藍澄灣業主社群

標題: 喜歡藍澄灣D咩 [打印本頁]

作者: Winnie the Pooh    時間: 2003-7-30 01:46:25     標題: 喜歡藍澄灣D咩

近我屋企
作者: dracula    時間: 2003-7-30 02:09:09     標題: Re: 喜歡藍澄灣D咩

[quote:6d8874a238="Winnie the Pooh"]近我屋企[/quote]

去機場方便 去市區方便 有國際衛星電視台 多 shuttle bus(申請得到o既話)
仲有....平~
作者: FireFire    時間: 2003-7-30 03:19:09     標題: Re: 喜歡藍澄灣D咩

[quote:47afeeb543="dracula"][quote:47afeeb543="Winnie the Pooh"]近我屋企[/quote]

去機場方便 去市區方便 有國際衛星電視台 多 shuttle bus(申請得到o既話)
仲有....平~[/quote]
都近我屋企...我女友又鍾意佢個泳池... :em05:
作者: wicyh    時間: 2003-7-30 09:19:02

一個字......"平"
作者: H and H    時間: 2003-7-30 09:57:21

[quote:74451aee78="wicyh"]一個字......"平"[/quote]

Sure 覺得平得黎又算大 其實佢個內籠算唔錯四四方方夠實用嘛 交通應該方便掛 (問下住青衣D人至知)
作者: Kiliyan    時間: 2003-7-30 10:52:41

我就鍾意藍澄灣既地點(即青衣)同埋個價算合理!
作者: diedsee    時間: 2003-7-30 11:02:54

買之前:平...有個好吸引既泳池...交通方便過屯門
買之後:平...有個好吸引既泳池...交通方便過屯門...仲多一班活潑既好鄰居
:mrgreen:
作者: FireFire    時間: 2003-7-30 11:47:25

[quote:1cbd2744c5="diedsee"]買之前:平...有個好吸引既泳池...交通方便過屯門
買之後:平...有個好吸引既泳池...交通方便過屯門...仲多一班活潑既好鄰居
:mrgreen:[/quote]
仲多一班活潑既好鄰居  <<< 完全贊同  :em11:
作者: H and H    時間: 2003-7-30 11:48:29

[quote:8f08fb5c41="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:8f08fb5c41="diedsee"]買之前:平...有個好吸引既泳池...交通方便過屯門
:mrgreen:[/quote]
仲多一班活潑既好鄰居  <<< 完全贊同  :em11:[/quote]

Sure Sure  :em11:  :em11:  :em19:
作者: saga    時間: 2003-7-30 14:00:03     標題: Re: 喜歡藍澄灣D咩

[quote:2de95039f7="dracula"]

exactly my points  :wink:
作者: kingi    時間: 2003-7-31 15:29:05

平靚正!!!
作者: FireFire    時間: 2003-7-31 17:49:32     標題: Re: 喜歡藍澄灣D咩

[quote:d2698bdeea="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:d2698bdeea="dracula"][quote:d2698bdeea="Winnie the Pooh"]近我屋企[/quote]

都近我屋企...我女友又鍾意佢個泳池... :em05:[/quote]

and 9' 6" ceiling lor........quite high than others right? feel bigger! 8)
作者: Billy Chrity    時間: 2003-7-31 18:53:26

1) 近我屋企
2) 近我男朋友屋企
3) 平
4) 地點交通都方便
作者: Maggie Johny    時間: 2003-7-31 20:04:04     標題: Re: 喜歡藍澄灣D咩

[quote:7a31277e79="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:7a31277e79="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:7a31277e79="dracula"][quote:7a31277e79="Winnie the Pooh"]近我屋企[/quote]

都近我屋企...我女友又鍾意佢個泳池... :em05:[/quote]

and 9' 6" ceiling lor........quite high than others right? feel bigger! 8)[/quote]

我都係因為鍾意佢近我屋企....

