藍澄灣業主社群

標題: 投訴問題. [打印本頁]

作者: Jess and Burns    時間: 2004-5-24 10:30:51     標題: 投訴問題.

星期六那天 我們到了管理處投訴有關執漏的問題.
因為我們下星期便到期了. 但發現在很多東西都未有處理. 尤期是空心磚.
這個是大工程. 應該一早便開工. 到現在 連動都未動過......

管理處人員回答說. 因為人手不足. 所以師傅現在都會集中做4 月收樓的業主.
而我是5月2日收樓的. 就要再遲一個星期. 即是說. 我會超過28日才可以攪掂!!!

我真係好想問. 佢唔夠人. 就可以叫我遲d 先收間正常的樓.
我無錢 可唔可以遲d 先交管理費.

佢唔夠人 應該要加人.
正如我唔夠錢交管理費 我都會到處班返黎交啦.
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 10:45:55

我們17/4 收樓
到今日都未搞晒呀
作者: matthewlee    時間: 2004-5-24 11:05:11

[quote:31cc5e618d="Alvin & Janis"]我們17/4 收樓
到今日都未搞晒呀[/quote]

我 23/4 收樓 我叫他們約我執漏 因為我不留匙 今天已經是一個月 連一個敷衍我的電話都無 ... :em01:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 11:08:51

[quote:bcaacdbef0="matthewlee="Alvin & Janis"]我們17/4 收樓
到今日都未搞晒呀[/quote]"][quote

我 23/4 收樓 我叫他們約我執漏 因為我不留匙 今天已經是一個月 連一個敷衍我的電話都無 ... :em01:[/quote]

me too~~
作者: Jess and Burns    時間: 2004-5-24 11:09:47

要投訴先得架.
大聲d 就會有人理你架啦~ (  我覺得係咁 )
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 11:13:20

但其實我們都去左執漏中心果邊投訴左幾次
但成效都好似唔大咁
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 11:18:00

但其實我們都去左執漏中心果邊投訴左幾次
但成效都好似唔大咁
作者: matthewlee    時間: 2004-5-24 11:20:18

[quote:edecddd196="Jess&Burns"]要投訴先得架.
大聲d 就會有人理你架啦~ (  我覺得係咁 )[/quote]

前幾天開始整我那一層 走廊都是換掉了的地磚 應該快了吧? (鄰家應該是星期六上有線節目的單位 是否因此加快了?)
作者: Jess and Burns    時間: 2004-5-24 11:31:56

我諗要實際d. 直接同個管理人傾會有用d .  因為我都發覺佢個執漏中心d人只係係度"游"你. 都無問題係答到既. 而當佢"游"你時 你要不斷問有關問題 才可以知他們是真"游"or 假"游"
好似我上次去管理處. 見到有個業主問d 水費的問題. ( 唔知大家知唔知 今個月我地收到的水費deposit 通知單. 我地係唔使比架. 只須直接將水費copy 再將正本比管理處便OK. )

講埋先.........
咁個管理處小姐 ( 好長頭髮那個) 就話: 呢方面我地唔係好清楚喎. 你要問返" xxxx" - 我唔記得係咩... (手指著另一邊 )  但係佢地今日放12:30pm. 你要等星期一先得喎....

但係這邊廂. 我們也問同一個問題. 那個小姐又好熱心咁同我地處理左.
作者: H and H    時間: 2004-5-24 13:02:56

我地都係23/4 收樓 雖然整左7788但真係satisfactory既得50%(比多佢喇) 佢地幫我地換左廚&廁D地磚 好似都OK.

最大問題係D之前換左"空心磚" 又崩又繼續空心仲要樣衰 肯定要番整多次! 都唔知要佢地番整係咪要報多一次defects list???? 因我估佢地換左少少就當攪掂 請問係咪報多次呢???

仲有未換玻璃啦 D家電要修理 同埋其它D濕碎野要等佢地整!
都唔知要等幾耐去執漏中心次次都鬼咁多人 打電話呢又只係留message & 電話但永世唔覆 可以點做??
作者: ye    時間: 2004-5-24 18:10:57

matthewlee

Which floor are U at?
作者: june and Fai    時間: 2004-5-24 19:02:05

[quote="H&H"]我地都係23/4 收樓 雖然整左7788但真係satisfactory既得50%(比多佢喇) 佢地幫我地換左廚&廁D地磚 好似都OK.

想問下你換地磚 (toilet & Kitchen),係換全部還是部份,
因為我都要換,Staff 話在馬桶附近的磚好麻煩,要成個坐廁搬走,先可以換磚,所以以家考慮換邊d,
作者: matthewlee    時間: 2004-5-24 22:14:21

[quote:5f8ca9c894="ye"]matthewlee

Which floor are U at?[/quote]

16F
作者: H and H    時間: 2004-5-24 22:51:03

廁所最礙眼果六件 即由門及近浴缸邊開始數 講真埋邊果d花都唔會覺既就不換也吧!
廚房呢就貼廚櫃既同雪櫃底果d冇換 其餘大概6/7件換晒

都ok 啦 我地本想唔換 依家按defect list做都算係咁啦 不過想佢快d lor
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-5-24 22:57:04

我都交了鎖匙差不多3星期.............小漏就算攪左.........所有大範野咩都未攪..............
作者: devin and fanta    時間: 2004-5-25 00:47:14

我17/4 交defect list
仲要等多兩個星期.............
作者: Jess and Burns    時間: 2004-5-25 16:11:25

[quote:c22e2c8c1c="devin&fanta"]我17/4 交defect list
仲要等多兩個星期.............[/quote]

你真係比佢兩個星期呀?  佢兩個星期又兩個星期架喎.
作者: ye    時間: 2004-5-25 20:23:12

我廁所d 磚整完但又花哂而且重舖到高低不平同離行離la :em01:
我死都要投訴要重舖 :em10:  :em10:
作者: eric_818    時間: 2004-5-26 00:19:23

[quote:4a75ceecc5="devin&fanta"]我17/4 交defect list
仲要等多兩個星期.............[/quote]

強硬D!! :em13:  :em20:

迫佢一個禮拜要同您搞掂 再嚇佢搞唔掂就揾萍果、揾有線... ...

佢就只有死死地氣幫您做!! :em18:
作者: Crystal    時間: 2004-5-26 00:27:07

星期日我老公去剷佢今日我上去見到佢地即刻開工換廚房廁所d磚唔惡唔得! :evil:  :twisted:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2