藍澄灣業主社群

標題: 8月9日既gathering [打印本頁]

作者: hales    時間: 2003-7-27 18:48:51     標題: 8月9日既gathering

你地覺得如果食飯用200蚊會唔會太貴?
如果大部份都ok既話 我就先出post等大家報名
點算一下人數 然後再決定去邊度食.
大家有乜意見
作者: FireFire    時間: 2003-7-27 19:02:32     標題: Re: 8月9日既gathering

[quote:7b84c650eb="hales"]你地覺得如果食飯用200蚊會唔會太貴?
大家有乜意見[/quote]
200蚊全包都ok o既... :wink:
作者: wychan    時間: 2003-7-27 19:05:38

最好平d啦 兩個人要四百..... 還有我們咁多人要諗下交通安排,如果大家有車可以去遠些,如果唔係,去睇樓都幾煩
作者: saga    時間: 2003-7-27 19:06:49     標題: Re: 8月9日既gathering

[quote:9d81995a71="hales"]你地覺得如果食飯用200蚊會唔會太貴?

平得就平啦. 供樓好死窮要慳d使...
作者: dracula    時間: 2003-7-27 19:07:41     標題: Re: 8月9日既gathering

[quote:38f0b3ee19="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:38f0b3ee19="hales"]你地覺得如果食飯用200蚊會唔會太貴?
200蚊全包都ok o既... :wink:[/quote]

200蚊~ 12個一圍都 $2400 呢個價好多酒樓都食到好多o野~
anyway~ $200 ok wor~  
作者: wychan    時間: 2003-7-27 19:12:51

有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.
作者: dracula    時間: 2003-7-27 19:16:21

[quote:66fba49fc7="wychan"]有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.[/quote]

:shock:  $58???  會唔會得丸同丸 and 丸 食o架???
作者: FireFire    時間: 2003-7-27 19:29:51

[quote:272827bb9a="wychan"]有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.[/quote]
最緊要係有間房唔怕其他人嘈住哂.. :idea:
作者: Maggie Johny    時間: 2003-7-27 19:29:55

[quote:130364520c="dracula"][quote:130364520c="wychan"]有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.[/quote]

:shock:  $58???  會唔會得丸同丸 and 丸 食o架???[/quote]

醉翁之意不在酒 在乎rc既好友聯誼過程..........可以$100左右 好!
作者: hales    時間: 2003-7-27 19:33:38

150樓下啦一係......
其實我意思係睇睇個max可以去到幾多......
即係唔過150都可以接受既話就ok呢
到時如果食平左就唔駛咁多了 有個budget比較易預算嗎
作者: dracula    時間: 2003-7-27 19:34:55

不過酒樓難開會喎~ 除非有房啦~
就算去曙U都係~ 都係有房方便 d 開會~ 至少唔會影響其他食客~
影響到人地就唔好啦~ 人地會話 rc d 人乜乜物物~
作者: wychan    時間: 2003-7-27 19:36:07

[quote:a563505d3d="Maggie&Johny"][quote:a563505d3d="dracula"][quote:a563505d3d="wychan"]有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.[/quote]

:shock:  $58???  會唔會得丸同丸 and 丸 食o架???[/quote]

醉翁之意不在酒 在乎rc既好友聯誼過程..........可以$100左右 好![/quote]

什麼都有 仲有魚生同熟食 不過我頭先打去問 妐亄{在暫停要下個月先知仲有冇
作者: Maggie Johny    時間: 2003-7-27 19:38:37

[quote:762c9b164e="hales"]150樓下啦一係......
其實我意思係睇睇個max可以去到幾多......
即係唔過150都可以接受既話就ok呢
到時如果食平左就唔駛咁多了 有個budget比較易預算嗎[/quote]

$150 都ok既......

不過真係有間房會好d lor
作者: saga    時間: 2003-7-27 19:39:26

[quote:095bde7686="dracula"]

食係重要 ... 但唔係呢次聚最重要既野
最好係搵到個地方傾到野唔係俾人趕 ~~
作者: hales    時間: 2003-7-27 19:39:49

有間房就做唔到150一位喎.......................=.=
作者: dracula    時間: 2003-7-27 19:41:52

[quote:e51e19469c="hales"]有間房就做唔到150一位喎.......................=.=[/quote]

得 k buffet 先可以~ 有房有得食仲有 mic 比你講o野........ :
作者: saga    時間: 2003-7-27 19:47:49

[quote:98d2d0cdf5="dracula"]
得 k buffet 先可以~ 有房有得食仲有 mic 比你講o野........ :[/quote]

