藍澄灣業主社群

標題: 88G小巴星期六有得搭 [打印本頁]

作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-20 22:24:35     標題: 88G小巴星期六有得搭

總站係葵芳地鐵C出口
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-20 22:29:50

好似小站好多喎
作者: abo and keung    時間: 2004-5-20 22:35:33

其實同依家去美景小巴一樣,只不過去到RC會由蛇仔路轉落去
作者: JNA    時間: 2004-5-20 22:35:55

good news  路線都幾正路呀   
作者: lamlam    時間: 2004-5-20 22:38:47

作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-20 22:47:42

以後不需要步行蛇仔路.  :em11:  走來走去成身汗.
作者: YY and KC    時間: 2004-5-20 23:00:12

請問在那裡上車? 係咪平時搭美景果道呢? (即一出地鐵站口)
因為我見過 個站在新都會廣場果邊 好鬼遠...
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-20 23:20:54

平時搭美景果道 地鐵站C出口 好近的.   

[quote:f852b496b1="YY & KC"]請問在那裡上車? 係咪平時搭美景果道呢? (即一出地鐵站口)
因為我見過 個站在新都會廣場果邊 好鬼遠...[/quote]
作者: YY and KC    時間: 2004-5-20 23:30:04

Thanks a lot........
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-5-20 23:52:03

good new!!
得15分鍾一班 希望第日番工唔好打崩頭用爭上車!!
:em17:
作者: ivantat816    時間: 2004-5-21 00:31:26

好呀! 一日比一日呀~唔駛搭88d勒
作者: 藍澄小王子    時間: 2004-5-21 03:29:48

忽然之間覺得好方便
作者: saml    時間: 2004-5-21 08:10:07

真係比去青衣機鐵方便好多!!
作者: SamJan    時間: 2004-5-21 09:18:44

Really??? That's so good.
But how much is it?
:em19:
作者: heiyeah    時間: 2004-5-21 10:03:00

青衣黎講,美景藍澄既位置去葵芳會方便過青衣城好多... ...
我平時由香港站返美景都會係荔景轉車
唔會坐到青衣城

但我就唔明點解藍澄既車硬係到九點半,係咪暫時既呢
青衣架架車都係到十二點架嘛
作者: FireFire    時間: 2004-5-21 10:12:47

好野~~~~~~~~~ :mrgreen:
作者: P女    時間: 2004-5-21 15:10:05

不過去到九點半唔係好得....... :em16:
作者: saml    時間: 2004-5-21 16:00:46

相信時間也只是暫時性的問題,我們也不能寄望小巴公司在明知未入伙的時間提供太長的服務時間。
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-22 00:28:39

葵芳地鐵C出口小巴站外景
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-22 00:30:06

新都會廣場小巴站外景
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-5-22 00:47:29

好方便咁喎,正!!! :em11:
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-22 09:45:09

好過88F.  
作者: JNA    時間: 2004-5-22 11:52:32

SURE 但希望遲D班次可以密D
特別係繁忙 時間:
作者: abo and keung    時間: 2004-5-22 12:03:58

我今日上午搭過,都幾快同方便,希望將來全部入伙後班次可以密D就好
作者: Eddy Lam    時間: 2004-5-22 12:38:51

車程幾耐?
作者: abo and keung    時間: 2004-5-22 12:43:49

[quote:3f7512235b="Eddy Lam"]車程幾耐?[/quote]
約5分鐘,如果繁忙時間應該要8-10分鐘
作者: P女    時間: 2004-5-22 22:26:37

我今日揾唔到呀.......... :em01:
我以為同88D同一個位
原來一出C出口就到 都幾方便喎
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-22 23:05:24

第一次搭88G.  
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-22 23:09:24

不過的車機舊咁.
作者: Simon Michelle    時間: 2004-5-22 23:26:02

唔係呀. 我今日下午搭左一部 88G 既新小巴 仲要每個位都有 seat belt 架喎.
作者: FireFire    時間: 2004-5-22 23:58:42

我今日都坐過車程4分30................. :mrgreen:  好快....
但司機哥哥講...個站遲d會改...................
作者: june and Fai    時間: 2004-5-23 00:12:27

甘係咪我地無shuttle bus 去青衣城或葵芳
又比和黃過骨真唔低
作者: RamblerVillager    時間: 2004-5-24 00:57:47

我今日搭左你講既新小巴 不但有seat belt 環有下車bell.  好玩呀.  

[quote:6d42a27288="Simon&Michelle"]唔係呀. 我今日下午搭左一部 88G 既新小巴 仲要每個位都有 seat belt 架喎.[/quote]
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 11:18:00

但我們希望會有車去青衣站 因為我們有時要搭 airport express 上班
而且青衣城果度買野又好方便
如果連這個都改善埋就PERFECT 啦.
作者: saga    時間: 2004-5-24 19:39:42

[quote:ead8243db1="Alvin & Janis"]但我們希望會有車去青衣站 因為我們有時要搭 airport express 上班
如果連這個都改善埋就PERFECT 啦.[/quote]

有車去青衣站架...不過... 要遊成半粒鐘先去到 ...
作者: Sweetcouple    時間: 2004-5-24 19:58:52

我噚日第一次搭88f,搭到我幾乎"嘔"!!!全程冇直路,只有彎路,簡真堪稱"彎路之王"!!! :em16:
作者: 45B    時間: 2004-5-24 21:23:14

係la我會去kwai fogn搭la有好多車都經rc
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-5-24 22:07:22

[quote:78bc051b6b="saga"][quote:78bc051b6b="Alvin & Janis"]但我們希望會有車去青衣站 因為我們有時要搭 airport express 上班
如果連這個都改善埋就PERFECT 啦.[/quote]

有車去青衣站架...不過... 要遊成半粒鐘先去到 ...[/quote]

咪係law....
我們想要一部唔waste time 的車去青衣城
sure 唔係 taxi 啦 :em13:  :em13:
作者: JNA    時間: 2004-5-24 22:11:28

如果你對青衣不熟悉 不防一坐88F 基本上它會經過大部份的青衣屋宛 是一條觀光線. 如果用來日常代步............. :em14:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2