9'6" 樓頂大家會點利用呢? 有冇人因而做假天花?
作者: irisku    時間: 2003-8-1 15:03:30

我鍾意青衣鍾意平同鍾意你地謝多多指教!
作者: kitty Raymond    時間: 2003-8-1 19:04:28

近我屋企...     
去市區方便...       
去機場方便...  :  :  :
去新界方便...      
去羅湖都方便...      
將來去澳門珠海都方便...   8)  8)  8)
:  :  :  :  :  :
作者: Minna No Tabo    時間: 2003-8-1 23:17:31

平 實用 200米的泳池 :em02:
作者: saga    時間: 2003-8-2 02:31:02

[quote:7f2348db7e="irisku"]我鍾意青衣鍾意平同鍾意你地謝多多指教![/quote]

好令人感動呢
作者: 純仔PeggY    時間: 2003-8-2 18:55:22

我唔係藍澄灣業主 只係一個妹妹仔...
我都好鍾意藍澄灣GA 外牆靚 又o係青衣
我o係青衣住左10幾年 唔多唔少有歸屬感
交通好方便呀 近荃灣 葵芳 機場.
btw 你地坐乜車去青衣機鐵站

希望我爭氣d 幾年後可以同你地做鄰居.
作者: Maggie Johny    時間: 2003-8-2 20:34:41

[quote:576e1d3122="純仔PeggY"]我唔係藍澄灣業主 只係一個妹妹仔...

希望我爭氣d 幾年後可以同你地做鄰居.[/quote]

咁妳要努力d啦...  :em11:
作者: kingi    時間: 2003-8-3 00:58:48

[quote:c879a2d44f="純仔PeggY"]我唔係藍澄灣業主 只係一個妹妹仔...

希望我爭氣d 幾年後可以同你地做鄰居.[/quote]
加油等你! :em11:
作者: Winnie the Pooh    時間: 2005-6-29 16:34:51

現在仲喜歡藍澄灣D咩呢????????
對不起諗唔到........ :em06:  :em06:  :em06:
作者: Hello Kitty    時間: 2005-6-29 17:01:42

[quote:6958065f8d="Winnie the Pooh"]現在仲喜歡藍澄灣D咩呢????????
對不起諗唔到........ :em06:  :em06:  :em06:[/quote]Why ????  :idea:
Be Happy  ops:
作者: Winnie the Pooh    時間: 2005-6-29 17:06:26

因為貨不對辨...........
作者: gp    時間: 2005-6-29 17:14:43

依然係個句 - 近屋企 8)

我同老頂有時回想番當日係無買錯rc 因為當年可以用一百萬多d就買到6百幾尺樓. 而論交通網絡及環境 我覺rc會好過同期o既yoho及泓景. 雖然當日售樓書所講o既o野已經貨不對辦(其他屋苑又何嘗唔係呢) 升值能力唔及其他屋苑(但比我當日買時升左40%) 每日都有成班自由行同我係百佳爭買野(唔係佢o地邊有百佳同大家樂)……我仍然鍾意rc
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-29 17:31:37

[quote:a36cd37932="Winnie the Pooh"]因為貨不對辨...........[/quote]
例如呢?
咁又有無一 D好既地方係之前吾知o既呢?
作者: dick queenie    時間: 2005-6-29 17:50:28

:HIT:
作者: Tomato    時間: 2005-6-29 20:11:39

我仍然咁鍾意rc.... ops:
作者: AandB    時間: 2005-6-29 20:23:58     標題: 我剛剛買 鍾意佢夠Grand...

我剛剛買 鍾意佢夠Grand...一落小巴睇似豪宅(半島豪廷feel) 唔似好多新樓似屋村 好似將軍激咁. 鍾意呢度自成一角 好似柏麗灣咁.  鍾意呢度入屋後個feel 一個五星級的家 用作填補club house 冇野玩既條件啦!! 同埋鍾意呢個group D朋友仔好有人情味!!
交通就...可能我未開始長住 好似度度都唔順路咁 有冇人可以介紹我去以下地方的最佳方法..

我屋企:大圍
女友家:藍田
我公司:炮台山
女友公司:上環
教會:樂富

如果交通都好呢度簡直就perfect!!! :em11:
作者: Billy    時間: 2005-6-29 20:29:14

期實同買樓果時差唔多.
買呢樹係因為地點同平.
冇改過.