唱 K. ... 好喎 ... 但就傾唔到野 XD

人多叫坉痗?p 房 XDDD
作者: wychan    時間: 2003-7-27 19:48:14

[quote:e5bc0f6d06="dracula"][quote:e5bc0f6d06="hales"]有間房就做唔到150一位喎.......................=.=[/quote]

得 k buffet 先可以~ 有房有得食仲有 mic 比你講o野........ :[/quote]

邊有可容納60人的k場呀 (we have 63+ member x2)
作者: dracula    時間: 2003-7-27 19:51:12

[quote:f2371a8306="wychan"][quote:f2371a8306="dracula"][quote:f2371a8306="hales"]有間房就做唔到150一位喎.......................=.=[/quote]

邊有可容納60人的k場呀 (we have 63+ member x2)[/quote]

:?:  地點仲係一個好大o既問題..........  :em18:
作者: hales    時間: 2003-7-27 19:52:50

一係就青衣城 如果唔係青衣城既話我諗大家都要預左搭車出去第個地方了
作者: wychan    時間: 2003-7-27 19:54:08

不如諗下polyu buffet. $98+10%如果人多可以叫坌伬荎諲驒髍瞱Pset咪,set埋projector 睇戲都得
作者: saga    時間: 2003-7-27 20:01:52

[quote:b7842ea5d5="wychan"]不如諗下polyu buffet. $98+10%如果人多可以叫坌伬荎諲驒髍瞱Pset咪,set埋projector 睇戲都得[/quote]

都得喎!
作者: dracula    時間: 2003-7-27 20:05:30

[quote:6a578720bf="hales"]一係就青衣城 如果唔係青衣城既話我諗大家都要預左搭車出去第個地方了[/quote]

唔好離 rc 太遠好 d
作者: saga    時間: 2003-7-27 20:07:16

[quote:83030060f0="dracula"][quote:83030060f0="hales"]一係就青衣城 如果唔係青衣城既話我諗大家都要預左搭車出去第個地方了[/quote]

唔好離 rc 太遠好 d[/quote]

其實...仲咩要去 RC 呢 ...

開會比考察重要
去得咁密都無咩新野睇
作者: hales    時間: 2003-7-27 20:09:19

我都唔知幾時搞到要去rc睇完先食飯咖.........哈~~
我set個報名果時都會分開報既呢 如果人太少既話 就唔去rc咖喇.......
作者: dracula    時間: 2003-7-27 20:10:33

:?:  :?:  :?:  係喎~ 去睇咩呢??? 真係冇咩好睇喎~  :roll:

一言驚醒夢中人呀 saga~
作者: hales    時間: 2003-7-27 20:12:23

trace返o的舊文睇睇邊個題意先.......哈~
實行搞問責制...
作者: saga    時間: 2003-7-27 20:12:42

[quote:d39b07a5ed="dracula"]:?:  :?:  :?:  係喎~ 去睇咩呢??? 真係冇咩好睇喎~  :roll:

一言驚醒夢中人呀 saga~[/quote]

你同hales 真係 ....  :mrgreen:
我覺得搵個地方傾野先係最重要

食係方便d 唔使餓 未食過buffet 咩  :em05:
作者: FireFire    時間: 2003-7-27 20:15:02

[quote:69e91ee235="dracula"]:?:  :?:  :?:  係喎~ 去睇咩呢??? 真係冇咩好睇喎~  :roll:

一言驚醒夢中人呀 saga~[/quote]
我諗有d新鄰居真係買左rc 咁耐都未睇過實景.... :
作者: dracula    時間: 2003-7-27 20:15:34

:em09:  :em09:  :em09:

....................................我又無話可說了....o...句號
作者: saga    時間: 2003-7-27 20:16:53

[quote:3341fdd3b8="Mr. & Mrs. FireFire"]
我諗有d新鄰居真係買左rc 咁耐都未睇過實景.... :[/quote]

自己去咪得囉 ...  :wink:
因為有好多人就時間先出到來
要珍惜用d時間來傾下野  :?
作者: hales    時間: 2003-7-27 20:19:54

其實最好係搵個可以坐得耐既地方 基本上我自己就算食飯盒都冇問題的....哈~~
只係第一次聚會 都想大家可以在一個舒服少少既地方相認嗎.......哈~
何況其實大家買左樓都要慳是沒錯的......
只係一壎鄙貴少少都唔係太過份嗎...而且都係講緊貴十百幾十呢..嘿嘿
作者: dracula    時間: 2003-7-27 20:20:55

