藍澄灣業主社群

標題: 執漏前後几問............... [打印本頁]

作者: John and Esther    時間: 2004-4-24 22:42:22     標題: 執漏前後几問...............

各位有冇叫發展商執廚房花痕地磚/花痕玻璃?會點執?全更換?定補? :em03:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-24 23:06:54

我們都唔知呀
hope they will change a new one
作者: John and Esther    時間: 2004-4-24 23:08:54

你多唔多花痕?
作者: Tako and Sukie    時間: 2004-4-24 23:11:01

我都有我估好難換換左可能仲麻煩.
作者: m and e    時間: 2004-4-24 23:13:21

我有叫佢地執呀不過佢地尋日打電話黎話做好但上到去睇咩都無做過地磚仲係好花空心磚都係空心磚激死我呀! :x
作者: John and Esther    時間: 2004-4-24 23:18:23

我都估到係咁!!!!! :em20:
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-24 23:24:43

我1d window 都你8成要換的
唉 而窕咁的環境 可能換唔到喎
唔知咁可唔可以 complain 呢
作者: Y and T    時間: 2004-4-25 01:24:29

If you not force them they will not change the kitchen  & toilet floor to you.  I have that experience last week eventually we compromise to change the most oustanding parts totally changed 10pcs.  It look better not found there is another 突起.

Don't wait just call the defect division.  Otherwise they will not change actively.  just put some wax on it ga jar.
作者: diedsee    時間: 2004-4-25 12:32:27     標題: Re: 執漏前後几問...............

[quote:ad729584fe="John & Esther"]各位有冇叫發展商執廚房花痕地磚/花痕玻璃?會點執?全更換?定補? :em03:[/quote]

窗已更換了四塊玻璃 廁所地磚可起ge都起咗
因為同師傅講咗我要求起晒啲磚
本應佢話只補窿 但早幾日上去佢已經起晒啲磚換.
作者: Wynne and Paul    時間: 2004-4-26 17:45:47

How's the quality after changing the 磚 ?  Any more "花" ?  How to protect it from "花" later on ?
作者: P女    時間: 2004-4-26 18:25:54     標題: Re: 執漏前後几問...............

窗已更換了四塊玻璃 廁所地磚可起ge都起咗
因為同師傅講咗我要求起晒啲磚
本應佢話只補窿 但早幾日上去佢已經起晒啲磚換.[/quote]

我之前向收樓管理處投訢佢地冇幫我換地磚
佢地話會要視乎師傳0既標準是否去更換喎(可能打磨左就算)
唔知佢會唔會同我換呢?

請問你點佢找0個位師傳架? or你上去時剛好師傳在場?
作者: diedsee    時間: 2004-4-26 18:46:15     標題: Re: 執漏前後几問...............

[quote:a67f41f2fd="女"]
唔知佢會唔會同我換呢?

請問你點佢找0個位師傳架? or你上去時剛好師傳在場?[/quote]

係我上去時剛好師傳在場
就係佢話"大事化小 小事化無"
但估唔到佢仲換比我
不過我都讚佢幾句手工好 同不停唔該前唔該後
可能都有少少影響ga...

而玻璃係我list嚮defect 上要求換玻璃的.
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-26 22:00:08     標題: Re: 執漏前後几問...............

[quote:9c8af8c06c="diedsee"][quote:9c8af8c06c="女"]
唔知佢會唔會同我換呢?

請問你點佢找0個位師傳架? or你上去時剛好師傳在場?[/quote]

係我上去時剛好師傳在場
就係佢話"大事化小 小事化無"
但估唔到佢仲換比我
不過我都讚佢幾句手工好 同不停唔該前唔該後
可能都有少少影響ga...

而玻璃係我list嚮defect 上要求換玻璃的.[/quote]

咁請問你前後用左幾耐時間先而ok 晒呀??
作者: diedsee    時間: 2004-4-26 22:10:09

都未完成執漏...
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-26 22:23:46

下.....
咁你黎到呢個MOMENT 要幾耐呀
作者: diedsee    時間: 2004-4-26 22:32:14

今日第十三日 但我交咗三次defect list 比佢
last 一次係23/4交
但大部份已完成.

仲有 大家要留意一吓雪柜後面
我就出現....
1) 幅牆同個柜有隙
2) 雪柜兩邊好多沙泥
3) 雪柜插蘇坐移位
以上都係要搬部雪柜出嚟先可以執漏..........
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-4-26 22:36:01

唔係呀嘛~~~~
雪柜後面都有 之前真係無THINK 過喎..

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2