藍澄灣業主社群

標題: Handbook [打印本頁]

作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 01:25:49     標題: Handbook

:arrow: 大家有無見過。 :wink:

我地可吾可以用相同方法,處理有關跟進執漏問題呢!

如:執漏時間多於四星期,各業主有權討回因發展商延誤而引致之心靈上之損欠,各業主將採取法律行動,而一切之法律費用,將由發展商負責。

咁樣好吾好呀?等佢地知道我地o既苦況。嘩!講起都好開心呀!
作者: FireFire    時間: 2004-5-26 01:39:24

好...就拖佢29日... :evil:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 01:47:09

[quote:1b8304a74e="Mr. & Mrs. FireFire"]好...就拖佢29日... :evil:[/quote]

:arrow: 一於集體每月都拖佢29日。 :wink:
作者: diedsee    時間: 2004-5-26 01:51:21

咁五月係唔係要交喇??
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 01:57:59

[quote:3ba783a86c="diedsee"]咁五月係唔係要交喇??[/quote]

文件中:管理費於每月首天到期繳付

:arrow: 即是可以拖到月底29號晚上12時前都可以。 :wink:
作者: FireFire    時間: 2004-5-26 01:59:31

[quote:977d189be1="Jeffrey & Shirley"][quote:977d189be1="diedsee"]咁五月係唔係要交喇??[/quote]

文件中:管理費於每月首天到期繳付

:arrow: 即是可以拖到月底29號晚上12時前都可以。 :wink:[/quote]
right............ :x
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 02:08:27

我地可吾可以出信如下給和黃之收樓部:

執漏時間多於四星期,各業主有權討回因發展商延誤而引致之心靈上之損欠,各業主將採取法律行動,而一切之法律費用,將由發展商負責。

有無意見?!
作者: FireFire    時間: 2004-5-26 02:14:48

[quote:a926e59cb3="Jeffrey & Shirley"]我地可吾可以出信如下給和黃之收樓部:

執漏時間多於四星期,各業主有權討回因發展商延誤而引致之心靈上之損欠,各業主將採取法律行動,而一切之法律費用,將由發展商負責。

有無意見?![/quote]
心靈上之損欠精神上之損耗肉體上之損傷............... :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 02:18:39

[quote:18c842b769="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:18c842b769="Jeffrey & Shirley"]我地可吾可以出信如下給和黃之收樓部:

心靈上之損欠精神上之損耗肉體上之損傷............... :[/quote]

有排佢賠!HAHA! :em19:
作者: diedsee    時間: 2004-5-26 02:37:22

之前好似有人問過出律師信ge問題ga
唔知嗰位人兄有冇出呢?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 02:41:53

[quote:9f606d74a8="diedsee"]之前好似有人問過出律師信ge問題ga
唔知嗰位人兄有冇出呢?[/quote]

:arrow: 如果有的話,都已經一段時間,而家應該有下文路喎! :?:
作者: diedsee    時間: 2004-5-26 02:53:31

不如出封聯名 warning letter 先 可行嗎??
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-5-26 02:57:54

[quote:488d7a906a="diedsee"]不如出封聯名 warning letter 先 可行嗎??[/quote]

:arrow: 可能要找我地o既投訴專員 wychan 及我地o既財子 Dick 出手啦!HAHA! :wink:
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-26 09:32:23

[quote:0179aec995="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:0179aec995="Jeffrey & Shirley"]我地可吾可以出信如下給和黃之收樓部:

心靈上之損欠精神上之損耗肉體上之損傷............... :[/quote]

plus 金錢上之損傷 時間上之損傷 + .....
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 09:45:23

[quote:342698214e="Jeffrey & Shirley"][quote:342698214e="diedsee"]不如出封聯名 warning letter 先 可行嗎??[/quote]

:arrow: 可能要找我地o既投訴專員 wychan 及我地o既財子 Dick 出手啦!HAHA! :wink:[/quote]

AGREE
作者: Qoo    時間: 2004-5-27 00:57:39

[quote:5531063390="Jeffrey & Shirley"]我地可吾可以出信如下給和黃之收樓部:

應該可以架因為鵝地個庄修師傅都叫鵝地哄管李處話佢地吾快d整有問題的地方鵝地的損失系味你地照價賠先又系喎 :!:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2