[quote:5208a6fceb="saga"][quote:5208a6fceb="Mr. & Mrs. FireFire"]
我諗有d新鄰居真係買左rc 咁耐都未睇過實景.... :[/quote]

自己去咪得囉 ...  :wink:
因為有好多人就時間先出到來
要珍惜用d時間來傾下野  :?[/quote]

係呀~ 又冇得入去~ 咁多人o係地盤出面有 d 異相~
同埋我諗去 10分鐘都走得~ 但係坐車去 & 走都唔止 30分鐘~
作者: saga    時間: 2003-7-27 22:41:28

[quote:289a08c1c8="dracula"]
係呀~ 又冇得入去~ 咁多人o係地盤出面有 d 異相~
同埋我諗去 10分鐘都走得~ 但係坐車去 & 走都唔止 30分鐘~[/quote]

um um ~
搵個坐得舒服同耐少少既地方已經 ok
作者: kenykl    時間: 2003-7-28 01:21:56

$200 per head if many people come we can book a room in Hotel r.... function room....  :roll:
作者: wychan    時間: 2003-7-28 11:44:07

我問了理工大學『群英閣』,9/8有自助壎i以包場。最多容納220人,其次140人,再細d可以80人。如果包場可以set咪同一般器材。每位約$98。

地點:理大『李嘉城』樓15/F。電話:27664968。時間:6:00-10:30/11:00

有興趣要預先報名,盡快決定。否則很難包場,因為一星期前BOOKING常滿。
作者: bikbark    時間: 2003-7-28 12:08:13

[quote:0072de6002="wychan"]我問了理工大學『群英閣』,9/8有自助壎i以包場。最多容納220人,其次140人,再細d可以80人。如果包場可以set咪同一般器材。每位約$98。

地點:理大『李嘉城』樓15/F。電話:27664968。時間:6:00-10:30/11:00

有興趣要預先報名,盡快決定。否則很難包場,因為一星期前BOOKING常滿。[/quote]
好喎 又抵食又有得包場 我覺得真係威喎 (某廣告經典對白)
:em11:  :em11: 贊成  :em11:  :em11:
作者: FireFire    時間: 2003-7-28 12:48:53

[quote:7f7f01d838="bikbark"][quote:7f7f01d838="wychan"]我問了理工大學『群英閣』,9/8有自助壎i以包場。最多容納220人,其次140人,再細d可以80人。如果包場可以set咪同一般器材。每位約$98。

有興趣要預先報名,盡快決定。否則很難包場,因為一星期前BOOKING常滿。[/quote]
:em11:  :em11: 贊成  :em11:  :em11:[/quote]
其實到而家有幾多人去..... :?:
作者: dracula    時間: 2003-7-28 12:54:08

我諗要提早報名先得喎~ 如果 8月 2日先報名 咁咪 BOOK 唔切??
作者: wychan    時間: 2003-7-28 12:54:37

[quote:55b1d9a148="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:55b1d9a148="bikbark"][quote:55b1d9a148="wychan"]我問了理工大學『群英閣』,9/8有自助壎i以包場。最多容納220人,其次140人,再細d可以80人。如果包場可以set咪同一般器材。每位約$98。

:em11:  :em11: 贊成  :em11:  :em11:[/quote]
其實到而家有幾多人去..... :?:[/quote]

我們現在有75會員,如果有一半會去,而他又同吤t一半去,大約有75-80人啦.
不過要有真正的統計才知,我唔MIND做統籌。不如我們FORM一個COMMITTEE先開個計畫一下.然後問HALES羅晒D E-MAIL ADDRESS SEND比所有人?
作者: FireFire    時間: 2003-7-28 13:00:24

[quote:c51e404d2a="wychan"][quote:c51e404d2a="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:c51e404d2a="bikbark"][quote:c51e404d2a="wychan"]我問了理工大學『群英閣』,9/8有自助壎i以包場。最多容納220人,其次140人,再細d可以80人。如果包場可以set咪同一般器材。每位約$98。

其實到而家有幾多人去..... :?:[/quote]

我們現在有75會員,如果有一半會去,而他又同吤t一半去,大約有75-80人啦.
不過要有真正的統計才知,我唔MIND做統籌。不如我們FORM一個COMMITTEE先開個計畫一下.然後問HALES羅晒D E-MAIL ADDRESS SEND比所有人?[/quote]
呢個提議唔錯...
wychan 你係唔係開緊工架 :em05:  小心俾老細見到你玩電腦  :roll:
作者: bikbark    時間: 2003-7-28 13:17:37

