藍澄灣業主社群

標題: 蛇仔路?????穿梭巴士??? [打印本頁]

作者: SAMSON    時間: 2004-5-25 20:24:57     標題: 蛇仔路?????穿梭巴士???

1. 我想問問有無人知條蛇仔路幾時會有上蓋,快D啦!就快打風啦!
2. 22/05/2004 我 在管理處經過,有位業主問管理處d職員,他們話"和黄"將不會開設穿梭巴士,所以今天我已經致電青衣區議員,還有太陽日報投訴組,希望大家合作,可致電青衣區議員和比多D料給各報張,攪大佢?
3. 最好盡快組織業主會。

------比壓力和記黄埔!!!!!
作者: saga    時間: 2004-5-25 21:12:57     標題: Re: 蛇仔路?????穿梭巴士???

[quote:f915cdd5ea="SAMSON"]1. 我想問問有無人知條蛇仔路幾時會有上蓋,快D啦!就快打風啦!
2. 22/05/2004 我 在管理處經過,有位業主問管理處d職員,他們話"和黄"將不會開設穿梭巴士,所以今天我已經致電青衣區議員,還有太陽日報投訴組,希望大家合作,可致電青衣區議員和比多D料給各報張,攪大佢?

------比壓力和記黄埔!!!!![/quote]

因為 RC 管理費 budget 已經好緊 (而家仲要加埋 broadband 入滾你費)
所以呢 如果唔係我地夾錢 應該無得起上蓋 ...
同埋 兩三年後有可能 ... 要加滾你費
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-25 21:18:51

唔你下嘛
人地 d 私人屋苑 (e.g. 盈翠) 有咁多club hse & 其他 facilities
都只係 $1.1-1.2左右管理費
而且多年黎只有減無加
我們而家又無shuttle club hse 又要交月費 都要 $1.3
就算有寬頻都唔會多好多 $
仲話遲 d 會加價一有無搞錯
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-25 21:21:11     標題: Re: 蛇仔路?????穿梭巴士???

[quote:8656c449a4="SAMSON"]1. 我想問問有無人知條蛇仔路幾時會有上蓋,快D啦!就快打風啦!

------比壓力和記黄埔!!!!![/quote]

你打左比邊個區議員?
有無電話?
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-25 21:24:29

有冇電話號碼我都去投訢先
作者: SAMSON    時間: 2004-5-25 21:29:53

To Alvin

我打比李志強,但佢pass咗比第二個follow tel : 24360616
作者: Stephen@RC    時間: 2004-5-25 21:34:49

[quote:3890772b22="SAMSON"]To Alvin

我打比李志強,但佢pass咗比第二個follow tel : 24360616[/quote]

ok . 我會打去支持
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-25 21:40:28

[quote:9669c915f1="SAMSON"]To Alvin

我打比李志強,但佢pass咗比第二個follow tel : 24360616[/quote]

thx 我們明天就打去 complain :em13:
作者: SAMSON    時間: 2004-5-26 13:43:51     標題: 太陽日報!!

明天我會傳真D料給太陽日報!! :em13:  :em13:
作者: saml    時間: 2004-5-26 15:56:32

其實加上蓋都無乜用呀。如果打起風嚟都係要打傘的了。
作者: Sweetcouple    時間: 2004-5-26 17:27:21

都唔可以咁講,因為可以遮太陽ma!!!
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-26 22:15:28

I don't agree to add 上蓋 even you add 上蓋 you still need to use umbrella at the entrance.  Still not much use.  Also after have 上蓋 need to pay maintance cost.
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 22:17:35

起左上蓋
感覺好似無咁開揚
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 22:18:27

都係 shuttle bus 好
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-26 22:31:46

[quote:537e75fa84="Alvin & Janis"]都係 shuttle bus 好[/quote]

agree
作者: Qoo    時間: 2004-5-26 22:33:29

[quote:1c98009d28="Alvin & Janis"]都係 shuttle bus 好[/quote]

同意呀 :em11: 衣家只剩幾日有shuttle bus 用炸 :em05:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-26 22:39:24

[quote:40e7811826="Qoo"][quote:40e7811826="Alvin & Janis"]都係 shuttle bus 好[/quote]

同意呀 :em11: 衣家只剩幾日有shuttle bus 用炸 :em05:[/quote]

不如我們係 T3 & T5 之間擺個COUNTER
擺幾日 集合多 D 簽名
然後比運輸處知
我們係幾咁需要 SHUTTLE BUS啦
:em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2