藍澄灣業主社群

標題: 雪櫃唔平係o岩o既? [打印本頁]

作者: gp    時間: 2004-5-26 10:32:03     標題: 雪櫃唔平係o岩o既?

執漏師傅係張黃紙寫住雪櫃唔平係正常 因為要方便溶雪去水 所以無需調較雪櫃腳 可唔可信? :?:
作者: FireFire    時間: 2004-5-26 11:33:23

嘩~~~咁不如將雪櫃打平放.......方便去水啦............ :evil:
作者: ANGELA    時間: 2004-5-26 12:17:45

I HAVE THE SAME PROBLEM !! :cry:
作者: diedsee    時間: 2004-5-26 12:24:19

唔平係咩意思ar 係唔係指搖得?
作者: Hi Hi    時間: 2004-5-26 19:12:08

雪柜不平是對,但這個是向後傾斜才正確,這樣就會沒聲的.請試! 
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:08:54

可信的 但太過向後斜就不太好了! 唔斜其實也可以的 總之唔可以向前斜 ^_^
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 22:11:48

[quote:fe5baced3d="diedsee"]唔平係咩意思ar 係唔係指搖得?[/quote]

我們果部識搖......
不過我們算 無計到
費時又waste 時間 :|
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:13:06

[quote:d3719392e2="Hi Hi"]雪柜不平是對,但這個是向後傾斜才正確,這樣就會沒聲的.請試! [/quote]yes right! :em11:
作者: FD    時間: 2004-5-26 22:31:23     標題: Re: 雪櫃唔平係o岩o既?

[quote:66a32b483d="gp"]執漏師傅係張黃紙寫住雪櫃唔平係正常 因為要方便溶雪去水 所以無需調較雪櫃腳 可唔可信? :?:[/quote]

:?: 我有個疑問,依家d 雪櫃唔係無霜架咩…應該唔洗溶雪架啦。又唔係有霜雪櫃...溶咩雪喎 :em05:
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:35:12

無霜雪櫃係只自動溶雪 你不會見到表面有霜 並不是它不需溶雪
作者: FD    時間: 2004-5-26 22:55:42

[quote:6cb7f487b2="H&H"]無霜雪櫃係只自動溶雪 你不會見到表面有霜 並不是它不需溶雪[/quote]

呵...原來係咁。唔該喎... :wink:
作者: Qoo    時間: 2004-5-26 23:10:28

[quote:338455016a="FD"][quote:338455016a="H&H"]無霜雪櫃係只自動溶雪 你不會見到表面有霜 並不是它不需溶雪[/quote]

呵...原來係咁。唔該喎... :wink:[/quote]

華鵝都系衣家至知毛霜系這樣解炸 : 吾該曬H&H呀 :em11: 鵝部雪櫃都吾平的不過只系大力按至會搖炸其它都毛大問題我都毛寫響表度吾想佢地整到鵝個雪櫃變花面櫃呀 :roll:
作者: H and H    時間: 2004-5-26 23:20:43

只係好簡單既explain咋

個雪櫃向後就冇問題0者 但係搖得"旭"就有問題 要"走佬"!!!!....................."較腳"
作者: Qoo    時間: 2004-5-27 00:46:21

[quote:f00f23bba4="H&H"]只係好簡單既explain咋

個雪櫃向後就冇問題0者 但係搖得"旭"就有問題 要"走佬"!!!!....................."較腳"[/quote]

言下芝意即系鵝個雪櫃有問題 :?:
作者: Hi Hi    時間: 2004-5-27 11:31:38

搖得"旭"就有問題 =對但你可以用手把前雪柜腳的活膝,轉轉下就可讓兩邊平衡. 可試一試!
作者: rstfung    時間: 2004-5-27 14:10:02

[quote:0322195966="Hi Hi"]雪柜不平是對,但這個是向後傾斜才正確,這樣就會沒聲的.請試! [/quote]

向後傾斜的另一個原因是要保證雪櫃門完全關上.  :em20:  :em19:
作者: GH    時間: 2004-5-28 15:23:32

我屋企個雪柜都搖得好厲害係打對角咁搖喎點攪?
作者: rstfung    時間: 2004-5-28 16:19:33

[quote:79661b3bad="GH"]我屋企個雪柜都搖得好厲害係打對角咁搖喎點攪?[/quote]

最簡單的方法是自己轉雪柜腳的鏍絲 直到佢唔搖!
作者: 我是誰    時間: 2004-6-4 02:24:37

致和記黃埔地產有限公司的投訴信
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3161
作者: 我是誰    時間: 2004-6-5 15:09:57

致和黃投訴信簽名會(六月六日下午三時至四時)

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3191
作者: 我是誰    時間: 2004-6-7 01:45:58

簽名會的下集
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3233

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2