[quote:be30ca2c95="wychan"]
不過要有真正的統計才知,我唔MIND做統籌。不如我們FORM一個COMMITTEE先開個計畫一下.然後問HALES羅晒D E-MAIL ADDRESS SEND比所有人?[/quote]
我係飲食版o既”救生員” 有責任將呢次聚會搞得比較有聲有色一d
我可以負責約人 book場地等等大小事項……
wychan兄 你唔介意我o地一齊做搞手嗎?!
但係Poly校友會唔會有折頭?
作者: wychan    時間: 2003-7-28 13:37:53

冇問題,非常樂意。我們先決定地點及時間,然後再做一張報名表。折扣就要再問問啦。

諗諗下可以加D小玩意如拍一些VIDEO當日播放,做D專題討論等,等大家有一個難忘的晚上。 :em12:
作者: bikbark    時間: 2003-7-28 14:02:12

[quote:943d7f993c="wychan"]冇問題,非常樂意。我們先決定地點及時間,然後再做一張報名表。折扣就要再問問啦。

諗諗下可以加D小玩意如拍一些VIDEO當日播放,做D專題討論等,等大家有一個難忘的晚上。 :em12:[/quote]
我諗o左啦 可以玩RC問答大賽
作者: FireFire    時間: 2003-7-28 14:05:41

[quote:8eff8a8369="bikbark"][quote:8eff8a8369="wychan"]冇問題,非常樂意。我們先決定地點及時間,然後再做一張報名表。折扣就要再問問啦。

諗諗下可以加D小玩意如拍一些VIDEO當日播放,做D專題討論等,等大家有一個難忘的晚上。 :em12:[/quote]
我諗o左啦 可以玩RC問答大賽[/quote]
咁有冇獎品.. :em04:
作者: bikbark    時間: 2003-7-28 14:09:58

[quote:11f86a53a4="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:11f86a53a4="bikbark"]
咁有冇獎品.. :em04:[/quote]
有呀 RC手機繩 係咪好正先?! :em04:
作者: wychan    時間: 2003-7-28 14:12:36

[quote:e55efbc261="bikbark"][quote:e55efbc261="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:e55efbc261="bikbark"]
有呀 RC手機繩 係咪好正先?! :em04:[/quote]

係喎,如果各位兄弟去開睇樓就羅多幾條RC手機繩,第時可以做禮物 :>
作者: FireFire    時間: 2003-7-28 14:13:48

[quote:af96b2cb5c="wychan"][quote:af96b2cb5c="bikbark"][quote:af96b2cb5c="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:af96b2cb5c="bikbark"]
有呀 RC手機繩 係咪好正先?! :em04:[/quote]

係喎,如果各位兄弟去開睇樓就羅多幾條RC手機繩,第時可以做禮物 :>[/quote]
呀~~~真係RC手機繩做禮物. :
作者: Sharan    時間: 2003-7-28 14:15:02

我已經有喇喎,唔好掛 :em01:
作者: wychan    時間: 2003-7-28 14:15:49

[quote:9988308597="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:9988308597="wychan"][quote:9988308597="bikbark"][quote:9988308597="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:9988308597="bikbark"]

係喎,如果各位兄弟去開睇樓就羅多幾條RC手機繩,第時可以做禮物 :>[/quote]
呀~~~真係RC手機繩做禮物. :[/quote]

Mr. & Mrs. FireFire 不如你JOIN埋我地一起做今之活動OC?
作者: FireFire    時間: 2003-7-28 14:21:38

[quote:6cf936970d="wychan"][quote:6cf936970d="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6cf936970d="wychan"][quote:6cf936970d="bikbark"][quote:6cf936970d="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6cf936970d="bikbark"]

呀~~~真係RC手機繩做禮物. :[/quote]

Mr. & Mrs. FireFire 不如你JOIN埋我地一起做今之活動OC?[/quote]
如果用得到小弟o既地方..我一定幫手  :
作者: wychan    時間: 2003-7-28 14:27:30

仲有冇人想做今次活動OC? 大約5-8人差不多。

現在有:

- HALES (當然要吨j哥出手啦)
- WYCHAN
- bikbark
- MR & MRS FIRE FIRE

有意者請回覆此信。
作者: hales    時間: 2003-7-28 18:48:27

仲有冇人想做今次活動OC? 大約5-8人差不多。

現在有:

