藍澄灣業主社群

標題: 首次板聚時間及地點 [打印本頁]

作者: hales    時間: 2003-7-17 22:47:51     標題: 首次板聚時間及地點

bunnud
Moderator版面管理員

發表於: 星期一 七月 14 2003 10:53 pm    文章主題: 首次板聚時間及地點     

--------------------------------------------------------------------------------

經過與Hales板主商量後現打算於8月9日星期六舉行我們的首次聚會. 當日我們先會到藍澄灣地盤附近實地考察. 之後大家想去bbq或晚飯? 請各位踴躍投票及報名. 謝謝

回頂端        

hales
Moderator版面管理員

發表於: 星期二 七月 15 2003 12:48 am    文章主題:      

--------------------------------------------------------------------------------

嗯嗯~
大家目前可以唔駛報名住 兩個option中先選一個
我地會在聚會日期之前一個星期六 即係8月2日出報名post同埋落
實集合地點和活動內容 而且如果有人要夜o的先join既話 一樣歡迎~
到報名果時大家再state返大既幾點join 到時報名我會再留contact俾大家~

thxthx~~
希望大家能賞面抽空出席~

回頂端
作者: hales    時間: 2003-7-17 22:48:20

last updated 票數

睇樓團 + 咖啡灣BBQ   
  43%  [ 7 ]
睇樓團 + 青衣城晚飯   
  56%  [ 9 ]
兩種都冇問題   
  0%  [ 0 ]

總投票數 : 16
作者: Agnes Henry    時間: 2003-7-18 00:35:55

哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?
作者: dracula    時間: 2003-7-18 00:38:45

[quote:b893b24345="Agnes&Henry"]哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?[/quote]

有道理~~
咁點算好呢??  :roll:  :roll:  :roll:
作者: saga    時間: 2003-7-21 13:01:28

[quote:0a73e6453f="dracula"][quote:0a73e6453f="Agnes&Henry"]哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?[/quote]

有道理~~
咁點算好呢??  :roll:  :roll:  :roll:[/quote]

上你家 開冷氣打邊爐 XD
作者: IWAT    時間: 2003-7-21 13:11:20

[quote:9f540d68ba="dracula"][quote:9f540d68ba="Agnes&Henry"]哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?[/quote]

有道理~~
咁點算好呢??  :roll:  :roll:  :roll:[/quote]

食自助鴣a...  不過比較貴
作者: saga    時間: 2003-7-21 22:07:25

[quote:a4bc68ff15="IWAT"][quote:a4bc68ff15="dracula"][quote:a4bc68ff15="Agnes&Henry"]哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?[/quote]

有道理~~

食自助鴣a...  不過比較貴[/quote]

收到帝苑 promote ... 198 per head dinner buffet ...
作者: 匿名    時間: 2003-7-22 00:33:50

前日同同事調左假.....希望唔好延期.. :
作者: bikbark    時間: 2003-7-22 09:33:32

[quote:5686361d17="saga"][quote:5686361d17="IWAT"][quote:5686361d17="dracula"][quote:5686361d17="Agnes&Henry"]哎呀..好難揀呀... bbq...熱 但比較容易混熟.. 晚飯.. 舒服 但係好難熟... 因為一圍只可以坐十二人.....咁咪要好多圍?[/quote]

有道理~~

食自助鴣a...  不過比較貴[/quote]

收到帝苑 promote ... 198 per head dinner buffet ...[/quote]

好喎 帝苑buffet 都幾多o野食 同埋劭地好似可以安排坐十幾廿人o既長o架 食buffet o既話 要晏d到o既街坊都唔怕無o野食.
作者: dracula    時間: 2003-7-22 10:32:38

下星期六就係喎~
係咪即係改o左去食 buffet ar???
帝苑............o係邊o架? :?:
作者: bikbark    時間: 2003-7-22 10:37:38

[quote:854686abd8="dracula"]下星期六就係喎~
帝苑............o係邊o架? :?:[/quote]

