藍澄灣業主社群

標題: 廚房去水位問題? [打印本頁]

作者: KS    時間: 2004-5-4 22:42:38     標題: 廚房去水位問題?

請問各位業主有沒有留意廚房的去水位在那處?因本人找不到,所以請各位多多指教! 
作者: Joseph    時間: 2004-5-4 22:47:06

我都找唔到跟住我就估有兩個可能性
1.係無既
2.係比個洗衣機去水既管佔用左

我估第二點比較有可能
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-5-4 22:49:38

係沒有的
作者: Joseph    時間: 2004-5-4 22:58:25

吓~~~~~!
咁洗衣機點去水? :roll:
作者: Simon Michelle    時間: 2004-5-4 23:01:07

洗衣機點去水係洗衣機隔離個櫃裡面囉
作者: Qoo    時間: 2004-5-4 23:03:03

耳系呀洗衣機點去水呀 :shock: 天呀 :em18:
作者: Joseph    時間: 2004-5-4 23:09:33

即係係肉眼可見既範圍內你都係用濕布抺廚房塊地好勒如果d水係雪櫃底洗衣機底咁就真係陰乾lu :em03:
作者: SEVEN    時間: 2004-12-24 14:17:20

關於洗衣機問題 :
1)知晤知洗衣機個去水位係邊 ?
2)之前有人post過話洗衣機底係無鋪地磚 ? 點睇到呢 ?
3) 水溫度數點用 ???
作者: POON    時間: 2004-12-24 15:11:51

[quote:75ecee15ab="SEVEN"]關於洗衣機問題 :
1)知晤知洗衣機個去水位係邊 ?
2)之前有人post過話洗衣機底係無鋪地磚 ? 點睇到呢 ?
3) 水溫度數點用 ???[/quote]

1) 我都好想知
2) o下 ! 晤會掛 我仲未拆開睇柜底<晤夠擔>
3) 有無人識呢 ?

未來burn太太 你識晤識呢 ?  :em19:  :em19:
作者: diedsee    時間: 2004-12-24 15:15:18

2) 拆開塊板就睇到
不過佢唔會舖返 因為工程大 隨時撞花洗衣機
作者: BLUE    時間: 2004-12-24 15:24:11

[quote:27d8f6045f="diedsee"]2) 拆開塊板就睇到
不過佢唔會舖返 因為工程大 隨時撞花洗衣機[/quote]

是不是真係有部份單位沒有舖地磚 ?  :!:
作者: POON    時間: 2004-12-24 15:28:48

[quote:00e7077535="diedsee"]2) 拆開塊板就睇到

嘩 !  :em07:  :em07: 偷工減料 !  :em13:  :em13:
作者: diedsee    時間: 2004-12-24 19:50:18

[quote:87a5d80342="BLUE"][quote:87a5d80342="diedsee"]2) 拆開塊板就睇到

是不是真係有部份單位沒有舖地磚 ?  :!:[/quote]

係!
coz 我問過 佢係咁覆我
作者: POON    時間: 2004-12-28 09:27:03

我check過有舖地磚  但廚櫃地好污漕...我未曾見過廚櫃底好似垃圾房咁污漕 !
<應該話垃圾房仲乾淨過廚櫃底 ! >  :em07:  :em07:  :em07:

我拆爛o左過廚櫃底個扣 晤知邊到有得配 ?? 有無好心人話過我聽 ???  :em14:  :em14:  :em14:
作者: dracula    時間: 2004-12-28 09:29:59

我都未打開過睇 tim~ 個扣五金舖應該有得配...
作者: POON    時間: 2004-12-28 09:33:45

去過晒了 ! 由九龍搵到荃灣都配晤到 ?  :em08:  :em08:
你未打開過 可能你會發現前所未見的震撼場面喎 !  :em12:
作者: dracula    時間: 2004-12-28 09:38:58

[quote:82e029a9cd="OON"]去過晒了 ! 由九龍搵到荃灣都配晤到 ?  :em08:  :em08:
你未打開過 可能你會發現前所未見的震撼場面喎 !  :em12:[/quote]

:em12: 發現到妳養o緊o個隻 micky mouse??
:em07:
作者: POON    時間: 2004-12-28 09:52:15

我知道點解隻 micky mouse 會黎我屋企 ! 因為好多垃圾  好似HELLO KITTY所講有糖 空觀頭...仲有用過的紙巾....好震撼 !  :em08:  :em08:
作者: POON    時間: 2004-12-28 09:53:35

我拆爛o左過廚櫃底個扣 晤知邊到有得配 ?? 有無好心人話過我聽 ???   
問管理處佢地知晤知呢 ?
作者: BLUE    時間: 2004-12-28 10:56:28

[quote:663e0e6a45="OON"]我拆爛o左過廚櫃底個扣 晤知邊到有得配 ?? 有無好心人話過我聽 ???   
問管理處佢地知晤知呢 ?[/quote]

我都爛左三個扣 剛剛打過比收樓處MR LAM 佢話幫我搵下 未必有的 !
你都試下打比佢地 TEL:3165 1280 !  :roll:
作者: POON    時間: 2004-12-28 11:20:55

我行晒所有五金店舖都晤知個o個扣係乜東東 ?  :em03:
我都打左去了 !  :em19:
作者: unicorn    時間: 2004-12-28 11:55:37

wah
好耐無見過Qoo post野
介以為你搬左
作者: POON    時間: 2004-12-28 11:59:59

[quote:22e38abc3c="unicorn"]wah
好耐無見過Qoo post野
介以為你搬左[/quote]

unicorn ; 都一樣好耐無見你喇 !  
你係晤你都搬左啊 ?  :em05:
作者: kwcha333    時間: 2022-10-7 14:48:55

感謝分享

文具皇提供售後服務, 如果在收貨之後, 客人對產品有任何的
開信刀疑問, 都歡迎隨時地跟我們聯絡,
我們會樂意為大家解答及提供不同的意見。

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2