藍澄灣業主社群

標題: 慘勒~恨昌個組合櫃係庶渣板呀 [打印本頁]

作者: ivantat816    時間: 2004-5-25 23:33:38     標題: 慘勒~恨昌個組合櫃係庶渣板呀

我今日上左去一位 rc 鄰居仔屋企睇個恨昌板間組合櫃呀!
d料好渣呀~間完之後唔係好大力撓佢都巳經係咁擺勒~
我驚恨昌幫我裝完之後放個LCD TV時個櫃受唔到力呀~
有邊位現有 RC 鄰居仔裝完個櫃後有問題 :em03:
請發表一下啦 :em13:
作者: Emil and Jeff    時間: 2004-5-25 23:59:19     標題: Re: 慘勒~恨昌個組合櫃係庶渣板呀

[quote:abcd88a94a="ivantat816"]我今日上左去一位 rc 鄰居仔屋企睇個恨昌板間組合櫃呀!
d料好渣呀~間完之後唔係好大力撓佢都巳經係咁擺勒~
我驚恨昌幫我裝完之後放個LCD TV時個櫃受唔到力呀~
有邊位現有 RC 鄰居仔裝完個櫃後有問題 :em03:
請發表一下啦 :em13:[/quote]

咁平一定係庶渣板啦...點會有實木丫....
作者: H and H    時間: 2004-5-26 00:59:44

吓 乜唔係纖維板! 死啦我仲諗住擺34"大電視wor 佢地話夠力架
作者: FireFire    時間: 2004-5-26 01:18:20

我清楚問過佢地話唔係庶渣板喎...:shock:
點解而家又............................. :evil:
作者: H and H    時間: 2004-5-26 01:29:44

[quote:1ac2111033="Mr. & Mrs. FireFire"]我清楚問過佢地話唔係庶渣板喎...:shock:
點解而家又............................. :evil:[/quote]me too 我都有問過佢地
作者: Cora Kwong    時間: 2004-5-26 01:34:07

我JOIN個PACKAGE嘅時侯 佢地話係殲維板唔係庶窄板 仲話一定夠力放架電視架喎 好穩陣架-------唉! 真喺圻磨 :?  送貨安排已经夠差 :em16:  仲安慰自己希望到時質素好啲 都算啦點知 :em01:
作者: dick queenie    時間: 2004-5-26 08:01:26

係真唔係呀....
睇清楚先,再唔係..post...塊板既邊位上來,比大家睇睇
作者: saml    時間: 2004-5-26 08:17:16

其實蔗渣板係咪都分好多級數啦。一般外面的板又有什麼級數分的?
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-26 09:23:12

if we can't place the TV I will complain them and let the public know this bad company !!!!

I think we need to record all they said from now on !!
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 09:44:48

[quote:f87c6b2ab0="Mr. & Mrs. FireFire"]我清楚問過佢地話唔係庶渣板喎...:shock:
點解而家又............................. :evil:[/quote]

佢地有無搞錯
咁缺德的野都做
作者: Stephen@RC    時間: 2004-5-26 09:58:32

唔係呀. 推下都會shake  :em07:
禁就真係大檸樂wor ..
但係我之前走去同層的鄰居到睇. 佢個櫃OKwor .
可唔可以post的相比大家睇下 ??
作者: Tomato    時間: 2004-5-26 10:01:28

可唔可以影d相睇睇 除左想睇0下有幾蔗渣外 仲想知道個實物樣係點??
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-5-26 10:56:19

尼間嘢都系衰架啦 尢其安排方面簡直系垃圾 响我有生之年一定會用全力唱衰佢 好唔好發動佰幾人叫埋傳媒圍佢總公司尼?? :twisted:  :twisted:  :evil:  :evil:
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:02:45

[quote:e2e0c0557e="dick&queenie"]係真唔係呀....
睇清楚先,再唔係..post...塊板既邊位上來,比大家睇睇[/quote]係啦係啦 睇真d先啦 有冇相睇下呀!    唔會咁掛 如果係咁實比人拆佢招牌架喎!
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-26 22:08:22

it's OK just installed it yesterday and seems not 庶窄板 quite 結實 don't worry !!
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:30:40

[quote:64667cd8c1="Wynne & Paul"]it's OK just installed it yesterday and seems not 庶窄板 quite 結實 don't worry !![/quote]真嗎 咁都放心小小 可石post d 相睇下呀?
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 22:42:53

[quote:e35a04647d="H&H"][quote:e35a04647d="Wynne & Paul"]it's OK just installed it yesterday and seems not 庶窄板 quite 結實 don't worry !![/quote]真嗎 咁都放心小小 可石post d 相睇下呀?[/quote]

都算係good news :
作者: H and H    時間: 2004-5-26 22:56:11

火火都問過恒昌 佢地話唔係庶渣板 咁都放心d

我依家屋企都係用緊纖維板既櫃 放29" 大電視加套大hi fi 再放個魚缸都夠力冇問題
作者: 草龍    時間: 2004-5-26 23:08:09

[quote:22fa982140="H&H"]火火都問過恒昌 佢地話唔係庶渣板 咁都放心d

我依家屋企都係用緊纖維板既櫃 放29" 大電視加套大hi fi 再放個魚缸都夠力冇問題[/quote]

但係...庶渣板等同低密度纖維板喎 :shock:
作者: P女    時間: 2004-5-27 00:02:33

請問可唔可以掛32" LCD係個櫃到?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2