未係未係 8月9號先係......
帝苑o係尖東o架
作者: IWAT    時間: 2003-7-22 10:40:02

[quote:a577465612="dracula"]下星期六就係喎~
帝苑............o係邊o架? :?:[/quote]

係唔係係尖東ar?
作者: dracula    時間: 2003-7-22 11:13:09

:em03: 8月 9  :?:  :?:
死喇~ 唔知得唔得 tim~  :em01:
作者: saga    時間: 2003-7-22 14:33:05

[quote:8296869c40="dracula"]:em03: 8月 9  :?:  :?:
死喇~ 唔知得唔得 tim~  :em01:[/quote]

哈~ 你記錯日子?  :wink:

bbq 其實都唔怕遲黎無野食既 ~
講 buffet 都係口恨答下咀  XDDDDD
作者: lux    時間: 2003-7-25 01:22:00

食buffet....好喎...
咩都有得食....唔會有人唔岩胃口
作者: bunnud    時間: 2003-7-25 10:19:41

咁帝苑的自助擊钂p何? 如果太貴的話我擔心係呢個大家都要節衣縮食的時侯有D人會唔係咁想出黎. 大眾化些的地方會較好
作者: saga    時間: 2003-7-25 12:17:45

[quote:4fe77cf1d0="bunnud"]咁帝苑的自助擊钂p何? 如果太貴的話我擔心係呢個大家都要節衣縮食的時侯有D人會唔係咁想出黎. 大眾化些的地方會較好[/quote]

promote 已過 ..
而家唔知做緊幾多錢  :cry:
作者: dick queenie    時間: 2003-7-25 12:26:32

我哋有少少意見...我哋都覺得貴咗D,同埋食BUFFET嘅時候,D人會走來走去攞嘢食,變咗講嘢果陣,反而可能會冇咁方便TIM。其實近近哋,SITE VISIT 後,响青衣城食晚飯都幾好AH(D餸有平有貴唧)!如果多人的話,我哋可以响酒樓BOOK間房仔(簫?-3圍枱左右)。各位大人,唔知有何高見呢???
作者: saga    時間: 2003-7-25 12:38:50

[quote:f3bd2dd423="dick&queenie"]我有少少意見...我都覺得貴D,同埋食BUFFET時候,D人會走來走去食,變講果陣,反而可能會冇咁方便TIM。其實近近,SITE VISIT 後,青衣城食晚飯都幾好AH(D-R有平有貴唧)!如果多人的話,我可以酒樓BOOK間房仔(簫?-3圍左右)。各位大人,唔知有何高見呢???[/quote]

我都係 love BBQ ....
作者: wicyh    時間: 2003-7-25 12:43:18

咁熱仲BBQ
作者: saga    時間: 2003-7-25 12:44:48

咁又係  :mrgreen:
作者: hales    時間: 2003-7-25 17:34:30

[quote:e463521e7d="saga"][quote:e463521e7d="dick&queenie"]我有少少意見...我都覺得貴D,同埋食BUFFET時候,D人會走來走去食,變講果陣,反而可能會冇咁方便TIM。其實近近,SITE VISIT 後,青衣城食晚飯都幾好AH(D-R有平有貴唧)!如果多人的話,我可以酒樓BOOK間房仔(簫?-3圍左右)。各位大人,唔知有何高見呢???[/quote]

我都係 love BBQ ....[/quote]
我是考慮到烏燈黑火難以相討大事... :em12:
作者: AngusZire    時間: 2003-7-25 17:43:49

saga 寫到:
dick&queenie 寫到:
我有少少意見...我都覺得貴D,同埋食BUFFET時候,D人會走來走去食,變講果陣,反而可能會冇咁方便TIM。其實近近,SITE VISIT 後,青衣城食晚飯都幾好AH(D-R有平有貴唧)!如果多人的話,我可以酒樓BOOK間房仔(簫?-3圍左右)。各位大人,唔知有何高見呢???

我都係 love BBQ ....

我是考慮到烏燈黑火難以相討大事...

