藍澄灣業主社群

標題: 有無人買左Paul Y.$888個櫃架??? [打印本頁]

作者: Kiliyan    時間: 2004-4-28 10:29:03     標題: 有無人買左Paul Y.$888個櫃架???

係唔係執漏之後要打電話叫佢黎做架?? :?:
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2004-4-28 11:08:35

喵~
唔知o番?? 有冇人已經做好個櫃呢可以睇睇呢?? 同埋貓貓已經唔記得個櫃乜顏色o勒?? 有冇人可以話俾貓貓知呀!! Thx!!
作者: Fai and Carol    時間: 2004-5-4 10:50:04

今日打去佢話要執漏完之後再打比佢先叫佢上去度尺之後再4個星期先做好!
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2004-5-4 19:17:03

喵~
咁耐 真係死得.....
作者: Qoo    時間: 2004-5-5 23:38:07

[quote:039db412c3="貓貓仔&貓貓女"]喵~
唔知o番?? 有冇人已經做好個櫃呢可以睇睇呢?? 同埋貓貓已經唔記得個櫃乜顏色o勒?? 有冇人可以話俾貓貓知呀!! Thx!![/quote]

鵝就味做不過應該里個星期內開始轉孔大約2個星期倒不過安全日系60日 如果整好而又滿意我約再約你地呀 我都會試試貼d工程中d相上里鵝
作者: Qoo    時間: 2004-5-5 23:41:42

[quote:0a412476d7="Fai&Carol"]今日打去佢話要執漏完之後再打比佢先叫佢上去度尺之後再4個星期先做好![/quote]

其實如你地在客廳&大房d執漏七七八八里就可以先打電話呀因為佢地可以上去度位先鵝 不過芝前佢地同鵝講話芝前已靜雞雞上左去度位 :shock: 信吾信都吾系大問題只要做倒我地要的味就羅 :roll:
作者: Kiliyan    時間: 2004-5-6 10:06:12

[quote:cfcbdb8766="Qoo"][quote:cfcbdb8766="貓貓仔&貓貓女"]喵~
唔知o番?? 有冇人已經做好個櫃呢可以睇睇呢?? 同埋貓貓已經唔記得個櫃乜顏色o勒?? 有冇人可以話俾貓貓知呀!! Thx!![/quote]

鵝就味做不過應該里個星期內開始轉孔大約2個星期倒不過安全日系60日 如果整好而又滿意我約再約你地呀 我都會試試貼d工程中d相上里鵝 [/quote]

ee...Qoo 咁你係咪唔裝修或者油漆喇? 因為你都叫左佢地上黎裝櫃...同埋你知唔知ikea果度既優惠 可唔可以買禮卷享用優惠? 而唔係直接買傢俬呀? 因為買左都未有位擺啦! 間屋又未攪掂 優惠又只係去到5月31日咋喎...點算?... :cry:
作者: Qoo    時間: 2004-5-7 00:32:15

[quote:4277fe0659="Kiliyan"][quote:4277fe0659="Qoo"][quote:4277fe0659="貓貓仔&貓貓女"]喵~

鵝就味做不過應該里個星期內開始轉孔大約2個星期倒不過安全日系60日 如果整好而又滿意我約再約你地呀 我都會試試貼d工程中d相上里鵝 [/quote]

ee...Qoo 咁你係咪唔裝修或者油漆喇? 因為你都叫左佢地上黎裝櫃...同埋你知唔知ikea果度既優惠 可唔可以買禮卷享用優惠? 而唔係直接買傢俬呀? 因為買左都未有位擺啦! 間屋又未攪掂 優惠又只係去到5月31日咋喎...點算?... :cry:[/quote]

Kiliyan你好 其實今個星期一已開始庄收羅會做曬所有產線灰&油牆工序 要佢地上里裝櫃其實並吾系即刻可以有櫃庄架佢地話起馬要成個星期先運倒個櫃里香港 :roll: 里段時間佢地主要系上里響間屋芝前度好位的地方開始轉孔整本條等到個櫃里左就庄上去所以味要而家庄收時要整好羅 同埋因為我要整天花線所以個庄收叔叔不時吹我要快d叫個整櫃師傅里整定d位等佢吾洗停住等 :wink: 我都系等間屋整好曬先再度返之前度左的尺寸至去買家私吾想麻煩呀不過真系幾趕下架我都擔心緊個優惠期問題希望各師傅都可以快d交樓脾鵝羅 :
作者: AP Duck    時間: 2004-5-8 23:47:15

今天下午我約了 Paul Y. 的 Garry 到我家跟進有關電視櫃安裝的問題. Garry 回覆大約一星期可以完成安裝. 所有電視櫃已經運到藍澄灣及開始安裝. 有一點大家要主意 由於電視櫃部份設計不合規格 例如電視轉盤及安放大電視之附加架 Paul Y. 已經修改了設計.
作者: Astor Nancy    時間: 2004-5-9 00:25:30

