藍澄灣業主社群

標題: 最新銀行估價 [打印本頁]

作者: Royhk    時間: 2004-4-21 15:37:18     標題: 最新銀行估價

今日問個係渣打做按揭部既朋友叫佢幫我層樓估價(高層F室唔係6座) 嘩嘩!!!!! 銀行估價 $200-$210萬!!!!!!! 唔係呀!!!!!!!!! 咁so???
唔知係咪F室好少二手成交量 佢地用6座高層F室來估(有海景)?但我check0左兩次都係呢個價. 佢叫我唔好放住應該會仲升
有無人check 個其他銀行估過價呢?
作者: H and H    時間: 2004-4-21 15:52:40

咁犀利?!
作者: manhk167    時間: 2004-4-21 17:14:02

極高層?
作者: Royhk    時間: 2004-4-21 21:08:51

[quote:76c4014f26="H&H"]咁犀利?![/quote]

我無吹水!! 可能渣打估錯或者係有價無市?!但都係想share俾大家知o者
但我覺得離這個價亦不遠很快就會到因為
1. 入伙後價錢向上升買家較有信心
2. 我地落後青衣市的樓20-30%但係新樓且數年內沒有新供應
3. F室高層景觀開揚有少量荃灣海景亦沒有DE室咁西鈄
4. DE 室現可到$3000 呎當然大單位較需求大但觀景F室較好
5. 現在係網上或田土廳0既資料其實係few week 前sign contact 的 沒反應4月  入伙後個價

所以就算唔準亦不遠!!!!!!!!
作者: manhk167    時間: 2004-4-22 10:47:22

但係個交樓質素咁差...
作者: H and H    時間: 2004-4-22 11:06:26

[quote:593376ad06="Royhk"][quote:593376ad06="H&H"]咁犀利?![/quote]

我無吹水!! 可能渣打估錯或者係有價無市?!但都係想share俾大家知o者
但我覺得離這個價亦不遠很快就會到因為
1. 入伙後價錢向上升買家較有信心
2. 我地落後青衣市的樓20-30%但係新樓且數年內沒有新供應
3. F室高層景觀開揚有少量荃灣海景亦沒有DE室咁西鈄
4. DE 室現可到$3000 呎當然大單位較需求大但觀景F室較好
5. 現在係網上或田土廳0既資料其實係few week 前sign contact 的 沒反應4月  入伙後個價

所以就算唔準亦不遠!!!!!!!![/quote]Very Very Good!!!!!! 更希望係啦!
作者: Ha and Kui    時間: 2004-4-22 13:00:26

[quote:e5dd65bded="manhk167"]但係個交樓質素咁差...[/quote]

交樓質素差未必會影響樓價 記得盈x交樓質素...差到無記新聞都去報導 但而家一樣賣到好價.
作者: manhk167    時間: 2004-4-22 13:04:06

又係喎...
但佢有個灝景又係97上左唔少...  所以個價升左難落. (我估)
作者: Y and T    時間: 2004-4-23 01:44:48

個個屋苑都有其問題 不用過份worry. RC's quality okay ga la not big problem.
作者: CJ    時間: 2004-4-23 13:04:18

嗯嗯... 個別交樓質素有乜所謂 始終都會整得好.
反而如果慳d樓價來裝修 都可以裝得幾豪下.
for instance $500 x 680'=$340000! $500 x 960 = $652800!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2