:roll:  Oh~ What a "Dining Hall" that we're waiting for!!
:wink:

The problem could be solved in our Furture "Dining Hall"!! Right?
heheeh :em02:  :em02:  :em02:
作者: diedsee    時間: 2003-7-25 18:26:59

[quote:f811c91f3f="dick&queenie"]我有少少意見...我都覺得貴D,同埋食BUFFET時候,D人會走來走去食,變講果陣,反而可能會冇咁方便TIM。其實近近,SITE VISIT 後,青衣城食晚飯都幾好AH(D-R有平有貴唧)!如果多人的話,我可以酒樓BOOK間房仔(簫?-3圍左右)。各位大人,唔知有何高見呢???[/quote]

咁咪可以開?!? :em09:
不過開既話又會冇時間開會,

其實我都想BBQ,
不過又熱.....ai..... :?
作者: wicyh    時間: 2003-7-25 18:31:57

其實美食當前 仲有邊個記得開會丫 食d 普通野咪得囉   :em12:  :em12:  :em12:
作者: wychan    時間: 2003-7-25 18:35:09

富豪酒店有特價,自助嬰野b價(要用chase)。連埋加一都唔使$140,考慮0下0弟完樓去食屨l。不過唔知係咪做到9/8?有興趣的話就check 0下啦!
作者: saga    時間: 2003-7-25 21:06:25

[quote:6491bb7c46="wychan"]富豪酒店有特價,自助嬰野b價(要用chase)。連埋加一都唔使$140,考慮0下0弟完樓去食屨l。不過唔知係咪做到9/8?有興趣的話就check 0下啦![/quote]

140 都 ok 喎

再唔係... 食個平 tea ... 開會要緊
作者: kenykl    時間: 2003-7-26 01:05:45

Do you remember we receive a 自助?coupon upon signing the temp. agm't? kee.... we can have a free meal wor...
作者: Sharan    時間: 2003-7-26 09:21:03

你就想,o里果世界係無免費鴒架!張Coupon好似要用成$500先免費$100 o乍。 :em06:
果渡d自助嬰n似過$200 o架! :?
作者: FireFire    時間: 2003-7-26 11:04:06

咁不如係酒樓織X圍自己開一間房...自成一角.....
作者: saga    時間: 2003-7-26 11:11:04

[quote:fab6361e95="Mr. & Mrs. FireFire"]咁不如係酒樓織X圍自己開一間房...自成一角..... [/quote]

去食大排檔
高談闊論 XD
作者: bikbark    時間: 2003-7-26 11:14:15

[quote:de442ad03e="saga"][quote:de442ad03e="Mr. & Mrs. FireFire"]咁不如係酒樓織X圍自己開一間房...自成一角..... [/quote]

去食大排檔
高談闊論 XD[/quote]
正喎 不過青衣有無‘o架?
作者: FireFire    時間: 2003-7-26 11:16:14

[quote:56740e3d4f="saga"][quote:56740e3d4f="Mr. & Mrs. FireFire"]咁不如係酒樓織X圍自己開一間房...自成一角..... [/quote]

去食大排檔
高談闊論 XD[/quote]
大排檔會唔會好熱?
早晨...saga  bikbark
作者: saga    時間: 2003-7-26 11:21:57

[quote:362358942d="Mr. & Mrs. FireFire"]
大排檔會唔會好熱?
早晨...saga  bikbark[/quote]

會架 ...
不過都好耐無食大排檔...回味下都好嘛  :wink:

早晨早晨  :em02:
作者: bikbark    時間: 2003-7-26 11:23:26

[quote:168f9b7516="Mr. & Mrs. FireFire"]大排檔會唔會好熱?
早晨...saga  bikbark[/quote]
早晨 不過你係火生定火太?
大排檔又真係幾熱o既 但係就有風味...真難揀
作者: saga    時間: 2003-7-26 11:26:24

[quote:7ab43d3a14="bikbark"]早晨 不過你係火生定火太?
大排檔又真係幾熱o既 但係就有風味...真難揀[/quote]

係呀 ...
近年 bbq  打邊爐 比大排檔既次數多出好多 ..
因為香港越來越少大排檔呢
拆下無d 拆下無d....
作者: kenykl    時間: 2003-7-26 11:37:48

[quote:ac7760db86="Sharan"]你就想,o里果世界係無免費鴒架!張Coupon好似要用成$500先免費$100 o乍。 :em06:
果渡d自助嬰n似過$200 o架! :?[/quote]

There is should be 2coupon wor... 100% free ga!!
I still not yet use r...

