藍澄灣業主社群

標題: 開始拆棚? [打印本頁]

作者: Solskjaer    時間: 2003-7-27 01:25:52     標題: 開始拆棚?

今天經過青葵公路見酒店己開始拆棚見到內裡不是玻璃幕牆.不過可能是打風吹甩吧.
作者: Agnes Henry    時間: 2003-7-27 01:28:54

其實可唔可以直接打去條熱線到問嫁....  咁咪唔駛估估下囉...??!!
作者: hales    時間: 2003-7-27 01:31:15

玻璃幕牆應該係內部裝修之前最後一個step......
定係你見到呇a已經起左另外一種物料上去?
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-27 01:45:30

[quote:ebfdbf01b3="hales"]玻璃幕牆應該係內部裝修之前最後一個step......
定係你見到呇a已經起左另外一種物料上去?[/quote]
我見到嗰D窗台同我地嗰D差不多Wor!
作者: saga    時間: 2003-7-27 04:34:42

[quote="Solskjaer]我見到嗰D窗台同我地嗰D差不多Wor![/quote]

酒店向海O個邊窗台真係同我地差唔多
一樣都唔奇添...
作者: Tomato    時間: 2003-7-27 16:00:40

我頭先剛剛望到酒店已拆去一小部分棚(望內園部分)
我見到唔係一副牆 而係窗0黎喎!有d仲開左窗 :em05:
作者: wicyh    時間: 2003-7-27 16:05:32

點解咁早拆棚? 仲有成年喎
作者: Tomato    時間: 2003-7-27 16:22:18

吤u係拆左約5分1
不過我覺得夆_得超快 好似唔夠一年(可能我記錯)就起好5棟樓兼一間酒店.........
作者: H and H    時間: 2003-7-27 16:24:21

好吖 快d 快d 快d 快d  :em12:
作者: wicyh    時間: 2003-7-27 16:25:02

唔係呀化 咁快
作者: saga    時間: 2003-7-27 19:19:46

[quote:b6b263b22d="Tomato"]吤u係拆左約5分1
不過我覺得夆_得超快 好似唔夠一年(可能我記錯)就起好5棟樓兼一間酒店.........[/quote]

因為用砌積木方式起 ~
prepare 積木時你見唔到
砌就梗係快  :wink:
作者: carry and chris    時間: 2003-7-29 10:44:15

yup....is like a lego..HHOHO...I saw they build up too....
作者: IWAT    時間: 2003-7-29 11:32:49

[quote:e397e9da31="Tomato"]我頭先剛剛望到酒店已拆去一小部分棚(望內園部分)
我見到唔係一副牆 而係窗0黎喎!有d仲開左窗 :em05:[/quote]

窗???   係d酒店單位窗定後樓梯d窗???
作者: wicyh    時間: 2003-7-29 11:38:06

酒店係窗有乜咁出奇
作者: dick queenie    時間: 2003-7-29 12:29:34

請問有冇人post 到而家最update 的照片
最好見到酒店拆左少少棚個款。~~~~
thanks
作者: kitty Raymond    時間: 2003-8-1 18:52:51

見到酒店後面一個個窗位
應該會裝玻璃幕牆      
唔知係走廊窗定係房間窗 ???
同埋會唔會成日俾人望住  :shock:  :shock:  :shock:
作者: wicyh    時間: 2003-8-1 18:58:27

[quote:3e84bb9fa5="kitty&Raymond"]見到酒店後面一個個窗位
應該會裝玻璃幕牆      
同埋會唔會成日俾人望住  :shock:  :shock:  :shock:[/quote]

你既意思係咪只得一邊係玻璃幕牆   :?:
作者: kitty Raymond    時間: 2003-8-1 19:10:05

[quote:24a18ef8a2="wicyh"][quote:24a18ef8a2="kitty&Raymond"]見到酒店後面一個個窗位
應該會裝玻璃幕牆      
同埋會唔會成日俾人望住  :shock:  :shock:  :shock:[/quote]

你既意思係咪只得一邊係玻璃幕牆   :?:[/quote]

酒店已見到有窗.
我係話酒店後面... :roll:  :roll:  :roll:
作者: hales    時間: 2003-8-1 19:13:21

首先要搞清楚邊一邊先係正面..嘿~
以我所見係向海果邊已經有窗 向內園果邊乜都冇..
作者: kitty Raymond    時間: 2003-8-1 19:23:30

[quote:dd58a42593="hales"]首先要搞清楚邊一邊先係正面..嘿~
以我所見係向海果邊已經有窗 向內園果邊乜都冇..[/quote]

內園果邊拆棚後見到一個個窗位...不過未裝窗
作者: diedsee    時間: 2003-8-1 23:01:08

我見到一大幅石屎牆上,每一層都有比較細既窗 :?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2