- WYCHAN
- bikbark
- Bunnud (你咪走~~你走唔甩咖喇~~ :em12: )
- Saga (你都係喎~~捉到你喇~~ :em12: )

有意者請回覆此信。

嗯...呢個重任....交俾你地喇......
到時唔set咪都ok咖.....哈~~
千奇千奇咪叫我上台講野...... :em05:
其實我同bunnud最初係打算gather一組人可以專心去搞個業主網既呢
不過我又真係估唔到反應咁好....所以到時大家好free咁認識一下大家就
ok咖喇....如果有興趣參與搞網既就會有少少會開囉....
到差唔多時候我會assign少少野出黎等大家可以預先知道到時會discuss
o的乜野 咁大家想參與既就可以做少少預備奶?:em11:
作者: bikbark    時間: 2003-7-28 19:22:32

[quote:ee8b37a0a2="hales"]仲有冇人想做今次活動OC? 大約5-8人差不多。

現在有:

- WYCHAN
- bikbark
- Bunnud (你咪走~~你走唔甩咖喇~~ :em12: )
- Saga (你都係喎~~捉到你喇~~ :em12: )

有意者請回覆此信。
[/quote]
仲有德古拉伯爵喎(dracula)
作者: Minna No Tabo    時間: 2003-7-28 21:45:30

我在舊的forum已經報了名 需唔需要在此新的forum區再報一次??? 其實食咩都冇所謂 最緊要係一個方便的地方 如果真的想book hotel 的 function room 我可以負責問價我有friends在某些TST的酒店工作的 但請提供人數方便攞Quote.
作者: wychan    時間: 2003-7-28 21:51:42

飯局的oc差不多定案了,以下人仕見字可否28/07 晚上11:00在chat room開會呢?

- WYCHAN
- bikbark
- Bunnud (你咪走~~你走唔甩咖喇~~  )
- Saga (你都係喎~~捉到你喇~~  )
- dracula

其他人士如有興趣也可加入討論.
作者: louis    時間: 2003-7-28 22:06:42

how to join the chat room??
作者: wychan    時間: 2003-7-28 22:09:19

CHAT ROOM 在首頁- 『查看誰在線』上 然後按[ 加入聊天室 ]  如下:

目前總共發表了 2721 篇文章
目前總共有 79 位註冊會員
最新註冊的會員: SAMSON
目前總共有 13 位使用者在線上 :: 7 位會員 1 位隱形及 5 位訪客   [ 系統管理員 ]   [ 版面管理員 ]
最高線上人數記錄為 27 人 [ 記錄時間 :: 星期六 七月 26 2003 12:28 am ]
目前線上註冊會員: abo&keung Circle louis Minna No Tabo Mr. & Mrs. FireFire wicyh wychan
目前有 0 個會員在聊天室 [ 加入聊天室 ]

這些資料根據的是最近 5 分鐘內會員的活動記錄

作者: bunnud    時間: 2003-7-28 23:46:53

係咪己經開完會喇chat room冇人喎趕唔切添.
我都贊成係poly攪gathering平靚正
作者: hales    時間: 2003-7-28 23:55:25

在談天說地版用followup黎chat
作者: wychan    時間: 2003-7-29 00:03:25

我諗今日不能討論飯局了,不如明天10:00pm再chat? hales 我們不如找找有冇大家都可入的public chat room?
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-29 12:02:10

[quote:94dc1a461d="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:94dc1a461d="wychan"]有好建議rc對面屋村有間金佰x酒家火煱自助應s加一都係$58. 不過sars後唔知仲有冇做我打電話去問下先.[/quote]
最緊要係有間房唔怕其他人嘈住哂.. :idea:[/quote]
可能係我哋嘈住人呀 :
作者: wicyh    時間: 2003-8-1 23:24:39

開完會未????
作者: FireFire    時間: 2003-8-1 23:27:58

[quote:1c86a28f2a="wicyh"]開完會未????[/quote]
差不多..
作者: wicyh    時間: 2003-8-1 23:31:39

yahoo點join你地?
作者: FireFire    時間: 2003-8-1 23:38:22

[quote:a321cb267c="wicyh"]yahoo點join你地?[/quote]
give me your yahoo ID ...
作者: wychan    時間: 2003-8-2 18:53:27

報名首次聚會,請即到http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?t=354 回覆文章

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2