35b12a="patty&jimmy"]

魚果個個刀系錦打自鵝諗李第刀睇得紀身虎蝦蝦蝦[/quote]

吉野太郎你好 鵝好像第一次見你 :?:  :roll: 請脾鵝說明一~艤Z蟲來抹有將鵝既快樂建築係大家既痛苦身上 :?:  :cry: 重有你是否過糞了一~?:x 鵝蟲來翼抹有用你所說的一套來發表文章因你的用音實在太水皮了 : 筋本竹不到正確的音不過老反有這種水準也是正常 :em09:[/quote]

qoo妳都好呀....我都係第一次發表....因為妳實在太快樂喇..
跟本唔知我地既痛苦....我用妳既所謂中文打字..我係想比妳知道....
妳睇我既文章既辛苦就等於我地睇妳既文章一樣禁辛苦
妳果d所謂正確音....真係多謝曬妳喇...
:em14: 真係唔怪得妳爸爸比人笑 :em17:
不過都多謝妳一句.....起碼妳都叫我做老反
即係都叫做似模似樣.....哈哈哈...
唔係....sorry :!: 應該係.....蝦蝦蝦.......(真係可憐)
作者: patty and jimmy    時間: 2004-6-1 23:06:01

重有就係妳爸爸d同事都講得好正確(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先  )
我諗我地無人想知....係妳自己講出黎...跟住又話人咩咩歧視....鞋

agree  :em11:
無啦啦走出來話比人知佢係les 跟住又無啦啦話人歧視佢
根本就冇人有興趣知佢鐘意男定女.
如果好似qoo咁講 咁應該係qoo自己出羞先令到佢個愛豬屎爸爸比人話 而唔係我地喎.  :em16:  :em16:  :em16:
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 23:08:53

[quote:bb5548d15b="Qoo"][quote:bb5548d15b="吉野太郎"][quote:bb5548d15b="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

果然見解獨特 :roll:  :em19:[/quote] :em17:

哈被緬太幼字呀 :em16:[/quote]

人生攻擊...多謝多謝....
禁妳都唔好怪人喇 :em13:
作者: dracula    時間: 2004-6-1 23:09:51

大家平心靜氣 ok? 我唔知邊個對 or 錯(亦唔想知).......
不過我只係想大家開開心心o係度傾計.... 有唔開心o既...忘記去把啦~
日常工作已經好煩 希望大家為自己爭取多 d 快樂..
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 23:21:17

[quote:35b2c969ee="Qoo"][quote:35b2c969ee="吉野太郎"][quote:35b2c969ee="Qoo"][quote:35b2c969ee="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

我諗我地無人想知....係妳自己講出黎...跟住又話人咩咩歧視....鞋 :em14:[/quote]

畏你大可放心今日系鵝最後上泥發表文章的以後你也不用辛苦也不用勞氣羅 :em05: 重有吾該你尊重下鵝屋企人吾好玩言語遊戲羅好幼字呀你 :em17: 只系你低吾明姐吾好話鵝呀吾該 :em16: 重有鵝說鵝的鍾意類形系因為怕你地吾會說鵝對你地的發表文章而說出來但到現在你們當中也有一些人玩針對羅 :x 以後你都吾洗鞋羅因為毛左你&玩針對的一班眼中的眼中釘羅衣家最開心味你地羅快d開p羅那心滿意竹吧 :em11:  :em05:  :em15:[/quote]

小朋友...要走就好行喇...多謝曬先...妳唔係度...依度都會太平d
要人尊重妳..首先妳要先尊人別人
跟本我地由頭睇到尾就跟本無人計對過妳
每個人同妳傾計都係善意既..
由頭到尾都係妳爸爸同事笑妳爸爸
跟住妳就向我地網友發洩 :twisted:
妳有無尊重過我地依班網友....我地無人要成擔妳爸爸比人笑既後果
今晚自己好好禁諗清楚先啦.....
我都登妳爸爸心痛 :em01:
作者: Stephen@RC    時間: 2004-6-1 23:28:43

算啦. 各位. 話曬都係同一籃澄下.
作者: 吉野太郎    時間: 2004-6-1 23:32:07

[quote:e38c2bd1ca="dracula"]大家平心靜氣 ok? 我唔知邊個對 or 錯(亦唔想知).......
不過我只係想大家開開心心o係度傾計.... 有唔開心o既...忘記去把啦~
日常工作已經好煩 希望大家為自己爭取多 d 快樂..[/quote]

版主...非常sorry 我都係睇唔過眼先出聲
大家上黎都係想開開心心....
我上左依個網站都大半年...一向都係一句聲都唔出
不過我今次都真係忍無可忍姐 :twisted:
亦都唔明白點解會有人將屋企既唔開心...發洩係網友身上
如果對各兄弟姊妹做成不便 :em14:
真係萬分對唔住 :em20:  :em20:  :em20:  :em20:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-6-1 23:34:56

各位,又係我呀!

大家都係街坊,希望各位吾好為咁少事而吾開心啦!

大人有大量,相方都能諒解對方就可以傢啦!

多口人
Jeffrey(以上多口與Shirley 無關)

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2