有冇發現,個房門會唔同色!!!!!
細房門是白色, paul Y.的是"木”色!!!
作者: Qoo    時間: 2004-5-9 20:33:14

[quote:76bace6fe5="AP Duck"]今天下午我約了 Paul Y. 的 Garry 到我家跟進有關電視櫃安裝的問題. Garry 回覆大約一星期可以完成安裝. 所有電視櫃已經運到藍澄灣及開始安裝. 有一點大家要主意 由於電視櫃部份設計不合規格 例如電視轉盤及安放大電視之附加架 Paul Y. 已經修改了設計.[/quote]

AP Duck你好 請問佢地有毛話會吾會脾個修改後的圖脾我地看呀 :?: 奇實我吾打算響里個櫃放?m視羅因為特別問題所以里個櫃只系幫我作間房芝用我只會放梳化炸吾該曬你話脾我地知佢地的最新方案呀 :em11: 我昨晚響間屋都見好多里個櫃的野送左泥呀應該好可能今個星期內可以砌好到時再貼相上泥呀 :mrgreen:
作者: Qoo    時間: 2004-5-9 20:35:26

[quote:942a02071b="Astor Nancy"]有冇發現,個房門會唔同色!!!!!
細房門是白色, paul Y.的是"木”色!!![/quote]

奇實我都預左會吾同色不過我昨晚響間屋見倒個櫃門而家打算在櫃門中間位貼牆紙欣為原本里個位我都間左佢地的格仔牆紙架 :wink:不過圓來里個櫃的配件件數都好多下成個廳除左小部份位放左d裝修油芝外里個櫃都佔左大部份位呀 :roll:
作者: AP Duck    時間: 2004-5-11 23:35:19

今天到兩個單位看兩款電視櫃 分別是Plasma電視櫃和傳統大電視櫃 我發覺完全貨不對板.

1. 傳統大電視櫃低部與放電視之面板完全沒有位放AV線及其他線.
2. 沒有把高位啦叭線安裝到電視櫃.
3. 主人房內之部份影響睡床安裝.
4. 很多人把主人房內之部份去掉 把矮櫃部份放到大廳 但要50cm的空間

最後 我打算只要送貨 不安裝這個電視櫃.
作者: wychan    時間: 2004-5-11 23:40:18

[quote:66c8e60294="AP Duck"]今天到兩個單位看兩款電視櫃 分別是Plasma電視櫃和傳統大電視櫃 我發覺完全貨不對板.

1. 傳統大電視櫃低部與放電視之面板完全沒有位放AV線及其他線.
4. 很多人把主人房內之部份去掉 把矮櫃部份放到大廳 但要50cm的空間

最後 我打算只要送貨 不安裝這個電視櫃.[/quote]

好想睇下... 可否影相看看或界昭他們給我們識呢? :em12:
作者: AP Duck    時間: 2004-5-11 23:54:24

保華Garry 電話6200 9026
作者: Kiliyan    時間: 2004-5-12 10:40:12

[quote:e718c896f5="AP Duck"]今天到兩個單位看兩款電視櫃 分別是Plasma電視櫃和傳統大電視櫃 我發覺完全貨不對板.

AP duck: 請問你係邊度有得睇呀? 我都有諗過放棄佢~ 唉! 仲晒左$888添! 不過為免後患無窮 可能我都會寧願晒果$888呀!!!!! :twisted: 激死!!!
作者: angel    時間: 2004-5-12 19:11:47

其實我之前選了櫸木色,但我而家想要胡桃木色,請問如果你地真係唔要,有無人可以讓個胡桃木色 櫃比我呢,幫幫忙呀!!    
作者: waiwai12345    時間: 2004-5-12 19:43:38

Have anyone completed the installation? If u have tell me the details eg. photo length of time for completion of installation. Thanks a lot....
作者: AP Duck    時間: 2004-5-12 23:34:45

[quote:b67dac9dcb="Kiliyan"][quote:b67dac9dcb="AP Duck"]今天到兩個單位看兩款電視櫃 分別是Plasma電視櫃和傳統大電視櫃 我發覺完全貨不對板.

AP duck: 請問你係邊度有得睇呀? 我都有諗過放棄佢~ 唉! 仲晒左$888添! 不過為免後患無窮 可能我都會寧願晒果$888呀!!!!! :twisted: 激死!!![/quote]

我在一座3x樓看Plasma電視櫃和三座1x樓看傳統大電視櫃. 可以常試打電話給保華約時間.

我安慰自己 用$888買了一隻門.   
作者: AP Duck    時間: 2004-5-12 23:41:50

[quote:ab272ab4f2="angel"]其實我之前選了櫸木色,但我而家想要胡桃木色,請問如果你地真係唔要,有無人可以讓個胡桃木色 櫃比我呢,幫幫忙呀!!    [/quote]

我有一個胡桃木色大電視櫃 沒有Plasma電視轉盤. 我只想保留門及門框. 其他部份可以出讓.
作者: Qoo    時間: 2004-5-17 00:11:44

其實整體里講個櫃都吾太炸可以留架睇睇呀

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2421&postdays=0&postorder=asc&start=15

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2