It is not the one give to you by the agent wor....
作者: Sharan    時間: 2003-7-26 11:40:38

無喎!食我張coupons?
作者: LJJ    時間: 2003-7-26 11:43:24

我都冇wor 係咪唔駛錢去食架 幾時俾你架
作者: kenykl    時間: 2003-7-26 11:49:09

Directly given by the staff of Developer when sign the "yellow" form temp buy/sell contract on the 8/F law.... Agent never touch it.
作者: Sharan    時間: 2003-7-26 11:51:28

你好早買o架?

可能比哂? :em01:
作者: FireFire    時間: 2003-7-26 11:54:14

[quote:48dfe7c647="kenykl"]Directly given by the staff of Developer when sign the "yellow" form temp buy/sell contract on the 8/F law.... Agent never touch it.[/quote]
冇喎.... :?:
係唔係海逸果張呀?
作者: Agnes Henry    時間: 2003-7-26 12:00:52

我都冇收到喎.... 我係開盤個個星期六買嫁....咁快派晒? >.<
作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:02:47

作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:03:03

作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:03:41

作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:04:10

作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:07:02

作者: LJJ    時間: 2003-7-26 12:10:21

真係冇wor 乜都冇俾wor 咁咪蝕o左俾刜or
作者: saga    時間: 2003-7-26 12:20:40

[quote:413c4f19ce="LJJ"]真係冇wor 乜都冇俾wor 咁咪蝕o左俾刜or[/quote]

ken 之外 仲有無人有?
作者: wychan    時間: 2003-7-26 14:00:54

[quote:29ee06f7ff="saga"][quote:29ee06f7ff="LJJ"]真係冇wor 乜都冇俾wor 咁咪蝕o左俾刜or[/quote]

ken 之外 仲有無人有?[/quote]

我們都有...可能cut 了, 又或者比他們d staff 監守自盜...
作者: bunnud    時間: 2003-7-26 14:11:29

我都係第一批買家我記得果晚個長江職員同我地講因為太夜張臨時買賣合約要第二日先可以簽到俾我們所以送兩張coupon作補償所以可能真係唔係個個都有
作者: wychan    時間: 2003-7-26 14:13:38

[quote:1d8615d963="bunnud"]我都係第一批買家我記得果晚個長江職員同我地講因為太夜張臨時買賣合約要第二日先可以簽到俾我們所以送兩張coupon作補償所以可能真係唔係個個都有[/quote]

我同你個case 一樣。但是否補償就不知了。
作者: bunnud    時間: 2003-7-26 17:27:52

既然帊暕翰}信住吤o
作者: dracula    時間: 2003-7-26 20:54:50

[quote:8995804b82="saga"][quote:8995804b82="LJJ"]真係冇wor 乜都冇俾wor 咁咪蝕o左俾刜or[/quote]

ken 之外 仲有無人有?[/quote]

我都有~ 去睇示範單位o既時候 門口個小姐見人就比個喎~
第一次去睇無買囉o左一張 第二次去買 我見仲有~
作者: wicyh    時間: 2003-7-26 22:51:07

[quote:a8f3dceaef="bunnud"]我都係第一批買家我記得果晚個長江職員同我地講因為太夜張臨時買賣合約要第二日先可以簽到俾我們所以送兩張coupon作補償所以可能真係唔係個個都有[/quote]