只有兩樣野係買樓時expect唔到.
1)冇諗過會識到咁多鄰居重可以咁熟絡.
2)冇諗過佢樓價會跑輸大市(唔叫太好但一d都唔差).

有時都有d後悔如果買邊度邊度可以賺多d.
不過都係諗吓姐.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-6-29 22:08:32

我覺得最對版係個泳池 超正!!!
作者: H and H    時間: 2005-6-29 22:21:44

都唔知點解對rc硬係有d情意結 仲好鍾意呢度 可能係間格實用同大 同埋都叫做貼住市區既樓 交通其實都叫ok 0架喇 試問以咁既價錢買 相對其他樓買到既 一係細 一係就好舊既樓 一係就好鬼遠既新界樓(交通咪仲衰)......其實點都有d取舍 我自己比較喜歡屋企比到舒適寬敞既感覺同埋方便

所以我從冇後悔買左 冇覺得買錯~~~反而以前d friends 唔多睇好既 黎過之後都轉晒口風 都話依度幾好0Y 又夠闊落 樓價又有得升 早知..............
作者: EpSon    時間: 2005-6-29 22:59:22

鍾意有泳池 鍾意係青衣 鍾意望到荃灣 中環 鍾意望到煙花.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-29 23:13:47

[quote:8a1eba9c91="dick&queenie"]:HIT:[/quote]
哈哈!亞 Dick 少你又講錯野喇!亞 Dick 嫂吾好打咁耐喇,手軟啦!下次先再打啦! :
P.S. 收吾收到我比你既野呀? :face13:
作者: J and P    時間: 2005-6-29 23:22:15

1. 近美孚, 老公返工方便! 近葵芳,好多o野買! 去港島,旺角都好快,方便!
2. 渡假FEEL泳池
3. 間隔四正實用,三房單位的主人房及廳,仲大過好多其他屋苑1100、1200呎單位的房及廳。
4. 新樓
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-29 23:34:22

我最喜歡 :face13: 有個好正既泳池 :em12: 。
價錢可以接受,而又吾洗住 "二手"。 ops:
只需要搭巴士都可以四個字出到旺角/太子。 :em04:
作者: J and P    時間: 2005-6-29 23:34:58     標題: Re: 我剛剛買 鍾意佢夠Grand...

[quote:53d61751d5="A&B"]
..交通就...可能我未開始長住 好似度度都唔順路咁 有冇人可以介紹我去以下地方的最佳方法..[/quote]

我屋企:大圍
(43A轉46X)
女友家:藍田
(小巴到葵芳轉地鐵)
我公司:炮台山
(早上948)
女友公司:上環
(早上948)
教會:樂富
(小巴到葵芳轉地鐵)
作者: milk    時間: 2005-6-29 23:39:25

將價就貨~
近R.老家~
[quote:736c695018="Billy"]1)冇諗過會識到咁多鄰居重可以咁熟絡.[/quote]呢個都係令到我倆口子留戀RC的主要原因之一! :em19:
作者: dick queenie    時間: 2005-6-30 00:01:37

間格四正 :em11: ...價錢唔貴 :wink: ...開揚 ...環境唔嘈 :em19: ...搭巴士返工好話咁快就到 : ...識倒好多朋友仔 :mrgreen: ...有街坊比面食我整0既蛋糕甜品 :face13: ......冇喇...夠未? :?:

q. 8)
作者: dick queenie    時間: 2005-6-30 00:08:26

[quote:72cefdfc15="Jeffrey & Shirley"][quote:72cefdfc15="dick&queenie"]:HIT:[/quote]
哈哈!亞 Dick 少你又講錯野喇!亞 Dick 嫂吾好打咁耐喇,手軟啦!下次先再打啦! :
P.S. 收吾收到我比你既野呀? :face13:[/quote]

我老公講過啲咩嚟? :?:   點解我唔知0既! :em01:   有冇人可以話番比我聽呀 :?: ...唔該  :face13:

q.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-30 00:11:09

[quote:69885447cd="dick&queenie"][quote:69885447cd="Jeffrey & Shirley"][quote:69885447cd="dick&queenie"]:HIT:[/quote]
P.S. 收吾收到我比你既野呀? :face13:[/quote]

