藍澄灣業主社群

標題: 請問有冇人唔要房門呀??? [打印本頁]

作者: raymond Angel    時間: 2004-5-14 14:51:28     標題: 請問有冇人唔要房門呀???

唔好意思....想問一問咁多位有冇人唔要你地個單位既房門呀?
因為我地想"save money"唔想買過一對門 :em08: 所以就想麻煩咁多位大佬可唔可以送道門比我地呀???? :em14:  :em14:  :em14:
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 16:06:12

我前日 12/5 在地下垃圾收集站都執到一道房門 你試下落去執
(第六座多D) :mrgreen:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-14 16:07:42

咁都得仲有咩執呀.
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 16:34:09

大把野執呀!! 有廁所門 房門 廚房門 門鎖(不過無鎖匙) 門絞(記得要帶嫘絲批)......等等 :mrgreen:  :mrgreen:

不過我明天都去執門絞因前日無嫘絲批 :em18:  :em18:
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 16:49:40

所有廁所門 房門 廚房門都好重呀!! 記帶架車仔去或帶最少兩個人去執(最好要大隻佬 :mrgreen: ) 唔係好似我一個人搬到手都軟 :em18:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-14 16:54:33

我今晚就去位置係邊呀
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 17:02:03

1/F 第六座地下 因為那裡比較多D和靚D!! :em11:  :em11:  
:em12: 門框我就執唔到 可否幫我執三對門絞和門框(如果有)唔該?? :em14:  :em14:  :em12:  :em12:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-14 17:15:18

咁多要大門定咩門呀
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 17:23:44

當然是房門啦!!唔該!! :em12:  :em12:  :em11:  :em14:  :em14:
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-14 17:32:10

不如你用門同我換哈
作者: raymond Angel    時間: 2004-5-14 18:56:41

[quote:ab7f33be46="boyboy"]1/F 第六座地下 因為那裡比較多D和靚D!! :em11:  :em11:  
:em12: 門框我就執唔到 可否幫我執三對門絞和門框(如果有)唔該?? :em14:  :em14:  :em12:  :em12:[/quote]

thank you呀!!!
kitchen門及房門框我都唔要呀如果你要你過黎我單位羅呀...不過你要自己拆喎 :
作者: benjeaaa    時間: 2004-5-14 19:48:22

Raymond&Angel 你早啲講嗎我厨房门和房门全部掉哂你早的講的話就可以比你.
作者: raymond Angel    時間: 2004-5-14 20:10:01

[quote:74e7770278="benjeaaa"]Raymond&Angel 你早啲講嗎我厨房门和房门全部掉哂你早的講的話就可以比你.[/quote]

aiya..... :em01: 我本來都諗住買既點知d師傅報價要成$4000-$5000喎超貴呀!!我依家都打算好似boyboy咁see下有冇得執羅不過有個問題就係如果執房门咁咪門鎖冇key羅 :em05: 點算??
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 20:25:27

門鎖我準備出去買 :em01:  :em01:
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 20:32:40

Raymond & Angel
但你之前唔係話要房門
作者: raymond Angel    時間: 2004-5-14 21:00:08

[quote:71f5be4d1e="boyboy"]Raymond & Angel
但你之前唔係話要房門[/quote]

係呀...我需要一隻房門呀:em21: &一毛一樣既門鎖要幾錢架???
作者: KS    時間: 2004-5-14 23:45:35

等我明白都去執番隻先
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 23:50:02

:em11:
作者: boyboy    時間: 2004-5-14 23:55:43

明天可能無晒D門啦!! :em11:  :em11:
因為原來有很多人需要房門 :em11:  :em11:
作者: tony and carmen    時間: 2004-5-14 23:58:46

荃灣有一樣房門鎖 98蚊
作者: tony and carmen    時間: 2004-5-15 00:02:07

還有去執門時 look一下門較位是否所需要的門
作者: boyboy    時間: 2004-5-15 00:29:27

請問荃灣那間??
唔明look一下門較位是否所需要的門??
作者: abo and keung    時間: 2004-5-15 00:31:08

[quote:c269fbc8fe="boyboy"]請問荃灣那間??
唔明look一下門較位是否所需要的門??[/quote]
應該留意是左開定右開。
作者: raymond Angel    時間: 2004-5-15 00:58:15

i want 左開的門 :em14:  :em14:  :em14:
作者: patty and jimmy    時間: 2004-5-15 11:00:45

唉.......
乜我地藍澄灣的鄰居唔係好高尚咩...
做乜要執垃圾..........
作者: Qoo    時間: 2004-5-15 21:42:29

[quote:a9636466cd="patty&jimmy"]唉.......
做乜要執垃圾..........[/quote]

haha都吾系太大問題泥起馬吾會太浪費而且又有用都毛所謂呀 :em11: 況且大家可以慢慢簡又吾洗特登去配過都幾好呀 :em12:
作者: H and H    時間: 2004-5-15 22:33:22

因係最方便快趣配番一度跟細房門一樣(不過要留意左開or右開)
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-5-15 22:38:21

yes I agree.  better to protect the environment.  Don't waste too much.
作者: tony and carmen    時間: 2004-5-16 00:23:00

房門鎖在荃灣 德華公園對面那間好多潔具賣(好大間)鋪頭
作者: saga    時間: 2004-5-24 20:18:04

[quote:5487c7ada1="patty&jimmy"]唉.......
做乜要執垃圾..........[/quote]

o個d 係有用既野
都唔可以話係執垃圾
況且 3R (reuse recycle replacement) 係好事黎架

最好當然係 大家有唔要既野 上黎問下大家街坊要唔要有無用
一來唔浪費 二來體現出我地守望相助 三來唔使"執垃圾" 直接去鄰居屋企拎  :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2