唔係喎 我有好多 仲俾左d 人 tim!
作者: carry and chris    時間: 2003-7-29 10:49:27

I have too..~~ ^ - ^
作者: bikbark    時間: 2003-7-29 12:17:56

[quote:332cdaa06f="wicyh"][quote:332cdaa06f="bunnud"]我都係第一批買家我記得果晚個長江職員同我地講因為太夜張臨時買賣合約要第二日先可以簽到俾我們所以送兩張coupon作補償所以可能真係唔係個個都有[/quote]

唔係喎 我有好多 仲俾左d 人 tim![/quote]
我買個時都係無o架(8/6) 紙包飲品都無呀 之後簽完買賣約再去睇地磚個時(11/6) 就開始有手機繩同Harbour Plaza嬤?最近仲有蔡瀾美食坊VIP申請表同Priceline優惠券添.
作者: Sharan    時間: 2003-7-29 13:07:22

你講個d係食$500可用$100 :em16: ,但bunnud同wychan個d係完全免費個隻喎 :mrgreen: ,兩回事來的,前者我都有10張8張,因為我去睇映灣園時,個agent成疊比我
:em01:
作者: wychan    時間: 2003-7-29 13:12:13

[quote:18f821ba73="Sharan"]你講個d係食$500可用$100 :em16: ,但bunnud同wychan個d係完全免費個隻喎 :mrgreen: ,兩回事來的,前者我都有10張8張,因為我去睇映灣園時,個agent成疊比我
:em01:[/quote]

沒錯,我和bunnud是完全免費的。起初還以為人人都有呢? :?:

還有,你們有沒有看報紙,上星期五六日買樓送69000傢俱裝修 :em03:  :em03:
作者: Sharan    時間: 2003-7-29 13:15:04

頭十位買家o乍 :em01:
作者: wychan    時間: 2003-7-29 13:19:23

[quote:d185a01cd6="Sharan"]頭十位買家o乍 :em01:[/quote]

你所說的頭十位買家有什麼好處呢 :?:
作者: Maggie Johny    時間: 2003-7-29 13:41:39

[quote:242afc93bb="wychan"][quote:242afc93bb="Sharan"]頭十位買家o乍 :em01:[/quote]

你所說的頭十位買家有什麼好處呢 :?:[/quote]

當天起頭十名買家包傢俬套?.... 好似一兩日之後睇報紙話又售出十個單位 我估同呢個優惠促銷有關....
作者: wicyh    時間: 2003-7-29 13:50:55

[quote:2444981fcc="Maggie&Johny"][quote:2444981fcc="wychan"][quote:2444981fcc="Sharan"]頭十位買家o乍 :em01:[/quote]

你所說的頭十位買家有什麼好處呢 :?:[/quote]

當天起頭十名買家包傢俬套?.... 好似一兩日之後睇報紙話又售出十個單位 我估同呢個優惠促銷有關....[/quote]

d單位貴番咪一樣
作者: bikbark    時間: 2003-7-29 13:54:17

[quote:9aca83c8d8="wicyh"]
d單位貴番咪一樣[/quote]
無錯 羊毛出自羊身上嘛
作者: wicyh    時間: 2003-7-29 14:01:04

[quote:ccae2c9299="bikbark"][quote:ccae2c9299="wicyh"]
d單位貴番咪一樣[/quote]
無錯 羊毛出自羊身上嘛[/quote]

呇a主要都係賣第六座同其他大單位 價錢提高少少都唔覺啦
作者: bobo    時間: 2003-7-31 22:06:59

我想問下可唔可以淨係去睇樓團呀
因為我個晚已經約左人食飯

大約會係幾點睇樓呀?
作者: dracula    時間: 2003-7-31 22:11:03

[quote:09fd2a6d04="bobo"]我想問下可唔可以淨係去睇樓團呀
因為我個晚已經約左人食飯

大約會係幾點睇樓呀?[/quote]

已經改o左只係聚會食飯 取消睇樓團~
http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?t=304 睇睇
作者: bobo    時間: 2003-7-31 22:34:59

咁下次先見lu
作者: wychan    時間: 2003-8-2 18:54:06

報名首次聚會,請即到http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?t=354 回覆文章

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2