我老公講過咩? :?:   點解我唔知0既! :em01:   有冇人可以話番比我聽呀 :?: ...唔該  :face13:

q.[/quote]
亞 Dick 嫂妳對佢都係咁!可以咋吾知 :
作者: dick queenie    時間: 2005-6-30 00:16:07

[quote:031f6130a3="Jeffrey & Shirley"][quote:031f6130a3="dick&queenie"][quote:031f6130a3="Jeffrey & Shirley"][quote:031f6130a3="dick&queenie"]:HIT:[/quote]

我老公講過咩? :?:   點解我唔知0既! :em01:   有冇人可以話番比我聽呀 :?: ...唔該  :face13:

q.[/quote]
亞 Dick 嫂妳對佢都係咁!可以咋吾知 :[/quote]

即係咩呀? :?:  :?:  :?:   "即肥"...快啲講啦! :evil:  

q.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-30 00:27:55

[quote:ab72b0ae1c="dick&queenie"][quote:ab72b0ae1c="Jeffrey & Shirley"][quote:ab72b0ae1c="dick&queenie"][quote:ab72b0ae1c="Jeffrey & Shirley"][quote:ab72b0ae1c="dick&queenie"]:HIT:[/quote]

q.[/quote]
亞 Dick 嫂妳對佢都係咁!可以咋吾知 :[/quote]

即係咩呀? :?:  :?:  :?:   "即肥"...快講啦! :evil:  

q.[/quote]
佢話夏天到,我個男情會要開比大家睇下 D Big玻暢泳麻。 :
作者: dick queenie    時間: 2005-6-30 00:32:09

[quote:65aee87f61="Jeffrey & Shirley"]
佢話夏天到,我個男情會要開比大家睇下 D Big玻暢泳麻。 :[/quote]

q :em13: d
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-30 00:35:26

[quote:2394561e48="dick&queenie"][quote:2394561e48="Jeffrey & Shirley"]
佢話夏天到,我個男情會要開比大家睇下 D Big玻暢泳麻。 :[/quote]
q :em13: d[/quote]
亞 Dick 我對你吾住喇! ops:
不過亞 Dick 嫂,我都係o個句,吾好打咁耐, 你手軟就好停喇! :
作者: grassman    時間: 2005-6-30 00:53:46

[quote:fcee8238ef="EpSon"]鍾意有泳池 鍾意係青衣 鍾意望到荃灣 中環 鍾意望到煙花.[/quote]

你住好高架?
作者: dick queenie    時間: 2005-6-30 00:56:22

[quote:53173528d8="grassman"][quote:53173528d8="EpSon"]鍾意有泳池 鍾意係青衣 鍾意望到荃灣 中環 鍾意望到煙花.[/quote]

你住好高架?[/quote]

天台 :?:  :em04:

Q.
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-6-30 09:34:43

[quote:b9eb16ef00="dick&queenie"][quote:b9eb16ef00="grassman"][quote:b9eb16ef00="EpSon"]鍾意有泳池 鍾意係青衣 鍾意望到荃灣 中環 鍾意望到煙花.[/quote]

Q.[/quote]

42樓以上會看到... :em11:
作者: L and S    時間: 2005-6-30 23:11:15

Last year -> quite cheap price fung shui fits our own new bldg (we like virgins except human)
This year -> nothing except fung shui. (but we are waiting the trend pass)

In past I like Sham Tseng / she likes Cane Rd. But we love our house in LA.
作者: EpSon    時間: 2005-6-30 23:31:12

我都想天台呀... 我住42樓. 可以望到少少海景.. 不錯的.

[quote:dcdb234e97="加菲 & Melody"][quote:dcdb234e97="dick&queenie"][quote:dcdb234e97="grassman"][quote:dcdb234e97="EpSon"]鍾意有泳池 鍾意係青衣 鍾意望到荃灣 中環 鍾意望到煙花.[/quote]

Q.[/quote]

42樓以上會看到... :em11:[/quote]
作者: POON    時間: 2005-8-6 07:32:39

[quote:6018b40d9a="wicyh"]一個字......"平"[/quote]

me too !  

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2