藍澄灣業主社群

標題: 垃圾房及冷氣位置? [打印本頁]

作者: Solskjaer    時間: 2003-7-27 02:00:32     標題: 垃圾房及冷氣位置?

:em02: 有無街坊知道每近邊個位置呀我係樓書內研究左好耐都唔知係邊同埋分體冷氣部壓縮機放係外牆邊一個位. :em02:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-4 01:10:00

好似話垃圾房係冇的...........只要將垃圾放係後樓梯就有人黎收............. 至於分體式冷氣機個壓縮機就好似放係主人房既外牆(冇窗個面)............上次我去中環o個個傢俬示範單位.........佢間主人房個櫃唔係到頂因為上面有部分體式......... 我屋企人問可否移前部冷氣...... 負責人話移前部冷氣都有條喉左住................

希望人un我講緊邊度
作者: wicyh    時間: 2003-8-4 07:15:47

售樓書話垃圾房同垃圾收集o係一樓
作者: handsomekwok    時間: 2003-8-5 00:43:15

相信垃圾會有人收去1/F呱 :x
作者: saga    時間: 2003-8-5 12:24:25

[quote:eddee6ac1e="handsomekwok"]相信垃圾會有人收去1/F呱 :x[/quote]

通常都會請人收集垃圾
管理公司會做
作者: FireFire    時間: 2003-8-5 13:08:49

[quote:431057cf84="saga"][quote:431057cf84="handsomekwok"]相信垃圾會有人收去1/F呱 :x[/quote]

通常都會請人收集垃圾
管理公司會做[/quote]
但好似有兩邊樓梯...咁係那一邊... :?:
作者: Ray    時間: 2003-8-5 13:57:28

看看樓書近"H"單位的樓梯好像有個四方槽位可能是垃圾槽
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-5 17:35:10

[quote:35cf0c1220="Engineer"]看看樓書近"H"單位的樓梯好像有個四方槽位可能是垃圾槽[/quote]

o下!!! 唔好掛~~~~~~ :em14:  :em14:
作者: R and C    時間: 2003-8-5 18:26:08

我今日問了 但RC話分體式冷氣機個壓縮機放在客廳WINDOW台出面 (only for block F)
作者: 大B 小W    時間: 2003-8-10 01:05:00

有無人知道...
可唔可以要求cr將部主人房既冷氣機移去窗個面

thanks!
作者: wicyh    時間: 2003-8-10 01:21:01

[quote:f56c3f56b5="大B & 小W"]有無人知道...
可唔可以要求cr將部主人房既冷氣機移去窗個面

thanks![/quote]

應該唔得 :em16:
作者: AgnesSarah    時間: 2003-8-10 10:52:24

未試過唔知我覺得唔都要同發展商要求.
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-8-10 12:45:18

冇話唔得不過你就會見到條喉係間房度

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2