藍澄灣業主社群

標題: RC的人執漏好馬虎~~~ [打印本頁]

作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-24 23:46:06     標題: RC的人執漏好馬虎~~~

:em05:  :em05:  :em05:  :em05:
唉 可能我們過於緊張啦...
這2日都有上RC
不但發現工程進度慢
而且所謂做好的 (因為我們貼果D紙條比佢地搣左 所以我們佑佢做好)
都不能接受 eg air-conditiones 與 wall 的 gap 竟可以用唔同"色差"的泥就咁"文" 上去 唉 天呀 how do we do??????????????

入伙之期無限期押後啦~~~~~
:em01:  :em01:  :em01:  :em01:
作者: Y and T    時間: 2004-4-25 01:18:34

由交defect form 到they call me.  total 2 weeks except window not yet changed.  efficiency okay but i will check the quality tomorrow.
作者: leebrian    時間: 2004-4-25 01:24:37

唔同"色差"的泥~是因為泥未乾,等待它乾後,工人會油翻層油漆上去。
效果ok ga!  放心吧! :
作者: Ho and Serene    時間: 2004-4-25 01:25:15

我想問o下如果執漏完成但我都覺得唔滿意可否叫佢再執呀?
作者: leebrian    時間: 2004-4-25 01:30:03

Actually! but I afraid it will spend more and more time!
作者: Y and T    時間: 2004-4-25 01:36:20

[quote:e313674faf="Ho & Serene"]我想問o下如果執漏完成但我都覺得唔滿意可否叫佢再執呀?[/quote]

surely
作者: Y and T    時間: 2004-4-25 01:36:35

[quote:d2e3904437="Ho & Serene"]我想問o下如果執漏完成但我都覺得唔滿意可否叫佢再執呀?[/quote]

surely
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-25 22:43:38

如果返執唔ok 又要一拖再拖....
出年先入得伙啦...
嗚~~~~~
作者: Agnes Henry    時間: 2004-4-25 23:00:57

咁你唔會為左個窗有條花痕d文泥唔同色而唔入伙下麻....

一路住一路執羅....
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-4-26 19:53:57

佢地話3日後有新問題發現都可以隨時加
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-26 21:54:50

[quote:f421398250="Agnes&Henry"]咁你唔會為左個窗有條花痕d文泥唔同色而唔入伙下麻....

一路住一路執羅....[/quote]

但唔執番正又唔甘心喎...
話晒都百幾粒嘛...
嗚~~~~ :em01:  :em01:  :em01:  :em01:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2